Dobré poledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Rozhodně příjemnější než loni. Takový je pohled na tabulku skupiny „B“ Moravskoslezské divize žen, která i letos čítá dva zástupce Prostějovska, a sice Mostkovice a Držovice. Zatímco v minulé sezóně byly hráčky prvně jmenovaného klubu beznadějně poslední a Držovičanky jen o chloupek před nimi, nyní je situace jiná. Týmy drží páté, respektive šesté místo! Mostkovice výrazně zlepšily defenzivu a i díky tomu mají už nyní více bodů než za celou minulou sezónu. Derby týmů navíc dostala nový náboj. Zatímco v tom jarním dostaly mostkovické fotbalistky od Držovic šestku, letošní bylo mnohem vyrovnanější a skončilo remízou. Celkově se tak dá říct, že ženy z Prostějovska mají být na co hrdé. Udělaly nemalý kus práce.

Mostkovice jsou remízové královny
Osm zápasu podzimní části a hned polovina zápasů skončila remízovým patem. K tomu přidaly hráčky jednu výhru a tři porážky. Oproti poslední sezóně jednoznačné zlepšení a daleko větší chuť do další práce, což je opravdu pozitivní. Navíc se jim podařilo dávat více branek a vyvarovat se debaklů. „Jenom proti Holešovu jsme vyloženě nestačili, to byl ale mnohem lepší tým, než je ten náš, lídr soutěže tak vyhrál zaslouženě,“ uvedl Ondřej Milar, který nahradil před sezónou na střídačce Roberta Karafiáta.
Milar se také pustil do celkového zhodnocení sezóny. „U nás panuje spokojenost, chtěli jsme se zvednout po nepovedené loňské sezóně, což se povedlo. Nelze než souhlasit, jelikož se loňské debakly a velmi bídný bodový stav neopakují. Většina bodů je tedy z remíz, ale i to se počítá. Kouč vidí i dvě porážky, které nemusely přijít. „Porážka s Mutěnicemi i Bezměrovem byla opravdu smolná, mohlo být ještě veseleji,“ poznamenal lodivod.
I přes daleko lepší výsledky si v Mostkovicích stále uvědomují spoustu nedostatků, na kterých budou dále pracovat. Asi největší problém je v koncovce, vstřelených branek je opravdu málo. Zadní řady ale fungují očividně dobře. „Nedostatků ve hře je stále hodně. Musíme jít ale krok po kroku, všechno se nedá vyřešit hned, důležité je, že hráčky chtějí a snaží se zlepšovat. To je pro nás důležité. Snažíme se hlavně zvednout individuální dovednosti hráček,“ pokračoval Ondřej Milar.
V jarní části bude jasné, jak se podařilo přes zimní přestávku tým posunout. Při lepší koncovce by mohlo přijít určitě i více výher. Nebo bude pokračování remízových zápasů?

Držovice navázaly na jaro. Částečně
Oproti Mostkovicím jsou na tom rivalky z Držovic ještě o něco lépe. Přesněji řečeno o jeden bod. Vyrovnanost týmů ukazují i některá další čísla: oba obdržely třeba stejný počet branek a oba vysoko padly jen v jednom zápase. Držovice mají po podzimu osm bodů a drží páté místo – v obou případech je to lepší počin než na minulý podzim. „Spokojenost je, ale mohli jsme udělat více bodů,“ podotkl trenér týmu Tomáš Jetel.
Projevil přitom nespokojenost pouze se dvěma zápasy. Jedním z nich byla remíza v posledním kole s Bezměrovem, nováčkem soutěže. „S umístěním je spokojenost, ale mrzí mě poslední remíza. A také ještě jeden zápas se nám nevyvedl,“ uvedl trenér. Ten musel na přelomu září a října bojovat s marodkou. A výsledky družstva to poznamenalo.
Celkově se pak Jetel neubránil srovnávání toho, co bylo a co je nyní. „Dokázali jsme se dostat z nuly do středu tabulky,“ těší lodivoda. Nicméně si uvědomuje limity svého týmu. Ty jsou částečně způsobené tím, že některé hráčky jsou bydlištěm roztroušené i za hranicemi okresu. „Ambice jsou tak stále stejné, uhrát páté nebo šesté místo. Na to momentálně tým má,“ uzavřel hodnocení a současně i nastínil budoucnost kouč držovických fotbalistek Tomáš Jetel.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...