Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ještě nezazněl úplně poslední hvizd soutěžního ročníku 2018-2019 a PROSTĚJOVSKÝ Večerník už za vámi spěchá s pilotním dílem letní verze seriálu FOTBAL EXTRA, který vás bude i tentokrát provázet v pauze mezi sezónami servisem mapujícím účinkování všech regionálních týmů od Fortuna:Národní ligy až po III. třídu OFS Prostějov. Zapomenout nechceme ani na mládežnický a ženský fotbal.

PROSTĚJOVSKÝ Večerník vám totiž po celý loňský podzim a letošní jaro přinášel exkluzivní reportáže i podrobné zpravodajství ze všech klání, která podrobně sledoval. A nezastavíme ani přes letní přestávku.
Jako první dohrály profesionální soutěže, a k naší velké radosti se můžeme začít již dnes ohlížet za záchranou 1.SK Prostějov ve druhé lize. Druhé pookračování monitoringu eskáčka najdete v příštím čísle. Následovat bude tradiční celkové shrnutí včetně sumáře konečných tabulek. A poté pěkně popářádku Kralice na Hané, I.A i I.B třídy a na závěr soutěže OFS Prostějov. Vzhledem ke krátké přestávce se ohlédnutí budou prolínat se zpravodajstvím směřujícím naopak už k novému ročníku 2019-2020. Máte se na co těšit!


Patrik le Giang
post: brankář
zápasy/čistá konta: 12/2
žluté/červené karty: 0/0
Známka Večerníku: 9

Zpočátku se jeho výkony nezdály být úplně nejjistější, za což do značné míry mohla prostupnější obrana, zvlášť na Žižkově. V průběhu sezóny se ale jeho kvalita zvedala a mnohokrát tým svými zákroky podržel. Zamrzel kiks v zápase s Jihlavou.

Filip Mucha
post: brankář
zápasy/čistá konta: 2/2
žluté/červené karty: 0/0
Známka Večerníku: 7

Na brankářskou dvojku nezvykle vysoké hodnocení si zaslouží nejen za práci na trénincích, ale za soustředěný a odpovědný výkon v zápasech, kdy už de facto „o nic nešlo“. Stoprocentní záznam v případě vychytaných nul mu pomohla dosáhnout výborná obrana.

Martin Slaninka
post: obránce
zápasy/branky: 27/1
žluté/červené karty: 7/0
Známka Večerníku: 7

V zimní přestávce přišla alternace na jeho post levého beka, některá utkání tak nehrál. Zaujal vytříbenou technikou, kterou skóroval z rohu v zápase se Znojmem. Typ mrštného běhavého obránce, který si dokáže měnit místa se zálohou a podpořit ofenzivu.

Tomáš Janíček
post: obránce
zápasy/branky: 22/0
žluté/červené karty: 6/2
Známka Večerníku: 9

Skvělá posila na post stopera doplňující plejádu vynikajících profesionálů. Dvě červené karty obdržel nikoli za nedisciplinovanost, ale za „záchrannou brzdu“, kterou prostě musel zatáhnout. Parťák v kabině, dříč na hřišti, slušný, ale dostatečně tvrdý.

Lubomír Machynek
post: obránce
zápasy/branky: 22/1
žluté/červené karty: 4/0
Známka Večerníku: 6

Obrovský smolař jarní sezóny, když se v jejím samém závěru ve Vlašimi vážně zranil a pravděpodobně zmešká celou první polovinu nového ročníku. Univerzál na pravé straně, na jaře zaznamenal i jednu branku. Dorůstá do druholigových parametrů.

Aleš Schuster
post: obránce
zápasy/branky: 29/0
žluté/červené karty: 6/0
Známka Večerníku: 10

K oboustranné spokojenosti si prodloužil profesionální fotbalovou kariéru a zůstal nepostradatelnou součástí týmu. Jeden z nejvýše hodnocených hráčů jak trenérem, tak i novináři. Díky dobrému zdraví stálice na místě stopera.

Oleksandr Pernackij
post: obránce
zápasy/branky: 14/0
žluté/červené karty: 0/0
Známka Večerníku: 5

Vzhledem ke zdravotním potížím se na jaře příliš na hřišti neobjevil. Dokáže ale zaskočit na více místech, na stoperu, kraji obrany i na defenzivním záložníkovi a proto trenéři s jeho službami počítaj i pro další sezónu.

Martin Sus
post: obránce
zápasy/branky: 23/1
žluté/červené karty: 12/2
Známka Večerníku: 7

Své dvě červené karty si rozdělil na obě části ročníku, navíc nasbíral nejvíc žlutých karet. Jeho absence šly také nejvíc na vrub právě disciplinárním trestům. Hrál jako defenzivní záložník i stoper, jeho humor tvoří nedílnou součást kabiny.

Michal Zapletal
post: obránce/záložník
zápasy/branky: 9/0
žluté/červené karty: 2/0
Známka Večerníku: 6

Podzimní část sezóny mu v rozjeté Líšni vyšla náramně a dostatečně trenéra přesvědčil i během zimní přípravy, kde patřil k nejlepším hráčům. Dostal příležitost na levém kraji obrany, kde rozhodně nezklamal. Druholigová naděje prostějovského fotbalu.

