Dobré dopoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Kdo přijel v neděli odpoledne na fotbal na hřiště do Němčic, brzy pochopil, že na něm si moc nezafandí. Spodní voda a sobotní déšť udělaly své, takže domácí pro svůj zápas 10. kola okresního přeboru našli azyl v sousedních Měrovicích. Pokud někdo kvůli přesunu dorazil pozdě, nestihl už první branku hostí, ale mrzet jej to nemuselo. Jen do poločasu viděl ještě čtyři branky a po změně stran další čtyři. Ty první šly do sítě Plumlova, zatímco druhá čtveřice po přestávce do sítě domácích. A tak rezerva Plumlova úplně nečekaně zvítězila za plné tři body.

Takhle bláznivý zápas nebyl na okresních hřištích už zřejmě dlouho k vidění. Chvíli po úvodním hvizdu šli díky hlavičce Michala Kolaříka, který začínal svůj velký střelecký den, hosté z Plumlova do vedení. Domácí se ovšem nenechali zaskočit a celý první poločas byli dominantním týmem, který byl více na balónu a vytvořené šance uměl využít.

Ale i Plumlov naznačil své možnosti. Fajstlovu střelu brankář Kučera vyrazil, Kratochvílovu dorážku skryl bezpečně do rukavic. Prakticky z protiútoku se Horákovi podařilo vyrovnat a po deseti minutách se začínalo od začátku. Po jednom z domácích rohů hlavičkoval kapitán Řezáč, brankář Melichárek odvracel na další roh. Po čtvrthodině hry vymysleli domácí křížný centr na Řeháka, který střelou na zadní tyč poslal Němčice do vedení.
Plumlov hrozil z brejků, před Fajstlem musel včasným výběhem zasahovat Kučera. Jenže do přestávky se ještě dvakrát prosadil domácí Kolečkář, nejprve utěšenou střelou z hranice vápna a těsně před přestávkou z penalty, kterou takřka ze středového kruhu neomylně odpískal hlavní sudí.
Tříbrankový náskok do druhé půle domácím příliš nepomohl. Hned po změně stran to zkoušel zleva Fajstl, ale brankář jeho střelu vyrazil. Kučera vychytal i osamoceného Kratochvíla.
Pak ovšem přišly velké chvíle Kolaříka. Během tří minut snížil na rozdíl jediné branky, když nejprve přesně umístil odražený míč a poté využil zaváhání domácího gólmana, který podběhl centr a na zadní tyči pak hlavou umístil míč do sítě.
Po hodině hry se z téměř stejné situace opět radoval ze své čtvrté branky Kolařík, když centr zleva poslal do protipohybu brankáře Kučery. Hřebíček do rakve domácích nadějí zatloukl definitivně čtvrt hodiny před koncem vítěznou brankou Fajstl, který si našel propadlý míč za obranou a přehodil brankáře.
Kolařík mohl ještě přidat pojistku, ale mířil nad břevno. Němčice už neměly sílu aspoň na srovnání skóre, sice se snažily, ale buď netrefily bránu, nebo byl připraven brankář Melichárek. Rezerva Plumlova si tak z jihu okresu odvezla všechny body.


POHLEDEM TRENÉRŮ

Pavel Voráč – FK Němčice nad Hanou:
„Pro nás tohle hektické utkání dopadlo špatně. V polovině jsme si asi mysleli, že je to už vyhraný zápas, tak jsem to prostřídal a dal šanci mladým klukům. Tým už po přestávce zvolnil, protože tříbrankový náskok považoval za dostatečný, pravděpodobně jsme zbytek zápasu podcenili. Navíc se ukázalo, že má Plumlov hodně sil, s čímž jsem úplně nepočítal. Vždycky v hojném počtu dorazili do vápna a dali nám čtyři branky. Z rychlé úvodní branky jsme se ještě oklepali a první poločas na hřišti dominovali. Výměna pěti hráčů, což je polovina mužstva, asi nebyla úplně vhodná. Nemyslím, že mladí kluci něco vyloženě pokazili, ale hrálo se na šedesát procent. Jenže to nestačilo. Chtěl jsem, aby si kluci hlavně zahráli fotbal a bavilo je to. Jde o to, aby hráči měli v hlavách nastaveno, že se dá vyhrávat a produkovat pěkný fotbal. Ovšem prohrát vyhraný zápas je špatně.“

František Kocourek – TJ Sokol Plumlov „B“:
„Opravdu bláznivý zápas! Díky Kolaříkovi jsme se hned ujali vedení, ale pak domácí výsledek otočili. Po využité penaltě jsem nevěřil, že se ještě dá se zápasem něco udělat. Nám možná trochu na rozdíl od soupeře zachytal gólman a po změně stran jsme zjistili, že to ještě půjde. Za naši rezervu hrají vesměs dorostenci a je to pro ně dobrá zkušenost, věřím, že je to posílí.“

Přebor OFS II. třída
Němčice n./H. - Plumlov „B“ 4:5 (4:1), 2x Kolečkář Petr, Řehák Kristián, Horák Jan – 4x Kolařík Michal, Fajstl Karel, Kralice n./H. „B“ - Brodek u K. 2:1 (0:1), 2x Petržela Roman – Koudelka Zbyněk, Vícov – Tištín 1:0 (1:0), Humpolíček Tomáš, Brodek u Pv – Určice „B“ 0:3 (0:3), Vodák Petr, Antoníček Jakub, Hanzelka Jakub, Výšovice – Vrahovice 1:2 (1:0), Křivinka Jan – Michalec Pavel, Hanák František, Horní Štěpánov – Dobromilice 7:5 (5:3), 2x Němec Libor, 2x Meluzín Josef, Bašný Roman, Tyl Lukáš, Sígl Martin – 3x Kratochvíl Jakub, Václavík Jan, Bako Lukáš, Skalka – Držovice – NEZAHÁJENO

Průběžná tabulka po 8. kole:
1. Vrahovice 8 7 0 1 40:19 22 0
2. Horní Štěpánov 8 6 0 2 35:16 18 0
3. Brodek u Pv 8 6 0 2 23:15 17 2
4. Držovice 7 5 0 2 24:14 14 1
5. Skalka 7 5 0 2 21:16 14 1
6. Vícov 8 5 0 3 16:15 14 1
7. Kralice n./H. „B“ 8 3 0 5 29:30 10 0
8. Určice „B“ 8 3 0 5 19:21 10 0
9. Dobromilice 8 4 0 4 22:26 10 2
10. Němčice n./H. 8 3 0 5 21:21 9 0
11. Tištín 8 3 0 5 13:24 9 0
12. Brodek u K. 8 2 0 6 20:22 8 0
13. Plumlov „B“ 8 2 0 6 20:39 8 0
14. Výšovice 8 1 0 7 7:32 2 1




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...