Příjemnou noc, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Velmi povedený vstup do přípravy zaznamenali svěřenci trenéra Pavla Šustra. Po remíze s ostravským Baníkem z předminulého víkendu dokázali fotbalisté Prostějova uplynulou středu zaskočit také olomouckou Sigmu, a to dokonce vítězstvím! Prvoligový sok sice měl ve středečním hanáckém derby na hřišti tréninkového areálu Sigmy v Řepčíně mírnou převahu, ale Muchu nepřekonal ani z penalty. A tak aktivní Prostějov trestal. Koudelka se na rozdíl Yunise ze značky pokutového kopu nemýlil a druhou trefu přidal ukrajinský legionář Pernatskyi.

Do utkání vyběhla v dresu Sigmy komplet nová jedenáctka hráčů, ve které se objevil i slovenský záložník Martin Adamec ze druhé polské ligy. Chyběli naopak zranění Nešpor a Reichl. To kouč eskáčka Šustr měl k dispozici jednadvacítku hráčů, chyběli jen Sus, Rolinc a Šteigl. Naopak poprvé se představila nová posila: Michal Stříž z Vítkovic.
Prostějov stejně jako předchozí duel s Baníkem začal i proti Sigmě aktivně. Dostával se do pološancí, napadal, vytvářel si lokálně tlak. První velkou šanci měla ale Sigma: v 16. minutě jeden z hráčů domácích poslal hlavičkou míč do břevna. O tři minuty později vyústil dobrý presink v následný faul domácího Beneše a nařízený pokutový kop. A Jan Koudelka byl při jeho exekuci nekompromisní - 0:1. Zejména pak Píchal byl v dalších minutách hodně vidět, jedna z jeho pumelic těsně minula tyč. Eskáčko se snažilo na soupeře vyzrát rychlými kontry, ale nedařilo se je využít. Stejně jako penaltu na druhé straně. Po faulu na Zahradníčka se k ní postavil Yunis, ale Mucha jeho střelu dokázal vyrazit! Podobně jako se později ze hry na straně Prostějova opakovaně neprosadili Koudelka a Píchal. Střely jim vesměs nesedly a pro brankáře domácích Mandouse tak nepředstavovaly vážné ohrožení. Prostějov ale celkově byl aktivnější než soupeř, ne pouze střelecky. Kaňkou na prvním poločase tak bylo jen zranění Aleše Schustera, který musel být střídán.
Ve druhé půli více hrozili hosté. Do samostatného úniku se dostal aktivní Píchal, Mandous ho však znovu vychytal. V 63. minutě se opět Píchalovi podařilo tečovat centr Sečkáře už přímo do sítě Hanáků, díky jeho postavení v ofsajdu ale branka neplatila. A když v 69. minutě po dobré nahrávce Koudelky Píchal přestřelil, mohla Sigma vyrovnat, ale zajímavou příležitostí pohrdla. Stupňující se tlak Prostějova se vyplatil v 73. minutě, kdy si na centr naběhl Pernatskyi a hlavičkou překonal střídajícího olomouckého gólmana Trefila. Ke vstřelené třetí brance byli hosté blízko ještě několikrát, v samém závěru trefil dokonce Stříž tyč! Ï tak se ale eskáčko radovalo z první výhry v přípravě, která navíc v hanáckém derby obzvlášť chutnala.

Pozápasové hodnocení trenérů
Radoslav LÁTAL -SK Sigma Olomouc:
„Náš výkon ve druhém zápase byl špatný, neplnili jsme, co jsme si řekli. Postavili jsme mladší hráče a hráče, kteří nedostávají tolik šancí, a to bylo na hřišti vidět. Chyběly nám náběhy za obranu i pohyb. Přesto musím mladé hráče pochválit, pracují dobře a šanci budou určitě dostávat.“

Pavel ŠUSTR - 1.SK Prostějov:
„Zápas se skládal ze dvou rozdílných poločasů. V tom prvním nám scházel lepší pohyb a větší odvaha, soupeř nás hodně přehrával na míči. Přesto jsme dokázali skórovat. Ve druhé půli jsme pak částečně změnili rozestavení. Dokázali jsme se daleko lépe pohybovat a dostat soupeře pod tlak. Dobře jsme také rozehrávali, díky tomu jsme si vytvářeli spoustu šancí. Z pohledu přístupu hráčů a jejich ochoty vyzkoušet si věci, které děláme na tréninku, zápas hodnotím pozitivně.“


PŘÍPRAVNÉ UTKÁNÍ
SK Sigma Olomouc – 1.SK Prostějov 0:2 (0:1)
Branky: 20. Koudelka z penalty, 73. Pernatskyi

Sestava Olomouce: Mandous (67. Trefil) – Sladký, Štěrba, Beneš, Kerbr (59. Šíp) – Zahradníček, Zmrzlý, Daněk (77. Grygar), Adamec, Texl (72. Spáčil) – Yunis. Trenér: Radoslav Látal
Sestava Prostějova: Mucha – Biolek, Stříž, Schuster (36. Hloch), Sečkář – Koudelka, Polák, Dittmer, Batelka – Píchal, Kroupa.
Trenér: Pavel Šustr

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...