Příjemnou noc, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

26 fotbal losofsZástupci klubů a Okresního fotbalového svazu Prostějov se v sobotu dopoledne sešli ve Smržicích, aby rozlosovali okresní soutěže mužů, dorostu, žáků a mladších žáků. Los přípravek se uskuteční ve středu 21. srpna od 16 hodin v sídle OFS. Struktura soutěží se pro soutěžní ročník 2013/2014 nemění, jak tomu ale bude za rok, nelze s jistotou říci, na stole leží dvě varianty.



Po zahájení aktivu v sálu restaurace u smržického fotbalového hřiště se jako první ujal slova předseda Sportovně technické komise (STK) Roman Minx. Zrekapituloval průběh jarní části, kterou nejprve ovlivnilo přetrvávající zimní počasí, poté se vyskytly i potíže s registračními průkazy a názvy klubů neodpovídajících jejich stanovám.

Dále připomněl nesehraná utkání II. a III. mužů Smržice – 1.SK Prostějov „B“ a Zdětín „B“ – Dobromilice stejně jako nedohraný duel IV. třídy Plumlov „B“ – Brodek u Prostějova „B“ kvůli nízkému počtu hráčů hostí. Mezi žáky naopak došlo k hraní načerno Kristiána Svobody na průkaz Davida Křupky a u přípravek se během soutěže odhlásila družstva Jesence a Vrahovic, zatímco Olšany chyběly na čtyřech turnajích.

Roman Minx také připomněl jarní aktiv klubů, při němž dostala sedmadvacet hlasů varianta čtrnáctičlenného okresního přeboru a pod ním vytvořených tří skupin III. třídy, ustanovení čtrnáctičlenné II. i III. třídy a pod ní podle přihlášek dvou skupin IV. třídy podpořilo dvanáct oddílů.

Úvodní část zakončilo připomenutí vítězů soutěží, předání pohárů nejlepším střelcům a vyhlášení soutěže fair play. Tu v okresním přeboru mužů i dorostenců vyhrál Sokol Přemyslovice, ve III. třídě získal nejméně trestných bodů Sokol Zdětín „B“ a ve IV. třídě Sokol Kladky.

Garant hospodářské komise ve výkonném výboru OFS Ladislav Dudík následně představil hospodaření svazu, které skončilo příjmy ve výši 415 520 korun a výdaji o necelých 119 tisíc vyššími. Za červenými čísly stojí podle Dudíka čekání na dotace od fotbalové asociace.


Výkonný výbor schválil možnost pěti střídání

Slova se poté krátce chopil sekretář svazu Pavel Peřina, jenž poděkoval městu Prostějov za finanční podporu ve výši pět tisíc korun při pořádání zimní ligy přípravek, jejíž garantkou se stala náměstkyně primátora Ivana Hemerková. Ocenil rovněž fungující elektronickou komunikaci s kluby, upozornil je na povinnost sledovat rozhodnutí STK a disciplinární komise a připomněl, že v pátek večer dochází k aktualizaci obsazení rozhodčích.

Okno pro přestupy bude otevřeno od pondělí 1. července 2013 do neděle 6. dubna 2014, hostování pak od 1. července do 6. října a následně od 1. ledna do 6. dubna. Oddíly, jež se chtějí zapojit do okresního kola Poháru České pošty, mají stále možnost podat přihlášku, losování je totiž na pořadu až tento týden. „Na podzim se odehraje okresní kolo, na jaře krajské a vítěz postoupí do celostátní fáze. Nelze ovšem vstoupit až na jaře, i kluby hrající krajské soutěže musí projít okresním kolem,“ apeloval posléze v diskusi Zdeněk Macharáček na Konici, Kralice, Mostkovice a Hvozd.

