Příjemnou noc, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram


31 urcice unicov 01Ve středu v podvečer sehrál divizní nováček z Určic další z přípravných duelů. Tentokrát nastoupil proti Uničovu, hrající MSFL. Odvážná slova z kabiny, hovořící o poklidném středu divizní tabulky, pak hráči domácích Určic plnili i na hřišti. Po bojovném a zdařilém utkání nakonec remizovali se silnějším Uničovem 1:1.

 

 


Určice - Uničov 1:1 (0:0)
Branky:
79. Svozil (pk) - 60. Bača. Rozhodčí: Zika - Milar, Majer. diváků: 120

Sestava Určic:

Nejezchleb (46.Dragon) - Javořík (82.Ján), Skopalík, Zbožínek, Rus - Bokůvka (64.Zapletal), Svozil, Matoušek, Hochman (69.Pekař), Haluza (57.Kopečný), Los (76.Halouzka).Trenér: Evžen Kučera
Sestava Uničova:
1.poločas: Uvízl - Juřátek, Šalamoun, Vejvoda,Heinz - Jeřábek, Toman, Žmolík, Bača - Richter, Hrubý, Trenér: Zdeněk Strouhal
2.poločas: Urbášek - Juřátek, Heinz, Ulma, Kuba - Žmolík, Šalamoun, Nuc, Bača - Muzikant, Hrubý, Trenér: Zdeněk Strouhal

Na začátku utkání se hosté z Uničova pustili do svého soupeře ostře. po čtvrthodině se ale nadlouho odmlčeli, a ke slovu přišli i domácí. Hosté museli čelit několika slibným příležitostem domácích. V patnácté minutě měl ke gólu hodně blízko domácí výběr, když se dokázali postupnou kombinací protáhnout až k finální koncovce, leč ta jediná chyběla. O pár minut později na sebe upozornili opět domácí, jen stále v dobrých příležitostí chyběla přesnost. Uničov se k další střele dostal po půlhodině. Hezkou ranou z vápna však brankáře domácích nevylekal, jelikož přesnost chyběla i tentokrát. Posledních patnáct minut první půle patřila Uničovu, ten se tak častěji dostával k míči, a ve varu musela být pozorná obrana domácích, tak jako v jednatřicáté minutě, kdy slibnou příležitost zastavil za cenu rohového kopu mladý Rus. Z následného rohu však Uničov nebezpečný nebyl. To až o dvě minuty později, kdy stál tváří v tvář útočník Uničova proti brankáři. Času bylo málo a balón až tak dobře neposlouchal, a tak se skóre neměnilo. V samotném závěru poločasu měl pak třetí tutovku tým Určic, vedený trenérem Evženem Kučerou. Brankář Uničova se však předvedl v dobrém světle a vytěsnil dobrou trefu na roh.

Druhý poločas pokračoval spíš v trendu konce toho prvního. unočvo byl častěji na míči, kde převládala opatrnost nad nebezpečím a přímočarostí. Určice poctivě bránili a zkoušeli dlouhé balóny za obranu. iniciativa Uničova se vyplatila v 60.minutě, kdy se po centru z levé strany prosadil Bača. Tento gól však nedodal hostům vůbec žádný klid. Ba naopak to nakoplo domácí, kteří se najednou dostávali častěji před bránu hostů. O pár minut později byl v dobré příležitosti domácí výběr, ale stopku jim vystavil na poslední chvíli zadák Uničova, nutno podotknout, že i za hranicí čistoty, leč píšťlka zůstala protentokrát němá. Vyrovnání se domácí ochozy přeci jen dočkaly. Nevýrazný zákrok po centru do vápna se tentokrát zdál arbitrům za hranicí pravidel. Z následné penalty vyrovnal Svozil. Posledních dvacet minut se hodně bojovalo. Obě mužstva si vytvářela náznaky k zakončení, ale vždy  tomu chyběl nějaký finální výsledek. Za zmínku stojí jen odvážná hra Ruse v souboji ve vápně s brankářem Uničova, či několik herních herních zastávek, doprovázených kaetním trestem. Utkání tak skončilo smírně 1:1.

Trenér Určic, Evžen Kučera - "Já můžu zase jen před klukama smeknout. Všichni plní, bez rozdílu střídání, taktické věci, které si řekneme před zápasem. Jsme v celku, jsme konsolidovaní. Soupeř se do nás hned od úvodu pustil pořádně zostra. Možná to tak ve třetí lize je. Řekněme, že se po těch patnácti minutách výkon vyrovnal, my jsme si pak vytvořili šance, a měli první půlku vyhrát 3:0 a nikdo by nic nemohl říct. Šance na to byly! Druhá půle byla trošičku víc rozháranější, možná to bylo tím počasím, nebo úrovní utkání. Přeci jen třetí liga je trošičku jinde. Já dnes mohu hovořit jen o superlativech, kluci co střídali, dobře doplňovali kádr, takže já jsem spokojený.Tak si představuju optimální výkon do soutěže. Posilovat tým nehodláme, měla by to být finální verze kádru."

Trenér Uničova, Zdeněk Strouhal - "Domácí do toho utkání vstoupili z daleko větším důrazem, rvavostí a nasazením, v čem nás předčili. My jsme si mysleli, že na ně bude stačit pouze fotbalovost, a to dneska nešlo, takže z toho pramení ten výsledek. Musím jim pogratulovat za ten výkon, za jejich bojovnost, za nasazení, které u nich  bylo stoprocentní. Náš kádr ještě není zcela uzavřený. Konkrétně mluvit určitě nebudu, ale máme tu několik hráčů, co nemají ještě vyřízenou registraci, jsou tady na zkoušku a uvidíme. Čeká nás v sobotu poslední přípravné utkání, ve kterém se o kádru rozhodne definitivně."

Ohlasy po utkání:

Pavel Jeřábek, Uničov - "Tak to utkání bylo strašně bojovný. Moc šancí nebylo. Hodně vyrovaný zápas, těžko víc říkat, je to příprava, bylo to hlavně o bojovnosti."

Ivo Zbožínek, Určice - "Jak se hrálo? No dobře, zaběhali jsme si. Uničov byl silnej na balónu, myslím, že jsme odehráli supr zápas. Soutěž je sice něco jiného než přáteláky, ale máme na čem stavět. Pokud budem hrát tak jak dnes, nemusíme se v soutěži obávat nikoho."

31 rus urciceAleš Rus, Určice - "Tak do zápasu jsme šli s tím, že to bude vynikající soupeř, který nás před divizí prověří, jak jsme připraveni. Myslím si, že jsme se s tím popasovali velmi dobře. Uničov jsme k ničemu velkému u naší brány nepouštěli, navíc jsme mohli dát víc gólů, tutovky tam byly. Osobně jsem rád za takovou zkušenost nastoupit proti špičkovému týmu MSFL. Samotná příprava probíhá velmi dobře, přesunuli jsme se po 14 dnech z Lutína do Určic, kde je výborné prostředí. Dáváme si do těla, ale to k tomu patří. Zatím jde vše podle představ. Jsem moc rád za angažmá v Určicích. Divize je dobrá soutěž pro adaptaci na mužský fotbal a doufam, že se nám bude dařit co nejvíc."


31 urcice unicov 01 copy 31 urcice unicov 02 31 urcice unicov 03 31 urcice unicov 04
31 urcice unicov 05 31 urcice unicov 06 31 urcice unicov 07 31 urcice unicov 08


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...