Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Největší výsledkové překvapení 18. kola FGP studio I.A třídy, skupiny B Olomouckého KFS 2018/2019 se určitě zrodilo v Určicích. Místní fotbalisté TJ Sokol uštědřili suverénovi soutěže SK Lipová jeho první prohru v tomto ročníku, navíc naprosto zaslouženou! Konečný rezultát klidně mohl být ještě vyšší.

Stav před výkopem
Domácí otevřeli jaro smetením Slavonína 5:0, načež podlehli v Brodku u Přerova 2:4 a před nedělním šlágrem zaujímali desáté místo průběžného pořadí se ziskem 21 bodů. Hosté měli za sebou vysoký triumf 4:0 z Beňova i hubené vítězství 1:0 nad Kojetínem, tabulku dominantně vedli se 43 body na kontě a obřím náskokem bodového tuctu.

Vývoj zápasu
Začátek byl oboustranně opatrný, dvacet minut se před oběma bránami nedělo absolutně nic zajímavého. Potom se však Určičtí čím dál víc osmělovali a aktivním pojetím favorita stále výrazněji přehrávali. Zakřiknutý lídr se vzpamatoval až před přestávkou, ale ukázalo se, že krátký povedený úsek byl jen výkřikem do tmy. Po změně stran totiž Sokolové okamžitě udeřili vedoucí trefou, načež drželi vývoj střetnutí i dál pod kontrolou, byli prostě lepší. Teprve ve finální čtvrthodině lipovská družina vyvíjela snahu o závěrečný tlak, která však vyzněla jalově bez jakékoliv větší příležitosti. Z úplně poslední akce v nastaveném čase pak přišla gólová pojistka TJ do prázdné svatyně.

Zásadní okamžiky
Kdo z diváků by vynechal úvodních devatenáct minut, lautr o nic by nepřišel. Nudu odvála až první šance ve 20., kdy se po rohu prodloužený míč dostal k volnému Slezákovi, jehož střelu ze dvanácti metrů doprostřed brány vyrazil Holásek. Vzápětí na opačném konci hřiště se Fialka uvolnil na levém křídle, pronikl před vápno a vypálil zpoza něj dva metry vedle. Zanedlouho měl Holásek potíže se stříleným přímákem Menšíka, ve 25. ho při hlavičce nehlídaného Zeliny z osmi metrů zachránila pouze nepřesnost stoperova trknutí. Neujala se ani Hejdukova přízemní rána zprava, po půlhodině duelu pak gólovou hlavičku Menšíka odvrátil z brankové čáry Takáč a hosté se štěstím přežili i vzniklý závar. Mezi 38. a 42. minutou výběr SK připomněl, proč kraluje soutěži, neboť do tohoto krátkého úseku vměstnal tutovku Drexlera (jeho tečovanou hlavičku vyškrábl Hýbl bravurně od levé tyče), Fialkův pokus z levé strany (málo nebezpečný) i dělovku Pally zprava (přímo do Hýblova zákroku).
Klíčový okamžik přišel brzy po návratu ze šaten. Lipovští špatně rozehráli útočnou standardku, O. Halouzka získal před vlastní šestnáctkou míč a bleskově s ním upaloval do smrtícího brejku. V situaci tři na dva zvolil individuální řešení, což se vyplatilo, neboť sám před Holáskem ho z patnácti metrů technicky obhodil k levé tyčce – 1:0. Starší bratr úspěšného střelce P. Halouzka v 59. rovněž zakončoval slibnou šanci z velkého čtverce placírkou, leč trefil Holáska. Stejný plejer vyslal čtvrthodinu před koncem o poznání ostřejší projektil přizvednutý obráncem kousek nad břevno, mezitím zahrozil za hosty střídající Novák utěšeným volejem zleva dva metry mimo šibenice. S blížícím se vypršením zápasového času papírově silnější mužstvo troubilo na zteč, ovšem bez výraznějšího efektu. Zmohlo se jen na dorážkový oblouček tísněného Dostála nad + dvě střely Pally z dálky, přičemž jedna byla nepřesná a druhá slabá. Z protiútoku v 91. mohl definitivně rozhodnout střídající Bross krásně uvolněný P. Halouzkou, ale ztroskotal na výborném reflexu Holáska. Ten se vzápětí vydal na centr do domácího vápna, brána eskáčka zůstala opuštěná a v 93. do ní z půlky hřiště trefil další příchozí z lavičky Kaprál – 2:0.