Pro nový soutěžní rok snížil výkonný výbor pokutu za odhlášení družstva přípravky ze šesti tisíc na polovinu, zbylé sazby zůstaly stejné. Předseda disciplinární komise (DK) Jaroslav Čížek poté zdůraznil, že od 1. července začíná platit nový disciplinární řád, k čemuž ještě proběhne celorepublikový seminář. Za drobné prohřešky bude moci DK nově udělovat i pouze podmíněné tresty.

V platnosti naopak zůstává pravidlo účinné od 1. července 2011, že v žákovských kategoriích mohou startovat dívky o rok starší, tedy nyní i děvčata narozená v roce 1998.

Na dotaz bývalého předsedy OFS a zástupce Přemyslovic Vladimíra Trundy, jak to bude v ročníku 2014/2015, tedy jaká jsou pravidla pro postup a sestup, zástupci svazu odvětili, že v rozpisu soutěží budou uvedeny obě varianty a rozhodne se až posléze podle počtu přihlášených do IV. třídy.

Krátce po skončení aktivu pak vzal výkonný výbor na vědomí návrh STK umožnit v mužských soutěžích pořádaných OFS Prostějov místo dosavadních tří až pětici střídání. „Je to jen doplnění do rozpisu soutěží, není to nic proti řádu a nemusí být kvůli tomu svolána valná hromada,“ sdělil svazový sekretář Pavel Peřina.


Podzimní část začne o víkendu 10. a 11. srpna

Ideálně sedmnáct kol II. a III. třídy by se podle termínové listiny mohlo odehrát do konce kalendářního roku. Úvodní kolo dvou nejvyšších mužských soutěží je v plánu na druhý srpnový víkend, IV. třída se přidá o čtrnáct dní později. A případné 17. kolo „dvojky“ a „trojky“, pokud to počasí dovolí, přijde na řadu 23. a 24. listopadu.

Okresního přeboru se stejně jako loni zúčastní šestnáct družstev, přesto doznalo složení čtvrtinové obměny. Svou činnost totiž ukončil 1.SK Prostějov „B“, FC Hvozd postoupil do I.B třídy a Výšovice s Kralicemi na Hané „B“ spadli do III. třídy, naopak z „trojky“ přešly nahoru Němčice nad Hanou a dodatečně i Horní Štěpánov, z krajské soutěže pak spadla dvojice Jesenec, Protivanov.

Také III. třída se skládá ze šestnácti družstev a nováčky jsou kromě Výšovic a Kralic „B“ i Plumlov „B“ a Skalka. Do IV. třídy pak spadla Ivaň a papírově i kostelecké „béčko“, jež však stejně jako Malé Hradisko, Jesenec „B“ a Hrubčice ukončilo svou činnost. I proto má IV. třída místo patnácti pouze jedenáct účastníků.

Okresního přeboru dorostu se nově nezúčastní Němčice nad Hanou ani Protivanov, oba přecházejí do kraje, jediným nováčkem je Sokol Držovice. V žácích nepokračují Smržice, Držovice a Výšovice, přesto je díky Brodku u Konice, Bedihošti, Hané Prostějov, Hvozdu a Nezamyslicím o dva oddíly více. Soutěž mladších žáků bude ochuzena o 1.SK Prostějov, Olšany, Hanou Prostějov, Nezamyslice, Plumlov a Bedihošť, zastoupí je Němčice nad Hanou, Výšovice, Držovice a Určice.

Závěrečné slovo si vzal předseda OFS Milan Elfmark, jenž účastníkům poděkoval za hladký průběh aktivu i celého předchozího ročníku a přišel s myšlenkou prodiskutovat sady dresů, aby si domácí mohli zvolit stabilní barvu, kterou by hosté respektovali.


