Příjemnou noc, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

31 pohar hvozd konice 04FOTOGALERIE Čtvrtfinále okresního kola Poháru České pošty přineslo jedno velké překvapení. Nováček I.B třídy Hvozd si v sousedském derby poradil s loňským vítězem Sokolem Konice a ve středu 14. srpna vyzve Mostkovice. Ty si totiž hned v sobotu poradily s Držovicemi. Namále měli i Čechovičtí, jejich vyřazení odvrátil až proměněnou penaltou v 90. minutě Matěj Hatle. Následný rozstřel nad Otaslavicemi již on i jeho spoluhráči zvládli. Dalším soupeřem pro účastníka I.A třídy budou Kralice, které rozdrtily Brodek u Prostějova 9:1.

Největší náboj z víkendové čtveřice duelů skýtal duel Hvozdu s Konicí. Oba soupeře dělí jen několik kilometrů, navíc jsou hráčsky propojení. Několik hvozdeckých fotbalistů působilo v mládežnickém věku v Konici, stejně tak pár současných hráčů Konice pochází ze Hvozdu. Došlo i na jeden sourozenecký souboj, když v obraně Konice nastoupil Ladislav Bílý, na opačné straně stál taktéž v obraně Josef Bílý a na křídle Vojtěch Bílý. Dva z této trojice se dokázali prosadit i gólově a přispěli tak ke konečnému stavu 3:2 pro Hvozd.

Utkání začalo z kuriózního důvodu o pár minut později, kouč domácího výběru Karel Procházka totiž odjel na dovolenou a registračky zůstaly u něj doma, hráči tak museli nastoupit na občanky. Žádný vliv na nich ale nezanechalo, a velice brzy se ujali vedení. To když hosté ztratili míč na útočné polovině, chopil se ho Petr Vydržel, prošel přes půl hřiště a udělal kličku i gólmanovi, akci za něj střelou do prázdné dokončil Zbyněk Poles – 1:0.

Hosté mohli vzápětí vyrovnat, ale po centru Rusa domácí první střelu zablokovali a kapitán Petr Antl vystřelil těsně vedle. Krátce poté to zleva zkusil Směták, ale trefil jen bližší tyč. Poté po otočce střílel opět Antl z opačné strany těsně mimo bližší vinkl.

Koničtí tedy své šance nevyužili a domácí je za to po přestávce na občerstvení potrestali. Po vysunutí z pravé strany šel Filip Coufal sám a prostřelil vybíhajícího gólmana – 2:0. Diváci viděli rovněž několik ostrých faulů na obou stranách, vše ale vypadlo hůře, než to nakonec dopadlo.

Hosté se ještě před pauzou dočkali snížení, přímý kop z levé strany, signál a následnou přihrávku z levé strany zakončil ranou pod břevno Laďa Bílý. Konice se však nepřestala dopouštět laciných ztrát, před pauzou ji ale domácí potřetí nepotrestali.

Po pauze se favorit duelu přece jen dočkal vyrovnání. Nejprve si málem Hvozdečtí dali vlastňáka, ale ustáli to, poté se ovšem bombou ze čtyřiceti metrů prosadil navrátilec Jan Bednář, jehož rána trochu zaplavala a gólman ji překvapivě pouze tečoval do sítě. Chvíle Víta Koutného ale teprve přišly.

Remízový stav trval jen pět minut, když zničehonic poslali domácí míč za obranu a Vojta Bílý po obejití gólmana potřetí rozvlnil síť – 3:2. Pojistku měl na kopačce Vyroubal, ale po vybídnutí zleva mu míč nesedl a skončil vysoko nad bránou.

S přibývajícími minutami oběma týmům docházely síly, přestože mohly poprvé využít až pětici střídání, a Konice se dostávala do tlaku. Domácí pouze odkopávali míče za půlicí čáru, mohli se však spolehnout na jistotu mezi tyčemi. Skokem vyškrábl hlavičku na zadní tyč, pohlídal si i další nebezpečné gólové střely a zajistil Hvozdu postup dál.

„Při brance na 2:2 přede mnou míč zaplaval a uhnul do boku. Jinak jsem měl štěstí. Čekal jsem, že si zachytám, ale nečekal jsem, že to tak dopadne. Věděl jsem, že můžeme překvapit, to se opravdu podařilo,“ usmíval se spokojený gólman, který se nyní může těšit nejen na úvod „B“ skupiny I.B třídy, ale i blížící se pohárové střetnutí s Mostkovicemi.

FC Hvozd - Sokol Konice 3:2 (2:1)

Branky: 15. Z. Poles, 33. F. Coufal, 61. V. Bílý – 42. L. Bílý, 56. Bednář.
Rozhodčí: Slabý – Švec, D. Grulich.
ŽK: 85. L. Bílý (K).
Diváků: 60.
Sestava Hvozdu: Koutný – Szekulics (39. Grulich), J. Bílý, P. Muzikant, Vyroubal – J. Vánský, F. Coufal, Vydržel (45. M. Muzikant), V. Bílý (78. J. Poles) – P. Coufal (89. Hrda), Z. Poles. Trenér: Karel Procházka.
Sestava Konice: Nakládal – Rus, L. Bílý, R. Řehák, F. Drešr (78. M. Drešr) – Schön, Kořenovský, Bednář (67. Růžička) – Antl, Novotný (67. Franc), Směták. Trenér: Roman Jedlička.

Hodnocení předsedy Hvozdu Jiřího Polese:
„K tomuto zápasu jsme přistupovali s naprostým respektem, protože známe kvality konického týmu. Bohužel jsme se museli potýkat s tím, že jsme neměli trenéra, museli jsme to ale nějak zvládnout. Zápas se pro nás vyvíjel dobře. Měli jsme dobrý vstup, vedli jsme 2:0, konec už jsem ale dost dobře neviděl. Hlavně nám dobře zachytal brankář, chytil tři tutovky. Kluci bojovali s naprostým nasazením, hlídali si své pozice, věděli, co mají hrát. Druhý poločas už to tak přesvědčivé nebylo, výsledek si ale cením. Docházely nám síly a potkaly nás i dvě zranění. To je největší ztráta, která nevím, jestli předčí výsledek. Zraněný hráč je totiž důležitým článkem sestavy, bez něj se to těžko hraje. Bylo to derby, všichni se tu známe a hodně hráčů Konici pochází ze Hvozdu, nás se od nich někteří po přesunu mezi muže.“

Hodnocení kouče Konice Romana Jedličky:
„Emoce k tomu patří. Prohráli jsme 3:2, nic se ale neděje. Brzy jsme prohrávali 0:2, ve druhé půli jsme udělali další chybu. Byly to tři samostatné úniky, nechytli jsme ani jeden. Nejprve to ztratil střeďák uprostřed, podruhé se nedomluvili, potřetí to byl odkop od brány. To si musí beci sáhnout do svědomí, musí počítat s tím, že jim balon zaplave. Když nedáš gól, nic s tím nenaděláš. Ve čtvrtek jsme hráli v Lipové, teď a tady a ještě v týdnu bychom chtěli stihnout jedno utkání. Tři týdny jsme totiž trénovali bez soupeře.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...