Dobré dopoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Zprvu žádné ofenzivní hody, poté ale fotbal, jak má být. Tedy s ofenzivními akcemi a maximálním nasazením na obou stranách. Mostkovice s Držovicemi mají za sebou po nedělním poledni první derby, které dopadlo smírně. I když jak se to vezme. Na hřišti to místy jiskřilo a vzduchem tu a tam letěla nadávka, za kterou by se nemusel stydět leckterý ostřílený mužský plejer. Večerník vše slyšel na vlastní uši v rámci tradiční reportáže.

Stav před výkopem
Mělo jít po všech stránkách o vyrovnané utkání. Mírně lépe na tom v tabulce skupiny „B“ Moravskoslezské divize žen byly Držovice, nicméně pravidelněji sbírá naopak body domácí tým. Favorita zkrátka zápas neměl, a snad i proto přitáhl nemálo fanoušků.

Vývoj zápasu
Utkání zprvu patřilo spíše Držovicím. Nicméně Mostkovice hrály zcela jinak než půl roku zpátky, kdy měly problém dostat se za půlku. Rozdíl tu byl veliký: domácí hráčky soupeřky trápily a nepouštěli moc soupeřky do nebezpečných prostorů. A šly taky do vedení, i když to nevydrželo příliš dlouho. Malinková navíc těsně před koncem poločasu mohla rozhodnout, v obrovské šanci ale minula.
Druhá půle pak byla ve znamení zprvu citelné převahy Držovic. Ty neustále hrozily, dařilo se jim držet soupeřky na jejich půlce. Jen střelba vázla. Přesto se postupně převaha projevovala i v poměru střel. Paradoxně však domácí hráčky mohly pomocí Kaňákové vyrovnat, ale pouze orazítkovala brankářskou konstrukci. Závěr pak byl opět v moci Držovic, které se však i přes agilnost třeba Čislinské, Hubáčkové a Soares nedostaly k tutové šanci.

Zásadní okamžiky
Úvod utkání byl ve znamení několika pokusů hostí, ovšem většinou z uctivé vzdálenosti. Střelecky se prezentovala Čislinská, dále Hubáčková, která ve 4. minutě poslala přízemní střelu mimo vzdálenější tyč. Právě Čislinská byla hodně v úvodních dvaceti minutách vidět. Připsala si pěknou střelu zpoza vápna, brankářka domácích ale byla pozorná. A také nebezpečný centr, ovšem tečovaný mimo nebezpečí. Ve 22. minutě ovšem udeřilo na druhé straně: Hana Lexová nastřelila míč na ose hřiště ještě před vápnem. Balón se z výšky snesl do brány, Langerová na něj byla krátká. Odpovědět se snažila Hubáčková, ale nebyla přesná. Práci naopak přidělala na druhé straně brankářce Smičková. Ta se dobře uvolnila, dostala nahrávku a mizela za obranou. Ta ji ale nakonec dohnala a přinutila ke střele z úhlu.
Nedáš – dostaneš se pak záhy vyplnilo. Marie Čislinská se totiž dokázala uvolnit od obránkyně a z voleje zamířila k pravé tyči – 1:1. Po ní vyzkoušela štěstí Hubáčková, ale netrefila konstrukci. Mostkovice se následně dostaly do mírné převahy, ale nedokázaly produkovat střely. Poločas se pak kvapem přiblížil a nabídl ještě dvě pěkné akce v podání Držovic. První zahájila Hubáčková, která našla balonem Soares, ale ta už nestihla zakončit. Následně pak právě Soares nahrála Průchové a tím založily skvělou pozici pro Malinkovou. Ta se na konci kombinace ocitla osamocená u tyče, ale neproměnila – mířila mimo.
Druhá půle začala zákrokem brankářky Mostkovic proti Průchové, ta však nebyla ve výhodném úhlu. Čislinská následně mířila také pouze do brankářky, tentokrát ze standardní situace. Po faulu Karafiátové oceněném žlutou kartou mohla zahrozit ze standardní situace i Soares, ale hlavičku neposlala přesně. Hubáčková podtrhla v 58. minutě převahu hostujícího celku, když se dostala přes tři hráčky, ale Benková následně její nahrávku nevyužila. Potlesk si pak vysloužil dribling s míčem ve vzduchu a následná patička do pohybu spoluhráčce od Frommlové. Držovice byly zkrátka na koni.
A jejich mírný tlak pokračoval. Prosadit se opět mohla aktivní Soares, ale brankářka pokus k tyčce chytila. V 77. minutě ale mohly Mostkovice jít do vedení: Kaňáková ze skvělé pozice po pohledné akci trefila břevno a tyčku, míč ale vyletěl pryč z brány. Pěknou střelou se následně prezentovala i její spoluhráčka Všetičková, přes obránce se ale ránou neprosadila. A se svým pokusem se přidala také Lexová – Mostkovice ucítily šanci. Nicméně úplný závěr utkání se naopak více vydařil hostujícím plejerkám. Po akci Čislinské se neprosadila Frommlová, Hubáčková pak zamířila příliš vysoko. A když se ani Soares z úhlu neprosadila, mohli si diváci obou stran oddechnout: tedy alespoň ti, kterým stačil ke spokojenosti bod.