Losovací aktiv pohledem sekretáře OFS Pavla Peřiny:

„Celkový průběh losovacího aktivu hodnotím velice kladně, poněvadž kluby byly disciplinované a vznesené dotazy na odborné komise a celý výkonný výbor věcné, krátké a vždy ku tématu. Překvapilo nás, kolik týmů ze odhlásilo ze IV. třídy. Samozřejmě nás to mrzí, ale ekonomická situace klubů na celém okrese není optimální. Vyloženě z okresního přeboru se dosud nikdo neodhlásil, až nyní 1.SK Prostějov „B“. Je to netradiční, ale co mám informace, vedení klubu nabídlo týmu maximální trpělivost. Co se týká sčítání žlutých karet, je to téma do diskuse, protože se teď mění disciplinární řád a uvidíme, co čas ukáže. Pro příští rok se to nemění, stále budou pokuty za každá čtyři napomenutí.“


Losovací čísla mužských soutěží OFS PROSTĚJOV

Přebor OFS - II. třída
     1    -  TJ Sokol Protivanov    NE    ÚZM
     2    - SK Jesenec    Hlášenky    Dzbel
     3    - TJ Sokol Vrahovice    SO    ÚZM
     4    - FK Němčice nad Hanou    NE    ÚZM
     5    - TJ Sokol Určice "B"    SO    ÚZM
     6    - TJ Sokol Přemyslovice    NE    ÚZM
     7    - TJ Sokol Čechovice "B"     SO    ÚZM
     8    - TJ Sokol Olšany    Hlášenky
     9    - TJ Smržice    NE    ÚZM
    10    - TJ Otínoves    Hlášenky
    11    - TJ Horní Štěpánov    NE    ÚZM
    12    - TJ Sokol Držovice    SO    ÚZM
    13    - TJ Sokol Otaslavice    NE    ÚZM
    14    - TJ Haná Prostějov B    Hlášenky    Za Místním nádraží UMTR
    15    - TJ Sokol Brodek u Pv    Hlášenky
    16    - TJ Sokol Zdětín    NE    ÚZM

Okresní soutěž III. třída
    1    - FK Skalka 2011    SO    ÚZM    Klenovice
    2    - TJ Sokol Vrahovice "B"    NE    ÚZM
    3    - FC Kralice na Hané "B"    NE    ÚZM
    4    - FK Výšovice    NE    ÚZM
    5    - TJ Sokol Plumlov "B"    NE    ÚZM     Krumsín
    6    - TJ Jiskra Brodek u Konice    NE    ÚZM
    7    - TJ Sokol v Pivíně "B"    SO    ÚZM
    8    - FC Ptení    NE    ÚZM
    9    - Sokol Bedihošť    SO    ÚZM    NHP Hrubčice
    10    - TJ Sokol Tištín    NE    ÚZM
    11    - TJ Sokol Mostkovice "B"    Hlášenky
    12    - TJ Haní Nezamyslice "B"     NE    10.00 NHP - písek
    13    -TJ Sokol Vícov     NE    ÚZM   
    14    - FC Dobromilice    NE    ÚZM
    15    - TJ Pavlovice u Kojetína    NE    ÚZM    NHP - Dřinov
    16    - TJ Sokol Zdětín "B"     NE    ÚZM

Okresní soutěž IV. třída
    1    - TJ Sokol Protivanov "B"    SO    ÚZM  
    2    - Volno    
    3    - TJ Sokol Kladky    NE    ÚZM  
    4    - TJ Sokol Otaslavice "B"    SO    ÚZM
    5    - TJ Želeč    NE    ÚZM
    6    - TJ Sokol Ivaň    SO
    7    - TJ Sokol Brodek u Pv "B"    Hlášenky
    8    - Sokol Tvorovice    SO    ÚZM
    9    - TJ Biskupice    NE    ÚZM
   10    - FC Morávia Doloplazy    NE    ÚZM
   11    - TJ Sokol Čechy pod Kosířem    NE    ÚZM  
   12    - TJ Sokol Přemyslovice "B"    Hlášenky

