Příjemnou noc, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

31 drzoviceTýden před startem nového ročníku regionálních soutěží se na hřišti v Držovicích odehrálo utkání Poháru České pošty OFS Prostějov mezi domácím Sokolem a hosty z Mostkovic. Favoritem byly bezesporu mostkovičtí hráči, kteří si hned v první půli zajistili potřebný náskok, jenž domácí už nestihli zachytit. Do další fáze tak postupuje TJ Sokol Mostkovice, soupeřem mu bude lepší ze dvojice TJ Sokol Konice - FC Hvozd.

TJ Sokol Držovice – TJ Sokol Mostkovice 2:5 (0:3)

Branky: Preisler 2 – Pospíšil 2, Dadák, Musil, Bureš
Rozhodčí: Krutovský

Sestava Držovic: Pluhařík – Krčmář, Rolný, Šťastný, Pella, Popelka (50. Zahradníček), Šatný, Zabloudil, Hošek (46. Kořínek) – Preisler, Dokoupil (60. Chlup). Trenér: Marek Valenta.

Sestava Mostkovic: Lukáš – Všetička, Karafiát, ZapletalO., Vojtíšek V. – Hanák, Vojtíšek M., Musil P., Lexa (80. Škobrtal) – Dadák (46. Kapounek), Pospíšil (60. Bureš). Trenér: Jiří Kamenov.

Za úmorného vedra nastoupila obě mužstva k pohárovému utkání se stejným cílem – odehrát utkání ve zdraví, vyzkoušet si těsně před sezónou herní varianty a v neposlední řadě se poprat o postup. Na kvalitně připraveném trávníku se do úvodní šance dostali hostující hráči, výsledkem bylo pouze nastřelení spojnice domácí brány. To Držovice nastartovalo k větší aktivitě, což vedlo ke krásným kombinacím ve středu pole, k bezprostřednímu ohrožení mostkovické branky však nedošlo. Trest tak přišel po nedorozumění domácí obrany na straně druhé. Skóre otevřel hostující Pospíšil. Do poločasu se skóre změnilo ještě dvakrát, do kabin se šlo za stavu 0:3 pro TJ Sokol Mostkovice.

Druhá půle vyšla lépe favoritovi utkání, jenž hned v úvodu nechytatelnou střelou zajistil hostům již čtyřbrankové vedení. Držovičtí ale ani za tohoto stavu zbraně neskládali, v rozmezí deseti minut dvakrát skórovali a zdramatizovali koncovku sobotního pohárového zápasu. V tu chvíli kontrolovali míč, ale zkušenější hosté je již do větších šancí nepustili, naopak z brejku pečetil do prázdné branky Bureš vítězství svého týmu.

V další fázi Poháru České pošty vyzvou Mostkovice vítěze duelu TJ Sokol Konice - FC Hvozd, který je na programu v neděli 4. srpna 2013. Držovice zajíždějí v sobotu ke svému prvnímu utkání nového ročníku do Určic.


Slova trenérů:

Marek Valenta – TJ Sokol Držovice:
„S výkonem týmu jsem spokojen, v tak hrozném horku není jednoduché odehrát utkání, kluci to odmakali. Soupeř byl favoritem utkání, což také potvrdil především svou vyzrálostí a silou v zakončení. Byly chvíle, kdy jsme soupeře dostali pod tlak, ale víc než dvě branky jsme z toho vytěžit nedokázali. Soupeři gratuluji k vítězství, pro nás to byla cenná zkouška v nekompletní sestavě před začátkem soutěže.“

Jiří Kamenov – TJ Sokol Mostkovice:
„Chybělo nám několik hráčů, se kterými počítám do základní sestavy, přesto jsme byli favoritem utkání a nebylo by dobré, kdybychom toto utkání nezvládli. Po nesmělém úvodu jsem rád, že se kluci prosadili i střelecky. Chybělo mi ještě více pokusů o zakončení, ale bral jsem tohle utkání i jako přípravu před sezónou. Kluci se rozehráli, hráli jsme to, co jsme potřebovali, takže spokojenost. V další fázi budeme muset být agresivnější, aktivnější a zrychlit přechod do útoku, více zakončovat.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...