Dobré dopoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Většina soutěží uzavře tento víkend svou první polovinu. Poslední šance na přídavek bodů před odvetami je tady. Eskáčko zajíždí do Hradce, kde by rádi domácího favorita překvapilo. Kralice i Lipová se představí doma. I.A třída nabídne v neděli derby mezi Čechovicemi a Určicemi. V sobotu zase I.B mezi Klenovicemi a Mostkovicemi. Okres nabídne zajímavý program hlavně v sobotu a ženy se představí také v obou víkendových dnech.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Eskáčko čeká výjezd k jednomu z nejtěžších soupeřů a adeptovi na postup do Fortuna ligy. Po domácí výhře, která jistě zvedla Hanákům sebevědomí, se budou snažit proti soupeři překvapit a odvézt si cenné body z horké půdy aktuálně třetího celku druhé nejvyšší soutěže.
Neděle 27. 10. – 15:00
Hradec Králové – 1.SK Prostějov

Clean4you krajský přebor muži
Krajskou soutěž čeká poslední kolo první poloviny základní části. Kralice by si rády ještě zvednuly nízký bodový zisk v domácím prostředí proti soupeři z Černovíra.
Lipová by doma ráda potvrdila hodně dobrý podzim soutěže a bodovala před svými fanoušky i proti Litovli.
Sobota 26. 10. – 14:30
FC Kralice na Hané – TJ Slovan Černovír
Neděle 27. 10. – 14:30
SK Lipová – Tatran Litovel

FGP studio I.A třída skupina B
I.A třída nabídne většinu zápasů v sobotu. V neděli pak přijde na řadu derby v Čechovicích. Konice zajíždí do Beňova pokusit se vybojovat body a zároveň předběhnout svého soupeře v tabulce. I Plumlov odjíždí na soupeřovu půdu do Slavonína, kde ho čeká další důležitý záchranářský duel. V domácím prostředí se v sobotu ukáže Kostelec a Protivanov. Kostelec přivítá Bělotín a rád by se vítězstvím dostal z poslední příčky tabulky. Protivanov přivítá Kojetín a půjde o důležité body ve spodní polovině tabulky.
V neděli přijde na řadu regionální derby mezi domácími Čechovicemi a hostujícími Určicemi. Favoritem jsou jistě domácí, ale derby může přinést ledacos. „Na zápas se velmi těšíme. Stále je to pouze fotbal a ten se hraje pro lidi. Derby je tedy svátkem nejen pro nás, ale také pro ně. Pevně věřím, že uvidí velmi dobrý zápas a rádi bychom doma získali všechny tři body,“ prozradil trenér Čechovic Lukáš Koláček.
„Čeká nás další vyhrocený zápas, proti nedalekému soupeři. Domácí budou jistě favoritem podle tabulky. My tam ale můžeme jet s čistou hlavou a snahou překvapit, což by nám mohlo vyhovovat. Určitě se pokusíme získat nějaký bodík, i když jsme toho z venku zatím moc nedovezli,“ uvedl lodivod Určic David Kobylík.
Sobota 26. 10. – 14:30
FC Beňov – Sokol Konice
FC Kostelec na Hané – Sokol Bělotín
FK Slavonín – Sokol Plumlov
SK Protivanov – Kojetín-Kovalovice
Neděle 27. 10. – 14:30
Sokol Čechovice – TJ Sokol Určice