Okresní přebor dorostu
    1    - FC Dobromilice    Hlášenky
    2    - TJ Sokol Přemyslovice    SO    2,5 hodiny před UZM
    3    - TJ Smržice    SO    10,45
    4    - TJ Sokol v Pivíně    NE     2,5 hodiny před UZM
    5    - TJ Sokol Plumlov    NE    10.00    NHP - Krumsín
    6    - TJ Sokol Vrahovice    NE    10.15
    7    - TJ Sokol Držovice    NE    11.00
    8    - TJ Haná Nezamyslice    SO    2,5 hodiny před UZM    NHP-písek

Okresní přebor žáků
    1    - TJ FC Kostelec na Hané    NE    9.00
    2    - TJ Sokol Brodek u PV    Hlášenky    
    3    - FC Kralice na Hané    SO    10.00
    4    -TJ Jiskra Brodek u Konice    Hlášenky
    5    - TJ Sokol Určice    Hlášenky
    6    - Sokol Bedihošť    SO    2 hod před ÚZM
    7    -TJ Haná Prostějov    Hlášenky
    8    - TJ Sokol v Pivíně    SO     2,5 hod před ÚZM
    9    - TJ Sokol Plumlov    SO    2,5 hod před ÚZM    NHP-Krumsín
   10    - FC Hvozd    SO    2,5 hod před ÚZM
   11    - TJ Haná Nezamyslice    SO    10.00
   12    - TJ Sokol Protivanov    NE    9.00
   13    - Volno
   14    - FC Dobromilice    Hlášenky

Okresní přebor mladších žáků
    1    - TJ Jiskra Brodek u Konice        Hlášenky
    2    - TJ Sokol Brodek u PV        Hlášenky
    3    - FC Kralice na Hané        NE    2,5 hod. před ÚZ
    4    - FK Němčice nad Hanou        SO    10.00
    5    - TJ Sokol Čechovice        Hlášenky
    6    - TJ Sokol Otaslavice        NE    2,5 hod. před ÚZM
    7    - TJ Sokol v Pivíně        NE    10.00
    8    - FK Výšovice        NE    2,5 hod. před ÚZM
    9    - TJ Sokol Přemyslovice        NE    10.00
    10    - TJ Sokol Držovice        NE    9.00
    11    - TJ Sokol Určice        Hlášenky
    12    - TJ Sokol Klenovice na Hané        Hlášenky

Okresní přebor st.přípravky
    1    - TJ Jiskra Brodek u Konice        Hlášenky
    2    - TJ Sokol Brodek u PV        Hlášenky
    3    - FC Kralice na Hané        NE    2,5 hod. před ÚZ
    4    - FK Němčice nad Hanou        SO    10.00
    5    - TJ Sokol Čechovice        Hlášenky
    6    - TJ Sokol Otaslavice        NE    2,5 hod. před ÚZM
    7    - TJ Sokol v Pivíně        NE    10.00
    8    - FK Výšovice        NE    2,5 hod. před ÚZM
    9    - TJ Sokol Přemyslovice        NE    10.00
   10    - TJ Sokol Držovice        NE    9.00
   11    - TJ Sokol Určice        Hlášenky
   12    - TJ Sokol Klenovice na Hané        Hlášenky

Okresní přebor ml. přípravky
    1    - Sokol Konice s.r.o.    
    2    - 1.SK Prostějov A
    3    - 1.SK Prostějov B    
    4    - 1.SK Prostějov C    
    5    - 1.SK Prostějov D    
    6    - TJ Haná Prostějov A    
    7    - TJ Haná Prostějov B
    8    - TJ Sokol Čechovice
    9    - TJ Sokol Určice
   10    - TJ Sokol Olšany u Prostějova
   11    - TJ Sokol  Mostkovice
   12    - TJ Haná Nezamyslice
   13    - FK Němčice nad Hanou
   14    - TJ FC Kostelec na Hané
   15    - FC Kralice na Hané

Losování přípravek proběhne ve středu 21.8.2013 v 16.00  na OFS Prostějov. Dle propozic se bude hrát turnajově.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...