Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Jak se vyjádřil po zápase kapitán Prostějova Karel Kroupa, který po pauze zaviněné zdravotními problémy v sobotu opět oblékl modrobíle pruhovaný dres, v němž už toho v posledních letech něco zažil, byl první poločas utkání se Třincem v podání eskáčka jeden z nejhorších. Někdy opravdu domácí hráči připomínali loutky, s nimiž si soupeř kombinačně dělal, co chtěl. Jednobrankové manko naštěstí nebylo velké, načež po přestávce a zejména přísném vyloučení Janíčka bylo k vidění velké vzedmutí domácího týmu. V poslední desetiminutovce se Třinec už viditelně bál o výsledek. Jenže otázka zní: proč takto nemůže hrát Prostějov celý zápas?

Zásadním počinem bylo, že se do sestavy mohl vrátit Karel Kroupa. Kapitán týmu sice ještě nebyl úplně v pohodě, ani týdenní trénink jej nemohl dostat po delší pauze do opětovné fyzické kondice, přesto právě na něj byl spáchán jediný opravdový penaltový zákrok. Bohužel až třetí v pořadí a hlavní sudí zřejmě už neměl dostatek odvahy odpískat v jednom zápase třetí pokutový kop.
V základní jedenáctce byl ještě jedna změna, na levém beku se objevil Lutonský místo Zapletala, na levém kraji zálohy pak dostal prostor Pašek. Ani ten ovšem na hřišti dlouho nevydržel, když jej deset minut před přestávkou střídal Rolinc. „Bylo to jednoznačně taktické střídání, museli jsme zkusit nějaký impuls, stav na hřišti to vyžadoval,“ potvrdil po zápase trenér Oldřich Machala.
Prvním zlomovým momentem byla penalta za ruku v pokutovém území. Míč si vzal bez váhání Jan Koudelka, který následující okamžiky popsal takto: „První myšlenkou bylo mířit do středu branky. Jenže bylo ještě docela dost dohadování a měl jsem čas na uvažování. Nakonec jsem volil střelu k tyči. Nemyslím si, že to bylo špatně kopnuté, jenže i když jsem sledoval brankáře, na zlomek vteřiny jsem jej spustil z očí a Bréda mi pak řekl, že tehdy udělal nějaké dva kroky směrem na stranu. Kdybych to viděl, poslal jsem míč na opačnou stranu, takto jsem se držel svého plánu a dopadlo to špatně. Je vidět, že první nápad je vždy nejlepší.“
I na druhé straně se pískala penalta. Pomiňme fakt, že si Arroyo až příliš ochotně lehl, tomu se v takovém případě netřeba divit, spíše jde o následné vyloučení. „V zápase vládly emoce, Tomáš ví, že udělal chybu. Mrzí mě to, protože je to pro nás klíčový hráč a v Sokolově, kde nás čeká těžký zápas, nám bude chybět,“ komentoval Janíčkovo počínání na tiskové konferenci Machala. Ten připomněl, že za kartu kvůli zakopnutí míče je jasně daná taxa pokuty, která zkušeného stopera nemine.
Přesto se tým semkl a i při absenci jednoho hráče v poli začal Třinecké přehrávat. Bylo z toho nejen vyrovnání, ale domácí evidentně šli za vítězstvím. „Poločas jsme soupeře přehrávali a najednou ucukáváme od hráčů a soupeř hraje. Když nás bylo o jednoho navíc, měli jsme mít o to více odražených balónů a míčů na kopačkách, což se nedělo. Takže ano, byla to obava,“ připustil po zápase trenér Svatopluk Habanec.
Příští týden bude pro eskáčko nesmírně důležitý. Při vidině následující reprezentační pauzy musí ze sebe ve dvou zápasech vydat vše. Úterní pohárový duel s Dolním Benešovem a sobotní liga v Sokolově již od 10.15 hodin budou náročné více na psychiku než fyzičku týmu. V obou případech se totiž očekává úspěch. A to se plní hodně těžko.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...