Smoos I.B třída skupina A
Kromě Vrchoslavic se všichni účastníci I.B třídy z prostějovského regionu představí v sobotu. Otaslavice, které určitě nakoply poslední dva zápasy, kdy bodovaly s Pivínem a vyhrály v Mostkovicích. Teď ovšem čeká lídr celé soutěže z Troubek. Ten bude chtít napravit zaváhání z Vrchoslavicemi. Pivín zajíždí do Újezdce a rád by se svému soupeři ještě více vzdálil v tabulce před podzimním pauzou.
Derby uvidí v Klenovicích, kde se střetnou dva trápící se celky. Domácí Klenovice se stále nedostaly z mistrovské kocoviny a s dvanácti body moc klidné spaní nemají. Mostkovicím nevyšla už jarní část a na podzim v tom pokračují. Teď se krčí na poslední příčce a body potřebují. „Pro nás je to zřejmě zápas podzimu. Půjde o šest bodů, případná výhra by nám hodně ulehčila zimní přestávku. Doufám, že duel zvládneme a soupeři v tabulce odskočíme. Důležité také bude, aby se dali dohromady zranění hráči po derby s Pivínem,“ uvedl lodivod Klenovic Vladimír Horák.
„Čekám určitě odvážnější a bojovnější výkon. S klukama jsme si po minulém zápase sedli a snad to bude nést ovoce. Na tréninku to vše vypadá dobře, ale v zápase to nasazení chybí. Pokud ho nebudeme předvádět, nebudeme konkurenceschopní. Nevzdáváme to a budeme bojovat,“ říká kouč Mostkovic Ivo Kroupa.
Vrchoslavice si to rozdají v duelu nováčků soutěže proti Horní Moštěnici. Případná výhra by jim zajistila klidný podzim.
Sobota 26. 10. – 14:30
Sokol Otaslavice – FK Troubky
Sokol Klenovice – Sokol Mostkovice
Sokol Újezdec – Sokol v Pivíně
Neděle 27. 10. – 14:30
Sokol Vrchoslavice 1946 – Sokol Horní Moštěnice

Lion sport I.B třída skupina B
I druhá skupina I.B třídy uzavře polovinu sezóny. Smržice nečeká nic lehkého v domácím střetnutí proti Dubu, který jasně vévodí tabulce. V neděli se další dva účastníci představí venku. Jesenec-Dzbel odjíždí k rezervě Šternberka, odkud by si rád domů odvezl body. Hanou Prostějov čeká souboj v Doloplazech proti poslednímu celku tabulky. Tam by jistě hráči rádi potvrdili roli favorita.
Sobota 26. 10. – 14:30
TJ Smržice – Sokol Dub
Neděle 27. 10. – 14:30
FK Šternberk „B“ – Jesenec-Dzbel
Sokol Doloplazy – Haná Prostějov

OFS II. třída
Sobota i neděle nabídnou dostatek zápasů také v okresním přeboru. Obzvláště sobota slibuje velmi zajímavé zápasy. Do Brodku u Prostějova přijedou Němčice. Rezerva Určic přivítá na svém hřišti Horní Štěpánov. Lídr z Vrahovic si bude chtít připsat další tři body proti čtvrté Skalce. V Držovicích se utká místní celek s rezervou Kralic, což slibuje také kvalitní fotbalovou podívanou.
V neděli přijdou na řadu další tři zápasy. Dobromilice by doma rádi zvedly svůj bodový zisk proti Brodku u Konice a předběhly svého soka v tabulce. Béčko Plumlova doma přivítá Vícov a potřebovalo by přidat nějaké body do tabulky. A do Tištína přijedou Výšovice, což bude duel o „šest bodů“. Pro Výšovice nejspíše i o přežití.
Sobota 26. 10. – 14:30
Sokol Brodek u PV – FK Němčice nad Hanou
Sokol Určice „B“ – TJ Horní Štěpánov
Sokol Vrahovice – FK Skalka 2011
TJ Sokol Držovice – FC Kralice na Hané „B“
Neděle 27. 10. – 14:30
FC Dobromilice – Jiskra Brodek u Konice
TJ Sokol Plumlov „B“ – Sokol Vícov
TJ Tištín – FK Výšovice

MSDŽ – B
Po Derby přichází další kolo také pro ženy. V sobotu se představí Mostkovice na půdě Bezměrova, který je zatím poslední a svěřenkyně trenéra Milara by jim rády utekly ještě více.
Držovice odehrají svůj duel na domácí půdě v neděli a v cestě jim budou stát Mutěnice. Svěřenkyně trenéra Jetela by chtěly získat další body.
Sobota 26. 10. – 14:30
Bezměrov – Mostkovice
Neděle 27. 10. – 14:30
Držovice – Mutěnice

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...