Dobré ráno, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Eskáčko uzavře první polovinu soutěže pátečním duelem na brněnském stadionu proti Zbrojovce. Krajskou soutěž i okres čeká poslední kolo před zimní přestávkou. Kralice i Lipová se představí doma v sobotním programu. V okresu se čeká pikantní souboj mezi dvěma nejlepšími celky v Horním Štěpánově.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Svěřence trenéra Machaly čeká poslední protivník, proti kterému se letos ještě nestřetli. Už v pátečním večeru nastoupí v Brně proti Zbrojovce. Ta se od začátku ročníku nezříká boje o přímý postup a návrat do nejvyšší fotbalové ligy. Její výsledky jsou ovšem velmi kolísavé a zatím jsou na čtvrtém místě. O tom, že budou v tomto utkání favoritem, ale není pochyb. Prostějov ovšem dokázal letos vyloupit i třeba Hradec Králové, takže určitě nemusí být bez šance ani v Brně.
Pátek 8. 11. – 19:00
FC Zbrojovka Brno – 1.SK Prostějov

Clean4you krajský přebor muži
Krajský přebor čeká předehrávka jarní části. Poslední kolo před zimním spánkem odehrají oba regionální celky na domácí půdě. V prvním kole dostaly jak Lipová, tak Kralice od svých víkendových soupeřů nařezáno, takže o motivaci bude jistě postaráno.
Kralice přivítají Velké Losiny. Svěřenci hrajícího trenéra Gottwalda se výsledkově na konci podzimu zvedají a rádi by přidali i třetí výhru v řadě. Velké Losiny jsou navíc o pouhý bod za domácím výběrem a půjde tedy „o šest bodů“.
Do Lipové přijede Ústí, které se vyhřívá na třetí příčce. Hráči kouče Růžičky by se v případě výhry na svého soupeře dotáhli a završili by tímto velmi vydařenou podzimní část po návratu do nejvyšší krajské soutěže.
Sobota 9. 11. – 14:00
FC Kralice na Hané – Velké Losiny
SK Lipová – Sokol Ústí

OFS II. třída
Okresní přebor odehraje poslední podzimní kolo během víkendu. Sobotním program nabídne dvě utkání a zbylých pět duelů uvidí fanoušci v neděli. Nejsledovanějším zápasem bude určitě souboj dvou zatím nejlepších celků okresu. Do Horního Štěpánova přijede jistý půlmistr z Vrahovic. Pokud Štěpánov bude chtít na jaře dýchat hostům na záda, musí doma zvítězit. V opačném případě by šly Vrahovice do velkého trháku po podzimu. „Sám jsem zvědavý, jak bude sobotní utkání vypadat. Rádi bychom si domů odvezli všechny body, ale víme, že nás nečeká nic lehkého,“ prozradil trenér Vrahovic David Mezuliánek, který se byl na soupeře podívat minulý víkend v Brodku u Prostějova. Druhý sobotní duel bude v nedalekém Brodku u Konice, kam přijedou Držovice.
Neděle přinese další souboj „B“ mužstev. Kralice doma přivítají Plumlov. Němčice si budou chtít připsat další body proti posledním Výšovicím. Skalku čeká nelehký duel proti pravidelně bodujícímu Brodku u Prostějova. Do Vícova zavítá rezerva Určic a v Tištíně uvidí derby s Dobromilicemi.
Sobota 9. 11. – 14:00
Jiskra Brodek u Konice – TJ Sokol Držovice
TJ Horní Štěpánov – Sokol Vrahovice
Neděle 10. 11. – 14:00
FC Kralice na Hané „B“ – Sokol Plumlov „B“
FK Němčice nad Hanou – FK Výšovice
FK Skalka 2011 – Sokol Brodek u PV
Sokol Vícov – Sokol Určice „B“
TJ Tištín – FC Dobromilice

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...