Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Druhým týdnem pokračovala letní příprava 1.SK Prostějov. Vše se zatím odehrává v tréninkových dávkách, které členové kádru polykali tentokrát na hřišti ve Vrahovicích. V tomto týdnu se naopak přesouvají do Kostelce na Hané. „Je to samozřejmě určitá komplikace, ale musíme se s tím vyrovnat,“ konstatoval trenér Machala.

Letní příprava je v plném proudu. Už se dá říct, že vám něco ukázala? „Teď je to spíše kondiční část, byli jsme ve Slatinicích, dali si tři tréninky. Na druhou stranu už také zkoušíme obrannou a útočnou fázi. Chystáme se trénovat i v Kostelci, jsme pak vděční za to, že ve Vrahovicích je opravené koupaliště. Kluci si tam byli zaplavat a nabrat kondičku. Moc pak děkuji Kostelci i Vrahovicím, že nám umožnily využívat jejich hřiště,“ vzkazuje lodivod 1.SK Prostějov.
Další drobnou komplikací je fakt, že kádr stále netrénuje v plném složení. Chybí Polák a další předpokládaná posila do zálohy. „Jeho jméno bych ale nechtěl prozrazovat, ještě má smlouvu v klubu,“ podotkl Machala. Přitom v nadcházejícím týdnu už čekají Machalovy svěřence už první dva přípravné zápasy - ve středu s Jihlavou a v sobotu se Třincem.„Jinak ale trénují všichni. Mám radost, že nikdo není zraněný,“ nepropadá kouč panice.
Jak si zatím vedou nové posily? „Paška s Kotoučem příliš zkoušet nemusíme, oba dostatečně známe a oba potvrzují to, co od nich očekáváme,“ hodnotil trenér a pokračoval: „Otázkou jsou spíše srbští hráči, které dostatečně prověří teprve přípravné zápasy. Oba jsou u nás na testování a o svých kvalitách musí přesvědčit.“
Hlavní událostí uplynulého týdne bylo zcela jistě rozlosování nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2019/2020. Eskáčko čekají na úvod dva domácí zápasy, první s pražským Vyšehradem, nováčkem soutěže, druhý s Vlašimí. Teprve ve třetím kole vyjedou na dlouhou cestu do severních Čech.
„Na první pohled k nám byl los velmi příznivý. Kdyby se nám podařilo zvládnout oba domácí zápasy za šest bodů, může nás to ‚nakopnout‘ do dobré sezóny a věřím, že bychom nějaký ten bod urvali i v Ústí,“ přemítal nad losem kapitán týmu Karel Kroupa.
V zásadě s ním souhlasil i trenér Machala. „O Vyšehradu toho zatím mnoho nevíme, ale jako nováček nedá určitě kůži zadarmo. Vlašim bude mít obměněný tým, ale o její síle také netřeba pochybovat. Přesto nám los dává dobrou příležitost vykročit do nové sezóny pozitivně, což je samozřejmě pro její další průběh velice důležité,“ shrnul dojmy z losu úvodních kol Machala.
Druholigová soutěž startuje o víkendu 20.-21. července, poslední šestnácté podzimní kolo je naplánováno na 23. listopadu, kdy eskáčko zajíždí do Vlašimi.

jízdní řád eskáčka ve F:NL 2019/2020
1 20. 7. Prostějov – Vyšehrad
2 27. 7. Prostějov – Vlašim
3 3. 8. Ústí n.L. – Prostějov
4 10. 8. Prostějov – Pardubice
5 17. 8. Vítkovice – Prostějov
6 24. 8. Prostějov – Třinec
7 31. 8. Sokolov – Prostějov
8 14. 9. Prostějov – Varnsdorf
9 21. 9. Líšeň – Prostějov
10 28. 9. Prostějov – Chrudim
11 5. 10. Dukla Praha – Prostějov
12 19. 10. Prostějov – Žižkov
13 26. 10. Hradec Králové – Prostějov
14 2. 11. Prostějov – Jihlava
15 9. 11. Zbrojovka Brno – Prostějov
16 23. 11. Vlašim – Prostějov
Poznámka: data jsou úřední, přesná termínová listina se bude teprve tvořit

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...