Osobnost utkání
Urostlý záložník Určic Tomáš Menšík hrál velice dobře na obě strany trávníku. Směrem dozadu účinně vypomáhal obraně zodpovědnou defenzivní prací a navíc byl hodně aktivní i nebezpečný při ofenzivní činnosti. Holáska vystrašil nečekaně stříleným trestňákem z velké dálky, jednou ho dokonce už překonal umístěnou hlavičkou a radost mu překazil protihráč hlídající u pravé tyče. V závěru ještě vyslal bombu těsně nad, celkově odvedl nadmíru kvalitní výkon.

Zajímavost duelu
Zatímco hosté měli vyčerpána čtyři střídání již v 72. minutě, domácí hráli ještě o šest stovek vteřin déle v nezměněném složení. Šlo však o poměrně logickou věc, protože kouč lépe hrajícího týmu neměl žádný důvod sahat do šlapající sestavy, naopak trenér tápajícího kolektivu se snažil všemi prostředky svěřence probrat. Marně.

Atmosféra střetnutí
Příznivci TJ Sokol byli pochopitelně spokojení a odměňovali svůj mančaft potleskem, pravda nijak bouřlivým. Mnohem víc slyšet byly roztrpčené výkřiky zklamaných fanoušků SK, kteří dávali průchod postupně hromaděné frustraci. Jeden z lipovských diváků se po prvním gólu dokonce na dálku pohádal (částečně sprostě) se členem „vlastní“ jedenáctky...

Pozápasové hodnocení trenérů
David KOBYLÍK – TJ Sokol Určice
„Musím smeknout před svými hráči. Do puntíku splnili to, co jsme si naplánovali, a ještě k tomu přidali srdíčko. Zápas neměl skončit 2:0, ale bez nadsázky klidně 6:0. Oceňuji výkon celého týmu jak fotbalový, tak morálně fyzický. Na kluky jsem za dnešní utkání opravdu pyšný. Dali do toho všechno a výborně dodržovali stanovenou taktiku, jak na soupeře. Ten nás ničím nepřekvapil, naopak jsme ho my zaskočili vynikajícím výkonem na hranici sebeobětování. Chlapcům patří velký dík nejen za dnešní duel, ale i za kvalitní práci v přípravě od mého příchodu do Určic. Pokud společně dál vydržíme, určitě můžeme splnit můj náročný cíl dostat se do horní poloviny tabulky.“
Pavel RŮŽIČKA – SK Lipová
„Domácí vyhráli zaslouženě, my jsme předvedli náš nejhorší výkon v sezóně. Prvních sedmdesát minut jsme se nedostali v podstatě k ničemu, soupeř nás jasně přehrával. Nedokázali jsme se vyrovnat s bojovností i větším nasazením Určic, kterým se zápas vydařil. Na rozdíl od nás. Zatím nenavazujeme na výborný podzim a během jara se herně spíš trápíme. Aspoň v závěru jsme se dnes snažili s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale snaha vlastně k ničemu kloudnému nevedla. Možná nastalo přes zimu určité uspokojení, každopádně dál takhle hrát nemůžeme. Věřím, že se z téhle porážky poučíme a do příštích utkání všechno zlepšíme.“

17. kolo: Lipník n./B. - Brodek u Př. 1:2 (0:0), Kovařík Lukáš – 2x Složil Alfred, Kojetín – Bělotín 2:0 (1:0), 2x Žůrek Libor, Čechovice – Dub n./M. 0:2 (0:1), Kadlec Ondřej, Pazdera Jan, Beňov – Plumlov 1:0 (1:0), Machač Filip, Kostelec n./H. - Slavonín 8:0 (5:0), 3x Preisler David, 2x Grulich Lukáš, 2x Lužný Michal, Hruban Dominik, Určice – Lipová 2:0 (0:0), Kaprál Tomáš, Halouzka Ondřej, Protivanov – Chomoutov 0:1 (0:0), Stejskal Alexander

Průběžná tabulka po 17. kole:
1. Lipová 17 14 0 3 48:14 43 1
2. Brodek u Př. 17 12 0 5 34:25 32 4
3. Čechovice 17 11 0 6 32:26 31 3
4. Beňov 17 9 0 8 42:31 28 0
5. Lipník n./B. 17 9 0 8 32:23 28 1
6. Protivanov 17 8 0 9 31:22 27 1
7. Bělotín 17 9 0 8 38:34 26 2
8. Plumlov 17 9 0 8 31:38 25 4
9. Kostelec n.H. 17 8 0 9 37:29 24 3
10. Určice 17 8 0 9 34:38 24 1
11. Kojetín 17 8 0 9 28:31 23 3
12. Chomoutov 17 5 0 12 23:45 17 0
13. Slavonín 17 6 0 11 24:59 17 1
14. Dub n./M. 17 3 0 14 14:33 12 0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...