Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Těsně, ale přesto. Smržice se o zachování I.B třídy Olomoiuckého KFS musely strachovat až do posledního zápasu. V sobotu 15. června na svém hřišti nastoupily za úmorného vedra k důležitému zápasu s Doloplazy. Karty byly rozdány jasně: pokud vyhrají za tři body, udržení mají v kapse. Pokud ne, musí se ohlížet na Zvoli, kterou sestup také ohrožoval. Nakonec si právě fotbalisté ze Šumperska vytáhli zlomenou sirku a jdou dolů. Smržice díky lepšímu vzájemnému utkání, tedy takříkajíc o prsa, uhájily svůj hrad 2:1 i ligovou příslušnost. Večerník se tímto omlouvá za mystifikaci v minulém vydání, kdy jsme čerpali z konečné tabulky, která nezohledňovala právě rozhodující kritérium, ale celkové skóre. Za tuto chybu se čtenářům i Smržickým omlouváme.

Hráči a fanoušci Smržic musí tuto skutečnost vnímat jako déjà vu. Také loni totiž proběhl stejný scénář se záchranou v posledním kole. „Máme mladý tým, takže považuji za úspěch udržení soutěže,“ uvedl k tomu hrající trenér Ivo Zbožínek. Čtyřicátník, který byl v minulosti fotbalovou ikonou Prostějova, se podílel na úspěších týmu šesti brankami. Lépe na tom byl jen Martin Luža, který se dvanácti zásahy skončil v listině střelců na konečném 14. místě.
Po rozhodujícím vítězství nad Dolany se Ivo Zbožínek ani moc neradoval, horko to neumožňovalo. Spokojenost však s odstupem času přesto je znát. U něj i u hráčů. „Konec sezóny byl hodně dramatický, ale jsme rádi, že jsme to zvládli a udrželi se v soutěži,“ poznamenal k tomu další šestibrankový hráč Smržic Jiří Kalandřík. Společně s Martinem Lužou ke konci jarní části ročníku zajistil Smržicím udržení, vstřelil například důležitý uklidňující gól Velké Bystřici. Smržice tehdy favorita porazily 5:2, tato výhra byla navíc poslední před rozhodující s Doloplazy. Tedy takový stupínek k záchraně. „Do další sezóny potřebujeme zlepšit vše, protože dostáváme hodně gólů a naopak gólové šance, které si vypracujeme, neumíme proměnit,“ poznamenal Kalandřík.
Čas na regeneraci však Smržicím příliš nezbývá. Už tento týden bude losování dalšího ročníku, který by měl začít v srpnu. „Udržení jsme zvládli, brzy ale budeme bojovat znovu,“ konstatoval předseda smržických fotbalistů Jaroslav Joch. Problémem Smržic je, že aktuálně nedisponují dorostem. „Je pravda, že jsme kdysi měli spolupráci s Kostelcem na Hané. Teď ji ale s nikým neplánujeme,“ řekl Joch s tím, že i zde platí smutná realita současného fotbalu: nejsou lidi...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...