Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ani jeden z týmů z Prostějovska si v krajském přeboru o víkendu nevedl špatně. Bod však získaly pouze Kralice na Hané, které ale velkou část zápasu dotahovaly, aby zápas dotáhly alespoň do penaltového rozstřelu. Tam ale ktraličtí střelci zcela propadli. Lipová těsně padla a ukončila tak svou dlouhou šňůru dobře zvládnutých utkání.

Pomalu, ale jistě. Kralice na Hané se po mizerném vstupu do sezóny pomalu začínají hledat. V posledních zápasech pravidelně bodují, a i když čekají na první tříbodovou výhru, hra se pomalu lepší. I postavení v tabulce. Přece jen po prvních třech utkáních mít nula bodů i vstřelených branek moc nepřidávalo. Nyní jsou na tom ale v Kralicích na Hané přeci jen o něco málo lépe.
Zprvu to ale nevypadalo s hostujícím týmem vůbec dobře, řešil zapeklitý problém. „Chyběli nám všichni tři gólmani, do brány tedy musel Zemánek. Není to typický brankář, proto mu góly nevyčítám,“ řekl trenér Kralic Petr Gottwald. Hned zkraje ale jeho svěřenci dostali gól. A měli co dělat, aby zápas zvládli. „Obrana by možná před jiným brankářem přeci jen hrála jinak. Bylo to tentokrát dost na riziko,“ povšiml si kouč hostí.
Kralice prohrávaly nakonec 1:3. Heroický výkon jim však pomohl alespoň k bodu. „Soupeř nám odskočil, silou a vůlí jsme to ale do 90. minuty srovnali. Na penalty už jsme ale neměli síly a vůbec se klukům nepovedly,“ povzdechl si Petr Gottwald, sám v minulosti obávaný střelec. Výsledek? Podle Gottwalda rozpačitý. „Pro nás jsou to ztracené tři body. Měli jsme spoustu příležitostí a byli jsme velkou část zápasu lepší. Soupeř je navíc tím nejhorším, co krajský přebor hraje,“ poznamenal kouč. „Na druhou stranu bod je po takovém průběhu zápasu dobrý,“ dodává vzápětí.
Bohužel s Kralicemi se táhne problém už z letošní sezóny, a tím jsou neustálé absence hráčů. „Nikdy nehrajeme ve stejné sestavě, pořád to rotuje. Tím v naší hře vznikají trhliny. Co přes týden natrénujeme, pak nemůžeme v zápase o víkendu uplatnit,“ uvedl trenér Kralic na Hané. Spolu se svěřenci má nyní navíc hned dvě utkání v týdnu. První odehraje doma s Litovlí ve středu v 16 hodin, druhé pak v sobotu taktéž doma s Bohuňovicemi.

Lipová padla

Skvělá forma Lipové zdánlivě nebrala konce. Tentokrát ale svěřenci Pavla Růžičky narazili. Zastavil je Medlov, i když dlouho byla z utkání vyrovnaná partie. I přesto ale je Lipová bez bodů. Mrzet ji to ale zase tak nemusí. Je totiž na pátém místě, což je pro tým, který čerstvě postoupil, skvělý počin.
Utkání ovlivnil už jeho samý začátek. Jak přiznává trenér Růžička, nebyl ideální. „Do utkání jsme vstoupili vlažně. Projevilo se to rychle, soupeř nám brzy vstřelil branku,“ uvedl kouč Pavel Růžička. Jeho svěřenci ale zabrali a vyrovnali, trefil se Fialka. „Postupem poločasu jsme byli lepší, fotbalovější. I když jsme si to přenesli do druhého poločasu, bohužel další gól rozhodl,“ uvedl Růžička.
Své svěřence ale ani po prohře nehaní. „I na bod jsme s klidem měli. Nepodařilo se nám ale využít šance,“ řekl trenér. „Kluky bych pochválil, byli jsme pro soupeře více než vyrovnaným protivníkem,“ doplnil na závěr. Lipové prohrou přesto skončila šňůra čtyř zápasů, ve kterých dokázala bodovat. I když z toho pouze třikrát za plný počet bodů.
Nyní se svěřenci trenéra Růžičky nachází na pátém místě. Dokážou ho udržet nebo vylepšit? To napoví už tento týden, během kterého odehrají hned dva zápasy, oba navíc doma. Nejprve ve středu od 16 hodin s Lutínem a poté v neděli ve stejný čas se Šternberkem. Tedy s desátým a druhým celkem soutěže.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...