Příjemnou noc, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

NOVÉ VIDEO: Pravděpodobně poslední hrací den při letošních tropických vedrech uvítal na stadionu Za Místním nádražím obě mužstva a necelé čtyři stovky diváků, kteří dali před letními radovánkami přednost třetiligovému fotbalu. Domácí sice předvedli lepší výkon, než v minulém kole v Uničově, přesto se nevyhnuli výkyvům, kvůli nimž byl v sázce výsledek až téměř do poslední minuty. Zkušené duo Zelenka – Pospíšil dalo nakonec Prostějovu jistotu tří bodů a lepší herní rozpoložení do náročného příštího týdne.

Do utkání nastoupili domácí v poněkud obměněné sestavě. Kapitán Tomáš Hunal raději koncentroval síly na pohárové utkání se Zlínem, příležitost tak dostal nováček Filip Studený, který si vedl velmi zdatně. V záloze se objevil od počátku Tomáš Mazouch, nesoucí dnes kapitánskou pásku, a v útoku dostal Krč za parťáka Machálka. Do brány se postavil poprvé od posledního kola minulého ročníku Tomáš Bureš, který již doléčil nešťastné zranění z kondičního soustředění.

 

Domácí začali pěkně zostra, podobně jako v Uničově, a hosté z Třebíče chvíli koukali, jakže se vlastně hraje ta třetí liga. V 9. min. se potkali až příliš zblízka Machálek s gólmanem Matiáškem, náš forvard už prostě neměl dostatek místa, kudy by propasíroval míč do branky. To za chvíli přírodou zocelení Horáci vzali ve vápně do mlýnice Pančocháře, který se sice chvíli sbíral ze země, stávalo se mu ale lépe s vědomím, že zařídil penaltu. K té se přihlásil osvědčený exekutor Pavlík a jistě poslal Prostějov do vedení.

33 trebic_skStarosti horácké obraně dělaly naše oba útočné hroty. Machálek po rychlém brejku netrefil prostor mezi třemi tyčemi, velmi blízko byl prvnímu úspěchu v modrých barvách Krč, když po Zelenkově rohu trefil v pádu z otočky jen vzdálenější tyč třebíčské branky. Hosté toho touto dobou dopředu příliš nepředvedli, do hry se dostali až v poslední desetiminutovce prvního poločasu, kdy tempo domácích poněkud opadlo. Podzemského ekvilibristiku před domácí šestnáctkou rázně a čistě utnul Zelenka a vyzval k úniku Machálka, který ale zjistil, že je příliš rychlý, neboť před bránou nikoho v modrém dresu pro svůj centr nenašel. Těsně před odchodem do kabin se pěknou hlavičkou prezentoval Petr Svoboda, ovšem neméně pohledným zákrokem reagoval Bureš.

Hned po poločase přišel kýžený uklidňující gól, navíc po nádherné, oku fanouška lahodící kombinaci. Krč potáhl balón po levém křídle, před bránou našel na vzdálenější tyči volného Zelenku, který ještě přiťukl úplně volnému Machálkovi, před nímž byla už jen síť. „Byl to jeden z nejtěžších gólů, co jsem kdy dával“, zubil se po utkání Tomáš. Diváci byli nadšení a vše nasvědčovalo poklidnému průběhu druhého poločasu pod kontrolou domácích. Jenže za čtyři minuty bylo všechno jinak. Po skulince v prostějovské obraně zůstal v šestnáctce nekrytý Komínek, který přesnou střelou zužitkoval centr zprava na bližší tyč. Bureš na střelu k tyči prostě nedosáhl.

Hosté vycítili šanci, zatímco středová řada domácích se postupně začala vytrácet. Po hodině hry přišel další třebíčský brejk po pravé straně, Petr Svoboda tentokrát ale mířil těsně vedle. Ve stejném prostoru skončil sražený Krčův centr na druhé straně hřiště, v 67. min. se poprvé do dobré příležitosti dostal po Kazárově nabídce Pospíšil, v koncovce ale ještě chyběl důraz. Čtvrt hodiny před koncem byl kritický moment pro vyrovnání: po pravém křídle utekl střídající Florián, na bližší tyči vytáhlý Petr Svoboda vyučil Pavlíka a jedině reflexivnímu Burešovu zákroku mohli domácí děkovat za pokračující vedení. Následného Podzemského dorážka už mířila mimo prostějovskou svatyni. Pravidlo nedáš-dostaneš bylo dnes asi unavené horkem, neboť zaspalo výbornou šanci Hirsche prakticky hned z protiútoku, kterou mu připravil Pospíšil. Ani čerstvému otci Zatloukalovi, jemuž se v pondělí narodil syn Filip (doufejme budoucí prostějovský fotbalista!), nebylo dáno oslavit tuto událost, když nevyužil dobré akce spoluhráčů Fládra s Hirschem. A tak definitivu výsledku dal Pospíšil, který dostal přihrávku doleva od Zelenky a křížnou střelou ke vzdálenější tyči uklidnil domácí hráče i fanoušky.

Prostějov tedy vydřel důležité vítězství, které by mělo dát týmu sebedůvěru do dalších utkání. Spokojenost ale může vládnout spíše s výsledkem než předvedeným výkonem, který měl do optimální podoby stále daleko.


1. SK PROSTĚJOV – HFK Třebíč 3:1 (1:0)
Branky: 13. (p) Pavlík, 48. Machálek, 89. Pospíšil – 52. Komínek
Rozhodčí: Hájek – Kůrka, Trávníček
Žluté karty: Pančochář, Pavlík, Mazouch – Lukáš, Š. Svoboda
Červená karta: 90. Chlup (Třebíč)
Diváků: 370

Sestava 1. SK Prostějov:
Bureš - Studený, Pavlík, Hloch, Kazár - Pančochář (72.Hirsch), Mazouch, Zelenka, Fládr (90.Krejčíř) - Krč (78.Zatloukal), Machálek (61.Pospíšil), 
Trenér: FRANTIŠEK JURA

Sestava HFK Třebíč:

Matiášek - Š. Svoboda, M. Chalupa, Havránek, P. Chalupa - Lukáš (85.Linhart), Chlup, Podzemský, Makiš - Zifčák (69.Zifčák), P. Svoboda, Trenér: LIBOR ZELNÍČEK

 
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...