Jan Koudelka
post: záložník
zápasy/branky: 27/3
žluté/červené karty: 6/0
Známka Večerníku: 7

Jarní sezónu neodehrál v takovém stylu jako většinu kalendářního roku 2018. Dokázal si stále připravovat střelecké příležitosti, jenže jeho střely už nenacházely neomylně svůj cíl. I tak ale nepochybně nedílná součást kádru i základní sestavy.

Jan Polák
post: záložník
zápasy/branky: 20/0
žluté/červené karty: 5/0
Známka Večerníku: 7

V jarní části dokázal, že mu zdravotní potíže na podzim opravdu neumožnily optimální výkony. Svým přehledem ve hře přispěl k organizaci týmu v klíčových okamžicích, měl co říci i v kabině. Dokázal zúročit obrovské zkušenosti.

Josef Pančochář
post: záložník
zápasy/branky: 16/0
žluté/červené karty: 2/1
Známka Večerníku: 5

Poslední sezóna hráče, který svoji fotbalovou kariéru spojil s Prostějovem, jenž mu kdysi dal šanci. V profesionálním fotbale se jiné aktivity těžko spojují s tréninkovou zátěží, což se nakonec odrazilo i na jeho zápasovém vytížení.

Jan Šteigl
post: záložník
zápasy/branky 14/1
žluté/červené karty: 2/0
Známka Večerníku: 5

V důsledku dlouhodobého zranění zasáhl na jaře do pouhých dvou utkání, což je vzhledem k podzimní formě dozajista škoda. Hráč s tahem na branku a dobrou poziční hrou se dokáže brankově prosadit, k čemuž v této sezóně bohužel neměl příležitost.

Matěj Biolek
post: záložník
zápasy/branky: 20/0
žluté/červené karty: 4/0
Známka Večerníku: 6

Větší druholigové zkušenosti jej více posouvaly do základní sestavy, často jej ovšem zradilo zdraví. Jeho potenciál je určitě vyšší než dokázal ve dvou třetinách utkání. Těží ze své univerzálnosti, chtělo by to víc podporovat útok centry do vápna.

Zdeněk Fládr
post: záložník
zápasy/branky: 12/1
žluté/červené karty: 1/0
Známka Večerníku: 5

Ve druhé lize se zařadil spíše mezi náhradníky čekající na svou příležitost. Proslavilo jej rozhodnutí v zápase s Ústím nad Labem, na jaře se na hřiště v silné konkurenci neměl příliš šancí podívat. Nad jeho dalším působením visí otazník.

Milan Lutonský
post: záložník
zápasy/branky: 13/0
žluté/červené karty: 0/0
Známka Večerníku: 7

Další z líhně brněnských fotbalistů, kteří našli novou příležitost v Prostějově. Přesvědčil v zimní přípravě, možná se od něj čekal přece jen nějaký ten gól. Ofenzivní záložník může měnit posty, což zvyšuje jeho užitečnost pro trenéry.

Dmytro Žikol
post: záložník
zápasy/branky 24/1
žluté/červené karty: 3/0
Známka Večerníku: 5

Jediná branka proti Zbrojovce je na hráče jeho možností málo. V průběhu sezóny několikrát laboroval se zády a na jaře se na trávník příliš nepodíval. Škoda jeho talentu, ale jeho prostějovské angažmá se nachýlilo ke konci.

Karel Kroupa
post: útočník
zápasy/branky: 23/7
žluté/červené karty: 4/0
Známka Večerníku: 10

Ke svým dvěma podzimním brankám přidal na jaře dalších pět, což mu vyneslo na jeho věk velmi potěšitelné ocenění Hráče měsíce dubna F:NL. Svými výkony právě on táhl eskáčko ze sestupových vod a má lví podíl na záchraně soutěže. Už teď ikona prostějovského fotbalu.

Jan Vošahlík
post: útočník
zápasy/branky 13/5
žluté/červené karty: 0/0
Známka Večerníku: 8

Do Prostějova přišel na poslední chvíli z Teplic. Jeho zájmem bylo odehrát co nejvíc zápasů, v nichž měl především pomoci střílet branky. Žertem stanovenou hranici pěti zářezů na pažbě dosáhl, jinak se pohyboval i v hloubi pole, jak bylo v konkrétním zápase zapotřebí.

Adam Ševčík
post: útočník
zápasy/branky 9/1
žluté/červené karty: 0/0
Známka Večerníku: 6

Původně měl přijít jako produktivnější náhrada Kovaříka, jeho smůlou bylo, že těsně poté se v kádru objevil Vošahlík. Přesto dostal šanci už v prvním utkání na Žižkově, kterou ovšem neuchopil. Při svém řídkém pobytu na hřišti aspoň jednou skóroval.

David Píchal
post: útočník
zápasy/branky: 21/3
žluté/červené karty: 2/0
Známka Večerníku: 7

Pokud byl zdravotně fit, dostával poměrně hodně prostoru a odvděčil se třemi brankami. Důležitá byla branka Znojmu hned v první minutě. Rychlostně vybavený fotbalista, který však v profesionální soutěži ještě potřebuje vyzrát.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...