Dobré dopoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

I přes fakt, že má eskáčko tento víkend reprezentační pauzu, mají se fanoušci na co těšit. Doma se představí oba regionální celky krajského přeboru. Další krajské soutěže nabídnou ve všech případech derby. V A skupině I.B třídy dokonce hned dvě. Spravedlivě se také rozdělily na dvě v sobotu a dvě v neděli. Okres nabídne také zajímavé boje nejen o čelo, ale také o záchranu. A ženy se také ukáží doma proti svým soupeřkám v neděli.

Clean4you krajský přebor muži
V jedenáctém kole se oba regionální celky v krajském přeboru ukáží před svými fanoušky. V sobotu přijedou do Kralic Želatovice a domácí by nutně potřebovali vstřelit branku a získat nějaké body.
V nedělním programu přivítá Lipová na svém hřišti Černovír a bude chtít potvrdit cenné vítězství z Jeseníku.
Sobota 12. 10. – 15:00
FC Kralice na Hané – FC Želatovice
Neděle 13. 10. – 15:00
SK Lipová – TJ Slovan Černovír

FGP studio I.A třída skupina B
Jedenácté dějství čeká také na I.A třídu. Celé kolo se odehraje v neděli a na fanoušky čeká také jedno okresní derby. O hodinu dříve než všichni ostatní budou mít výkop hráči Kostelce na domácí půdě proti Beňovu. Konice pojede do Holice, kde se střetne s rezervou 1.HFK Olomouc. Určice by si chtěly spravit chuť po domácí porážce s Protivanovem v Brodku u Přerova. Čechovice čeká další náročný zápas v domácím prostředí. Tentokrát přivítají Lipník nad Bečvou.
V Protivanově se odehraje derby mezi domácím celkem a Plumlovem. V tomto souboji půjde opravdu o hodně. „Přijede velmi houževnatý soupeř, který bude chtít za každou cenu bodovat, jelikož body nutně potřebuje. Já věřím, že budeme pokračovat ve výkonu proti Určicím a navážeme na tento bodový zisk,“ věří trenér Protivanova Milan Piták.
„Čekám velmi bojovný zápas. Oba týmy bojují momentálně o záchranu, takže jistě nikdo nic nevypustí, měli bychom nastoupit v kompletní sestavě a věřím, že dokážeme vybojovat důležité body,“ řekl kouč hostujícího Plumlova Petr Matoušek.
Neděle 13. 10. – 14:00
FC Kostelec na Hané – FC Beňov
Neděle 13. 10. – 15:00
1.HFK Olomouc „B“ – Sokol Konice
FK Brodek u Přerova – TJ Sokol Určice
SK Protivanov – Sokol Plumlov
Sokol Čechovice – Lipník nad Bečvou

Smoos I.B třída skupina A
A skupina I.B třídy nabídne fanouškům velmi zajímavý víkend. V sobotu budou chtít doma získat další body Klenovice proti rezervě Želatovic. V Otaslavicích přijde na řadu regionální derby s nedalekým Pivínem. „Čeká nás další silný soupeř. Určitě to bude těžké utkání. Snad napravíme dojem ze Želatovic a dokážeme se soupeřem držet krok a třeba mu i nějaké body vezmeme,“ doufá kouč Otaslavic Jiří Hon.
„Když jsem minulý týden žehral na marodku, tak mě ani nenapadlo, že ještě vypadne Pospíšil za zaslouženou červenou kartu. I v dorostech je nějaká marodka, ale nějak to slepit musíme. Role favorita se rozhodně nezříkáme, když se podíváme na tabulku. Je ale nutné dodat, že budeme čekat, co vymyslí domácí mužstvo. To po minulém debaklu se buď dokáže chytit a zvednout, nebo je takzvaně doděláme. Četl jsem, že Jirka Hon zvažuje i rezignaci, takže opravdu nevím, co od soupeře uvidíme,“ prozradil lodivod Pivína Jaroslav Svozil.
V neděli přijde další derby. Do Vrchoslavic zavítají Mostkovice a tento víkend tedy slibuje pro fanoušky zajímavou podívanou.
Sobota 12. 10. – 15:00
Sokol Otaslavice – Sokol v Pivíně
Sokol Klenovice – FC Želatovice „B“
Neděle 13. 10. – 15:00
Sokol Vrchoslavice – Sokol Mostkovice

Lion sport I.B třída skupina B
I druhá skupina I.B třídy nabídne derby. Všichni tři účastníci odehrají zápas už v sobotu. Jesenec-Dzbel se pojede pokusit získat body na půdě Doloplaz.
Druhý zápas nabídne ve Smržicích derby. Svěřenci trenéra Zbožínka očekávají návštěvu z nedaleké Hané Prostějov. „Čeká nás velmi těžký soupeř, kterého dobře známe. Řekl bych, že půjde o souboj mládí proti zkušenosti. Naštěstí se naše marodka celkem vyčistila, kromě jednoho vykartovaného hráče snad budeme všichni. Určitě to bude těžký zápas, ale věřím v bodový zisk,“ pronesl manažer Smržic Ivo Zbožínek.
„Příprava nebude příliš jiná než na jakýkoliv jiný zápas. Ale samozřejmě se se Smržicemi dobře známe a těžko se překvapíme. Víme, že mají hodně rychlé hráče do protiútoků, ale my tam jedeme vyhrát. Očekávám dobrý zápas s vítězným koncem pro nás,“ svěřil se trenér Hané Daniel Kolář.
Sobota 12. 10. – 15:00
Sokol Doloplazy – Jesenec-Dzbel
TJ Smržice – Haná Prostějov

Přebor OFS II. třída
Okresní přebor si tento víkend zápasy spravedlivě rozdělil. V sobotu uvidí fanoušci čtyři duely a v neděli zbývající tři. Výšovice budou chtít navázat na dobrý výkon proti lídrovi a bodovat v Brodku u Konice. Rezerva Určic nedá kůži lacino proti Němčicím, které mají co napravovat. Vrahovice čeká domácí souboj s Brodkem u PV, což bude jistě zajímavý souboj. Držovice budou chtít, aby všechny body zůstaly doma v zápase s Horním Štěpánovem.
V neděli se doma přestaví Dobromilice proti hostům z Vícova. Rezervu Plumlova nečeká lehký souboj doma se Skalkou. V posledním zápase zavítá béčko Kralic do Tištína, kde budou fanoušci zvědaví, jak se jim povede na specifickém hřišti.
Sobota 12. 10. – 15:00
Jiskra Brodek u Konice – FK Výšovice
Sokol Určice „B“ – FK Němčice nad Hanou
Sokol Vrahovice – Sokol Brodek u PV
TJ Sokol Držovice – TJ Horní Štěpánov
Neděle 13. 10. – 15:00
FC Dobromilice – Sokol Vícov
TJ Sokol Plumlov „B“ – FK Skalka 2011
TJ Tištín – FC Kralice na Hané „B“

MSDŽ – B
Ženy čeká v dalším kole domácí představení. Oba celky odehrají zápasy v neděli. Mostkovice hodinu před polednem přivítají Mutěnice a Držovice odpoledne Uherský Brod. Uvidíme, jak se oběma celkům zápas vydaří.
Neděle 13. 10. – 11:00
Mostkovice – Mutěnice
Neděle 13. 10. – 15:00
Držovice – Uherský Brod

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...