Dobré ráno, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Po úspěšné reprezentační přestávce se na jediné kolo, kterým je předehrávané šestnácté, tedy první jarní, rozběhne program druhé nejvyšší fotbalové soutěže. Aktéři se poprvé utkají s týmy, s nimiž už v tomto soutěžním ročníku měli tu čest. V případě 1.SK Prostějov to bude tým Vlašimi, s nímž se tentokrát Hanáci utkají na jeho půdě ve středních Čechách. A půjde docela o hodně.

Prostějovští fotbalisté totiž mají ve třetím novodobém ročníku v profesionální soutěži šanci splnit trend neustálého zlepšování. V prvním ročníku byly výsledky hodně tristní, zatímco v tom předešlém se po velkém očekávání počet bodů zarazil na osmnáctce už v polovině října a ne a ne jít nahoru. To mělo mimo jiné za následek absenci zimní přípravy na teplotně vyhovujícím Balkáně.
Letošní podzim sice střídal dobré výsledky se slabšími, ovšem především díky nečekané výhře v Hradci Králové se tým, kterému šéfuje trenér Oldřich Machala, dostal dvě kola před koncem na stejnou bodovou úroveň. Měl tak dva pokusy k tomu, aby loňský zisk překročil.
V Brně mohl Prostějov myslet aspoň na bod celý první poločas, než se hra ze známých důvodů bezprostředně po začátku druhé půle zhroutila. Co naplat, je zde ještě jeden pokus, a mnohem nadějnější. Vydolovat body pod Blaníkem!
Očekávání velké, situace ošemetná. Soupeř se sice potácí v sestupovém pásmu, jenže proti takovým soupeřům eskáčko příliš tvořit hru neumí. Navíc mu budou do defenzivy chybět dva klíčoví hráči, oba z disciplinárních důvodů. Po čtyřech žlutých kartách skončila předčasně sezóna pro gólmana Miloslava Brédu, po vyloučení bude pykat také stoper Tomáš Janíček. Šanci se blýsknout před trenérem i fanoušky tak bude mít druhý brankář Filip Mucha, kdo přesně nastoupí na stoperu vedle Aleše Schustera, bude zřejmé až podle aktuálního stavu hráčů.
Výhodou by mohl být fakt, že se bude hrát na soupeřově hřišti, kde bude možné se spoléhat na rychlé brejky. Při absenci zraněného Píchala by se v této roli mělo dařit Koudelkovi a Šteiglovi, kteří mají nejen potřebnou rychlost, ale i čich na zakončení.
Uplynulý týden byl ve znamení rutinního tréninku. „Vzhledem k roční době jsme nemohli trénovat nepřetržitě na přírodním hřišti, museli jsme se uchýlit na umělý povrch. Klasické tréninky na našem trávníku budou samozřejmě náplní týdne před utkáním s Vlašimí,“ komentoval aktuální práci týmu trenér Machala.
Zatímco před rokem si eskáčko poslední zápas podzimu předehrávalo, tentokrát v reprezentační pauze pouze zvítězila Líšeň nad Chrudimí 2:0. Duel Vlašimi s Prostějovem bude naopak celý program podzimu v neděli po poledni zakončovat.

FOTO z archívu

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...