Dobré ráno, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Další nálož fotbalových utkání čeká na všechny fanoušky. V sobotním programu odehraje 1.SK domácí duel se Žižkovem. Dále se odehraje krajský přebor a drtivá většina I.A třídy, kterou nyní nečeká žádné derby. Neděli začnou ženy svým divizním derby v Mostkovicích. I odpoledne nabídne v Mostkovicích derby. Souboj posledních celků I.B třídy. Další derby bude v Pivíně, kam přijedou Klenovice a očekává se bouřlivá kulisa a velmi zajímavý duel.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Eskáčko čeká z pohledu dalšího rozlosování velice důležité utkání se Žižkovem na domácí půdě. Poté je totiž čekají tři favorité. Žižkov je o šest bodů před Prostějovem. Ten by se rád svému soupeři přiblížil na rozdíl tří bodů, aby se mu před dalšími těžkými koly lépe dýchalo. O tom, zda se jim to podaří, se můžete přesvědčit na vlastní oči v sobotu od půl třetí na stadionu za místním nádražím.
Sobota 19. 10. – 14:30
1.SK Prostějov – Viktoria Žižkov

Clean4you krajský přebor muži
V dalším pokračování krajského přeboru se regionální účastníci představí oba v sobotním programu na hřišti soupeřů. Kralice zavítají do Jeseníku, kde se budou chtít pokusit favorita tohoto duelu překvapit a odvézt si cenné body.
Lipová zajíždí do Mohelnice a zde se očekává vyrovnaný duel. Forma svěřenců trenéra Růžičky je velmi dobrá a rádi by v bodové šňůře dále pokračovali.
Sobota 19. 10. – 14:30
FK Jeseník – FC Kralice na Hané
FK Mohelnice – SK Lipová

FGP studio I.A třída skupina B
Dvanácté kolo I.A třídy tentokrát nenabídne ani jedno regionální derby. I tak ale půjde o další důležité body do tabulky. Kromě Protivanova odehrají své utkání všechny týmy z prostějovského okresu už v sobotu.
Kostelec nečeká lehký úkol, a to uspět na hřišti Lipníku nad Bečvou. Konice by se ráda dostala na vítěznou vlnu v Kojetíně. Do Bělotína pojedou Čechovice, které mají nyní opravdu náročné soupeře. Plumlov bude chtít překvapit vedoucí celek z Brodku u Přerova na svém stadionu. Určice přivítají v Kralicích Slavonín a rády by si také připsaly další důležité body do tabulky. V neděli dopoledne zajíždí Protivanov do Nových Sadů, kde se pokusí napravit domácí zaváhání s Plumlovem.
Sobota 19. 10. – 14:30
Lipník nad Bečvou – FC Kostelec na Hané
Kojetín-Kovalovice – Sokol Konice
Sokol Bělotín – Sokol Čechovice
Sokol Plumlov – FK Brodek u Přerova
TJ Sokol Určice – FK Slavonín
Neděle 20. 10. – 10:00
FK Nové Sady – SK Protivanov

Smoos I.B třída skupina A
I.B třída skupina A nabídne všechny zápasy v neděli a rozhodně se mají diváci na co těšit. Vrchoslavice změří síly s Troubkami na jejich hřišti a proti lídrovi je nečeká nic jednoduchého. Derby je na programu v Mostkovicích, kde půjde opravdu o hodně. Přijedou Otaslavice a bude to souboj posledního s předposledním. O tom, že tento zápas bude mít velký náboj, není pochyb. „Bude to boj o poslední příčku, takže to bude hrozně důležité utkání. Musíme předvést daleko lepší výkon než minulý týden. Po všech stránkách hry, protože to, co jsme ukázali ve Vrchoslavicích, byla ostuda. Doufám, že se vzpamatujeme a předvedeme dobrý výkon s bodovým ziskem,“ uvedl kouč Mostkovic Ivo Kroupa.
„Boj o přežití, jinak se to nazvat nedá. Oba celky nevstoupily do sezóny dobře a teď se budou chtít odpíchnout. Věřím, že se sejdeme v co nejsilnější sestavě a utkání odehrajeme podle toho, o co se opravdu hraje. Určitě se nechceme vracet do okresu,“ řekl trenér Otaslavic Jiří Hon.
A nejtřaskavější duel podzimu mezi blízkými vesnicemi uvidí v Pivíne. Tam přijedou Klenovice. Oba celky spolu loni hrály o krajského mistra, nyní je situace jiná. Klenovicím hrubě nevyšel start soutěže a nyní se zvedají ze dna. Pivín zabral včas a zase bojuje o nejvyšší příčky. „Jak tomu rád říkám, čeká nás hanácké ‚El Clasico'. (smích) Klenovicím start nevyšel, ale postupně se zvedají. My momentálně léčíme, co se dá, vypadá to, že budeme muset nasadit zase někoho z nekonečné pivínské základny, který soupeře dokonale překvapí,“ předpovídá vedoucí Pivína Jaroslav Svozil.
„Čeká nás obrovské derby, které je plné emocí nejen na hřišti, ale i tribunách. Doufám, že se tento duel odehraje pouze na hřišti, bez nějakých konfliktů a v duchu fair play. Měli bychom být kompletní a každý dovezený bod by se určitě počítal, ty nyní potřebujeme jako sůl,“ prozradil lodivod Klenovic Vladimír Horák.
Neděle 19. 10. – 14:30
FK Troubky – Sokol Vrchoslavice 1946
Sokol Mostkovice – Sokol Otaslavice
Sokol v Pivíně – Sokol Klenovice

Lion sport I.B třída skupina B
Dvanácté dějství druhé skupiny I.B třídy nabídne regionálním účastníkům také vše v neděli. Hned dopoledne se střetne Haná na domácím hřišti s Lošticemi a chtěla by napravit penaltové zaváhání ze Smržic. Smržice odpoledne pojedou do Velkého Týnce zabojovat o další příspěvek do tabulky. Jesenec-Dzbel na domácím hřišti změří síly s Velkou Bystřicí.
Neděle 20. 10. – 10:15
Haná Prostějov – SK Loštice 1923
Neděle 20. 10. – 14:30
Sokol Velký Týnec – TJ Smržice
Jesenec-Dzbel – FK Velká Bystřice

OFS II. třída
Okres nabídne v sobotu jediný duel. Drtivá většina potom v neděli odpoledne. V sobotu se představí Skalka proti rezervě Určic na hřišti v Pivíně. V neděli bude zajímavý zápas v Němčicích, které přivítají lídra z Vrahovic. Kralické béčko bude chtít porazit na svém hřišti Dobromilice. Brodek u Konice bude chtít doma přetlačit hosty z Tištína. Brodek bude jasným favoritem ve Výšovicích. Štěpánov bude chtít pokračovat ve stíhací jízdě Vrahovic doma proti rezervě Plumlova. Vícov čeká těžký duel s Držovicemi.
Sobota 19. 10. – 14:30
FK Skalka 2011 – Sokol Určice „B“
Neděle 20. 10. – 14:30
FC Kralice na Hané „B“ – FC Dobromilice
FK Němčice nad Hanou – Sokol Vrahovice
FK Výšovice – Sokol Brodek u PV
Jiskra Brodek u Konice – TJ Tištín
Sokol Vícov – TJ Sokol Držovice
TJ Horní Štěpánov – TJ Sokol Plumlov „B“

MSDŽ – B
Neděle 20. 10. – 11:00
Mostkovice – Držovice

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...