Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nádherná kombinační akce v podání Koudelky s Kroupou, která rezultovala v parádní úvodní gól, a netradiční střela levačkou Machynka určily skóre našeho domácího zápasu se Sokolovem. Brankář Le Giang opět nevychytal čisté konto, když v posledních sekundách zápasu proměnil penaltu Glaser.

Eskáčko nezačalo tak zostra jako se Znojmem, přesto se díky Kroupovi dostalo do první šance zápasu. Chvíli poté se už mohlo radovat z vedení, když Kroupa vybídl k narážečce Koudelku, ten mu nádherně vrátil míč a Kroupa střelou k tyči poslal domácí do vedení.
Do třetice Kroupa po dvou minutách po Koudelkově pasu zprava líznul míč těsně do zámezí. Hosté zahrozili ze standardní situace, Dvořákův přímý kop vyboxoval domácí gólman. Baníkovci si postupně vypracovali sérii rohových kopů, po jednom z nich pálil Liener a Schuster spolu s gólmanem situaci zachránili. I Schuster si na druhé straně našel prostor pro ohrožení soupeřovy branky, mířil ovšem mimo. Po necelé půlhodině hry byli diváci opět svědky závaru po rohu Sokolova, tentokrát situaci řešil na brankové čáře Vošahlík.
Zbytek poločasu byli sice více na míči hosté, kromě hodně nepřesných střel ale nevytěžili nic. Po změně stran zkusil aspoň zakončit Polák, Slaninka z voleje trefil branáře Dvořáka. Po hodině hry zazvonilo břevno na obou stranách, nejprve po nepřímém kopu a teči Sokolova, o chvíli později po slušné pumelici Koudelky. Dvacet minut před koncem se zleva prokličkoval k šanci opět velmi agilní Koudelka, střela ovšem k cíli nevedla.
To už byl na hřišti nějakou tu minutu Machynek, který si dobře našel prostor po Kroupově sklepnutí a balón levačkou nezadržitelně uklidil k tyči sokolovské branky. Pět minut před koncem využil Kroupa zaváhání soupeře a vstřelil třetí branku, ovšem až po odpískání ofsajdu. V samotném závěru šel Le Giang pro balón vlevo od branky, protihráč upadl a z nařízené penalty Glaser vstřelil aspoň čestný úspěch Západočechů.

Hlasy po utkání
Trenér Oldřich Machala byl po splněném „domácím“ úkolu spokojen. „Po výsledku v Ústí nad Labem, kde jsme nepředvedli dobrý výkon, mohli jsme tam uhrát bod, ale udělali jsme dvě velké chyby po standardních situacích, jsme museli doma vyhrát. Musím klukům poděkovat za výkon, jaký předvedli. Bylo to hodně náročné utkání, vedli jsme dva nula, mrzí mě ta penalta těsně před koncem, že jsme nevyhráli s čistým kontem. Sokolov měl více příležitostí ke skórování, vykopávali jsme z prázdné brány, ale i my jsme orazítkovali břevno. V některých situacích jsme měli štěstí, ale tak to někdy bývá. Z celkového pohledu jsme podle mého názoru zaslouženě vyhráli. Pro nás jsou tři body strašně důležité. Musíme vyhrávat především domácí zápasy, cíl je pro nás jako pro nováčka jasný, chceme se zachránit v soutěži,“ rekapituloval situaci náš trenér.

Trenér Baníku Sokolov Vítězslav Hejret měl naopak po prohře těžké hodnocení. „Nepochybovali jsme o těžkém zápase, přestože se Prostějov také potýkal s nepříznivými výsledky, jenže v té spodní devítce jsou týmy velmi vyrovnané. Zpočátku jsme začali dobře, možná i lépe než jsme zamýšleli. Ke gólu vedla shoda okolností, stoper Ševčík byl mimo hru, Kroupa předvádí ve svém věku klidný, až oduševnělý výkon, a dokáže tyto situace řešit. My udělali chybu při rozehrávce, což bylo fatální. Podle mě šlo o rozhodující moment utkání. Poté šel náš výkon dolů, sklouzl do takového chaosu, soupeř měl naopak kus sportovního štěstí, když zabránil gólu na brankové čáře. Do druhé půle jsme si řekli, že zkusíme průběh utkání zvrátit. Z průměrného výkonu jsme se zkoušeli dostat střídáními, to se neosvědčilo. Nakonec nás porazil další zkušený hráč, Polák, málokdo takto rozehraje standardku, a Kroupa naservíroval míč na druhou branku. Porazili nás dva téměř čtyřicetiletí fotbalisté, to nemyslím vůbec pejorativně. Pak jsme sice ještě proměnili penaltu, ale podstatná je pro nás porážka,“ uzavřel své hodnocení kouč Sokolova.

1.SK Prostějov – FK Baník Sokolov 2:1 (1:0)
Branky: 10. Kroupa, 74. Machynek – 90.+4 Glaser (p)
Rozhodčí: Nenadál – Poživil, Lakomý; ŽK: 32. Slaninka, 55. Vošahlík, 86. Kroupa – 29. Ševčík, 73. Novák. Diváci: 750.

Sestavy
1.SK Prostějov: Lé Giang – Slaninka, Schuster, Sus, Biolek – Lutonský (90. Pančochář), Polák, Vošahlík, Píchal (67. Machynek) – Koudelka (87. Zapletal) – Kroupa. Trenér: Oldřich Machala.
FK Baník Sokolov: J. Dvořák II – J. Dvořák I., Ševčík, Čihák, Mejdr (68. Voleský) – Novák, Glaser, Machek, Štípek – Vávra (56. Kosak), Liener (72. Holek). Trenér: Vítězslav Hejret.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...