Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Kromě krajského přeboru čeká na zbylé krajské soutěže poslední představení před zimním spánkem. Poslední šance na vylepšení postavení tak bude mít spousta regionálních celků. Sobota bude ve znamení televizního duelu 1.SK Prostějov s Jihlavou. Ale je důležité nezapomenout, že I.A třída nabídne hned dvě derby.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Eskáčko čeká domácí televizní duel s dalším favoritem celé soutěže Vysočinou Jihlava. Svěřenci trenéra Machaly rozhodně nejsou bez šance. Po posledních dvou výhrách panuje v kabině jistě dobrá nálada. Navíc si v minulém kole v Hradci dokázali, že porazit mohou kohokoliv. Utkání bude možné sledovat na ČT Sport. Ale atmosféru na stadionu to jistě nevynahradí.
Sobota 2. 11. – 13:15
1.SK Prostějov – FC Vysočina Jihlava

Clean4you krajský přebor muži
První polovinu soutěže uzavře poslední kolo. V předposledním kole podzimu se v krajském přeboru představí oba regionální účastníci na půdě soupeřů. Kralice v sobotu vyrazí do Mohelnice, která bude v tomto souboji jednoznačně favoritem. Kralicím ale vyšlo velice dobře poslední kolo a jistě by se chtěly na konci podzimu ještě více přiblížit středu tabulky.
Lipová v neděli zavítá do Velkých Losin. Tam budou svěřenci trenéra Růžičky favoritem. V případě výhry by se Lipová také mohla dostat až na bednu.
Sobota 2. 11. – 14:00
FK Mohelnice – FC Kralice na Hané
Neděle 3. 11. – 14:00
Velké Losiny – SK Lipová

FGP studio I.A třída skupina B
Druhá polovina sezóny začíná. V předehrávce jarní části uvidí v sobotu fanoušci dvě derby. Od druhé hodiny odpolední se utká Kostelec s Určicemi a Čechovice s Plumlovem. „Při vší úctě k Určicím si myslím, že nás čeká ještě těžší duel. Jak jsem avizoval již před sezónou, Plumlov velmi vhodně posílil jak v zadních řadách, tak v předních. Navíc již podruhé vyměnil trenéra, takže přišel nový impuls. Podle mého názoru určitě patří daleko výše v tabulce, než kde momentálně jsou. Hráče už od pondělí nabádám k zodpovědnosti a poctivému výkonu. Máme ze soupeře respekt, ale chceme se s našimi fanoušky rozloučit třemi body,“ prozradil trenér Čechovic Lukáš Koláček.
„Nečeká nás v posledním zápase nic lehkého, ale derby nemá favorita a já věřím, že bychom mohli dokázat v Čechovicích uspět. Poslední výkony šly nahoru a mužstvo si začalo věřit,“ věří v bodový zisk lodivod Plumlova Petr Matouška.
V nedělním programu zajíždí Protivanov na horkou půdu lídra z Brodku u Přerova. Konice se doma popere o lepší postavení v tabulce před zimní přestávkou s Lipníkem.
Sobota 2. 11. – 14:00
FC Kostelec na Hané – TJ Sokol Určice
Sokol Čechovice – Sokol Plumlov
Neděle 3. 11. – 14:00
FK Brodek u Přerova – SK Protivanov
Sokol Konice – Lipník nad Bečvou

Smoos I.B třída skupina A
I A skupina I.B třídy má před sebou poslední podzimní duel sezóny. „Metle“ by rády potvrdily stoupající formu a ukončily podzimní část výhrou proti nováčkovi z Horní Moštěnice. „Konečně jsme se dokázali zvednout po nepovedeném vstupu do sezóny, velmi mi to připomíná loňský ročník. Doufám, že stoupající formu potvrdíme i v posledním zápase a doma si připíšeme další tři body, které by se nám před zimní pauzou opravdu hodily,“ ví kouč Otaslavic Jiří Hon.
Vrchoslavice by chtěly uspět v domácím prostředí proti Tovačovu. Klenovice čekají Troubky a hlavní otázkou bude, zda se Troubkám uzdraví někteří důležití hráči. Mostkovice se už poslední příčce po podzimu nevyhnou, ale k přiblížení k dalším adeptům na sestup by nutně potřebovaly získat body v Újezdci.
V neděli bude chtít Pivín potvrdit své druhé místo po podzimní části a v případě ztráty Troubek se usadit na první příčce.
Sobota 2. 11. – 14:00
Sokol Otaslavice – Sokol Horní Moštěnice
Sokol Vrchoslavice 1946 – Sokol Tovačov
Sokol Klenovice – FK Troubky
Sokol Újezdec – Sokol Mostkovice
Neděle 3. 11. – 14:00
Sokol v Pivíně – Sokol Kovalovice

Lion sport I.B třída skupina B
Druhá skupina I.B třídy nabídne také poslední utkání před zimním spánkem. Všechny regionální celky čeká výjezd na hřiště soupeřů. Jesenec-Dzbel zajíždí do Hněvotína, odkud by v ideálním případě mužstvo odvezlo všechny tři body. Do Leštiny zamíří Smržice, a taky by nutně potřebovaly získat body, aby mohly přečkat zimu v trochu větším klidu. Hanou čeká zápas v neděli ve Velké Bystřici, kterou by hráči rádi nepustili před sebe a udrželi minimálně čtvrtou příčku i na jarní část sezóny.
Sobota 2. 11. – 14:00
FC Hněvotín – Jesenec-Dzbel
Sokol Leština – TJ Smržice
Neděle 3. 11. – 14:00
FK Velká Bystřice – Haná Prostějov

Přebor OFS II. třída
Sobotní program okresního přeboru nabídne dva duely. Vedoucí Vrahovice přivítají trápící se Vícov a o výsledku nikdo moc nepochybuje. Do Držovic přijede Tištín a zde půjde o to, zda Držovice utečou Tištínu v tabulce, nebo se jim hosté přiblíží.
Neděle nabídne zajímavé duely. Dopoledne se ve Výšovicích utkají rezervy Určic a Kralic. Odpoledne zajíždí Skalka do Němčic, kde ji čeká další těžký duel. Výšovice se doma pokusí konečně vyhrát, ale v cestě budou Dobromilice. Rezerva Plumlova by doma ráda získala další body proti Brodku u Konice. A v Brodku u Prostějova bude souboj dvou celků na čele tabulky. Uvidíme, zda body zůstanou doma, nebo se bude radovat Horní Štěpánov.
Sobota 2. 11. – 14:00
Sokol Vrahovice – Sokol Vícov
TJ Sokol Držovice – TJ Tištín
Neděle 3. 11. – 10:30
Sokol Určice „B“ – FC Kralice na Hané „B“
Neděle 3. 11. – 14:00
FK Němčice nad Hanou – FK Skalka 2011
FK Výšovice – FC Dobromilice
Sokol Brodek u PV – TJ Horní Štěpánov
TJ Sokol Plumlov „B“ – Jiskra Brodek u Konice

MSDŽ – B
Moravskoslezskou divizi žen čeká poslední podzimní kolo. Mostkovice už mají za sebou podzimní část. Držovice ji zakončí posledním zápasem proti Bezměrovu, který se v posledních kolech zvedl a nečeká je nic jednoduchého.
Neděle 3. 11. – 14:00
Držovice – Bezměrov

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...