Osobnost utkání
Zuzana Hubáčková byla v utkání nepřehlédnutelná a její přínos týmu postupně rostl. Zprvu se hledala, pak ovšem pořádně zatápěla Mostkovicím rychlýma nohama a dobrou technikou. Její střely tentokrát nenacházely místo určení, což je ovšem snad jedinou kaňkou na jejím výkonu. Společně s Čislinskou a Soares nejvýraznější hráčka Držovic.

Zajímavost duelu
V předchozím vzájemném střetnutí spustily Držovice kanonádu a tehdy bezbranné soupeřky smetly 6:0. Nyní tu bylo utkání, v němž sice opět hostující tým měl převahu, nicméně zdaleka ne tak výraznou. Bylo vidět, že domácí ušli kus cesty správným směrem. Zajímavostí pak je, že duel jako hlavní rozhodčí pískal zkušený Petr Antoníček, který zná i prostředí prvo či druholigových zápasů mužů. A ten se nebál napomínat hráčky i za řeči, což pocítila v úvodu utkání hlavně Karafiátová.

Atmosféra střetnutí
Bouřlivá, zkrátka derby. Postarala se o to i parta bubeníků podporující hostující hráčky. Bylo vidět, že fotbalistkám rozhodně není výsledek ukradený. A bojovaly, co to šlo. Utkání a návštěvě na něm mohlo pomoci i krásné počasí, které ovšem hrozilo ve druhém poločase oslněním – s touto nevýhodou se musely vypořádat Mostkovice.

POHLEDEM TRENÉRŮ
Ondřej MILAR - TJ Sokol Mostkovice:
„Myslím si, že úvod jsme měli lepší, prvních patnáct dvacet minut. Po těch dvaceti minutách nás aůe soupeř začal přehrávat, vytvářet si také šance. Jednu velikou v prvním poločase zahodili. Do druhého jsme udělali nějaké změny. Zase byl soupeř o chlup lepší. Paradoxně jsme mohli rozhodnout my, když jsme dali břevno a tyčku. Vytvořili jsme si taky šance, tím tedy nechci říct, že by byl soupeř až o tolik lepší. V celkovém kontextu je remíza spravedlivá. Všechny holky odehrály svůj nadstandard, v rámci soubojů byly na maximu.“

Tomáš JETEL - TJ Sokol Držovice:
„Myslím si, že to bylo kvalitní utkání, které se divákům muselo líbit. Hrálo se nahoru-dolů, měli jsme možná trochu smůlu, že jsme neproměnili šance a zasloužili si vyhrát o něco malinko více. Na druhou stranu je z pohledu snahy domácích remíza asi spravedlivá a bod z venku je pro nás dobrý.“


MSDŽ - B
7.kolo: Uherský Brod - Bezměrov 1:2 (1:0), Dufková Martina - Pitnerová Adéla, Kristýnová Eva, Mostkovice - Držovice 1:1 (1:1), Lexová Hana - Čislinská Marie, Mutěnice - Valašské Klobouky 6:1 (3:0), 2x Jansová Yvonne, 2x Lamáčková Lenka, Jakubčíková Monika, Svobodová Hana - Machů Vendula, Holešov - Březnice 6:0 (1:0), 2x Ševčíková Adriana, 2x Šiblová Pavla, Řiháková Monika, Brázdilová Veronika


Průběžná tabulka po 7. kole:

1. Holešov 6 6 0 0 42:3 18
2. Valašské Klobouky 6 4 1 1 18:12 13
3. Mutěnice 6 3 3 0 23:8 12
4. Vlkoš 6 3 2 1 17:8 11
5. Držovice 6 2 1 3 9:14 7
6. Mostkovice 7 1 4 2 6:15 7
7. Uherský Brod 7 1 1 5 5:23 4
8. Březnice 6 1 0 5 5:16 3
9. Bezměrov 6 1 0 5 7:33 3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...