Dobré dopoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zrcadlově obrácené poločasy předvedl prostějovský tým ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Na pražské Julisce se v prvním poločase nehrál bůhvíjaký fotbal, domácí ovšem měli navrch, což demonstrovali nejen vstřelenou brankou, ale i dalšími brankovými příležitostmi. Ke své škodě je ovšem nevyužili a pouze jednobranková ztráta byla pro eskáčko určitě výzvou. Byl z toho poločas, který si bodové ocenění nesporně zasloužil. Dvě jasné šance měli Píchal a Kroupa. Jenže to bychom byli u stále stejného problému...

Trenér Oldřich Machala to může opakovat už od loňského podzimu. Když nedáte gól, nemůžete vyhrát. A jen výjimečně remizovat. A to prosím Bréda dělal v brance maximum možného, právě on držel při množství šancí Dukly v první půli naději na zlom v zápase. Jenže pokud nedáte gól ani poté, co obejdete obránce a míč směřuje do prázdné branky, jsou veškeré bodové aspirace marné.
Prostějovská výprava odjela v pátek do Prahy s vědomím, že opravdu nemá co ztratit. Ztráty mohla počítat na své lavičce, kromě Machynka a Suse to byli Polák s Rolincem, kteří si odpykávali karetní trest za červenou kartu, resp. čtyři žluté. A samozřejmě scházel reprezentant v malé kopané Jan Koudelka.
Taktika na Dukle byla jasná, hrát z bloku na rychlé kontry a vysoko napadat rozehrávku soupeře. Z tohoto důvodu také zůstal sedět na lavičce Kroupa, na jehož místo se posunul Slaměna. Rychlé výpady měli zajišťovat na křídlech Píchal se Šteiglem, na místo defenzivního Poláka nastoupil Pernackij a ve středu zálohy se pohybovali Kotouč s uzdraveným Paškem.
Jenže první poločas byl z hostující strany příliš zakřiknutý, směrem dopředu toho Machalovi svěřenci vymysleli pohříchu málo, takže v hlavních rolích vystupovali spíše Bréda se Schusterem. Ofenzivu se snažil opět podpořit Lutonský, jeho výlet mu tentokrát nevyšel podle představ.
Domácí si byli dobře vědomi, že jednobrankové vedení je v nastalé situaci prostějovského znovuzrození velmi riskantní, a byl to především zkušený Hadaščok, který se snažil vstřelit pojistkový druhý gól. Jenže nedařilo se ani jemu a tak přišly chvíle Píchala a střídajícího Kroupy. Byly z toho dvě tutovky a mohly tak výsledek úplně otočit. Jenže nevyšlo to ani jedenkrát a i z tohoto důvodu se vrací eskáčko z Prahy podle papírových předpokladů, tedy s porážkou. Lichotivou, vzhledem k průběhu druhé půle nezaslouženou, ale s porážkou.
Před posledními pěti zápasy podzimní sezóny bude mít realizační tým v reprezentační přestávce plné ruce práce. Jedenáct bodů totiž opravdu není mnoho a je potřeba se aspoň přehoupnout přes patnáctku. Jinak totiž může jaro začít s jedinou možnou ambicí, totiž vyhnout se bojům o záchranu soutěže. A to v Prostějově určitě nikdo nechce.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...