Příjemnou noc, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

31 plumlovZklamáním skončila uplynulá sezona pro sekretáře Sokola Plumlov Františka Kocourka. Hráčům „A“-mužstva se totiž nepodařilo dohnat podzimní ztrátu a zachránit I. A třídu, odkud oddíl po mnoha letech padá do nejnižší krajské fotbalové soutěže.

„Je to neúspěch, i když s většími kořeny a hlubšími příčinami. Schází nám už delší dobu hráč schopný rozhodovat zápasy, mužstvo stárne, postihla nás zranění. Na jaře se to o něco zvedlo, ale počítají se body. Na podzim jich bylo osm a na jaře dvanáct,“ smutně konstatoval Kocourek.

Povšiml si, že s Kojetínem, Novými Sady a dalšími týmy z čela tabulky dokázali Plumlovští hrát vyrovnanou partii, zklamali ale s Bělotínem, Bohuňovicemi a těmi, s nimiž jsme se měli poprat o záchranu. „S těmito jsme měli zabojovat a ne v Bohuňovicích dostat 1:4 a v Bělotíně 1:5. V tomto vidím problém. Možná jsme to nezvládli i psychicky, lépe se připravili,“ poznamenal.

Kádr mužstva se dlouhou dobou spoléhal na stejná jména, které nyní mají hluboko přes třicet a někdy i čtyřicet let, na pořadu dne je tak výraznější omlazení. „Je to bohužel pravda. Zaspalo se s mládeží a žádnou velkou základnu nemáme. Nakupovat hotové hráče nebo je brát na hostování není ideální cesta, jak jsem se přesvědčil, protože se nám po půl roce částečně rozprchli, takže v I. B třídě chceme trochu víc vsadit na vlastní kluky, kteří hrají v béčku, kteří vycházejí z dorostu,“ určil Kocourek novou strategii. Očekává, že se veteráni postupně přesunou do „béčka“, rád by je rovněž zapojil do funkcionářských pozic.

V zimě se vedení klubu odhodlalo k trenérské výměně a Jana Peška nahradil Lubomír Keluc, podle Kocourka to sice přineslo oživení a nový impulz, neprobíhalo to ale zcela ideálně. „Má náročnou práci a moc aktivit. Dorost v 1. SK, hrál ve Zdětíně. Myslel jsem si, že to půjde skloubit líp, ale nepovedlo se. S Lubošem jsme to po vzájemné dohodě ukončili, on upřednostnil mládež v 1. SK,“ zmínil.

Cílem pro nový ročník není okamžitý návrat zpět do I. A třídy, naopak nespadnout o další patro níž, jako se to letos stalo Jesenci. „Mužstvo musí získat jinou tvář, musí proběhnout generační obměna. Neznám sice kvalitu soutěže, ale v přípravě nás Lipová i Vrchoslavice celkem jednoznačně porazily, takže respekt k nim mám a nemyslím si, že budeme úplně navrchu,“ předpokládá.

O soutěž výš naopak postoupilo plumlovské „béčko“, to by nejraději viděl ve III. třídě do desátého místa. „Uvidíme, k čemu bude směřovat reorganizace okresních soutěží, zda se to posune ke třem skupinám. Hrají ale minimálně o své jméno,“ zapřemýšlel nahlas.

Plumlov „A“ bude i nadále hrát své domácí zápasy v sobotu odpoledne, Plumlov „B“ o den později v Krumsíně. Změny naopak dozná fotbalový areál. Díky dotaci mají funkcionáři v plánu zrekonstruovat hlavní hřiště, postavit tréninkovou plochu a dokončit rekonstrukci elektroinstalace v šatnách a vysadit zeleň.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...