Dobré ráno, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Vstup do sezóny je velmi důležitý pro jakékoli mužstvo od první ligy až po okresní přebor. A o zajímavé výsledky přitom nebývá nouze. Zvlášť když jde o bezprostřední sousedy v tabulce a lze tedy očekávat vyrovnaný souboj. V Brodku u Konice v jarním slunečném počasí ale domácí nezaváhali a s výjimkou začátku druhé půle drželi otěže zápasu 14. kola Přeboru OFS Prostějov-II. třídy pevně v rukou. Důležité tři body tak zůstaly na severozápadě regionu.

Je celkem logické, že oba soupeři hráli pod „dohledem“ zvídavých očí ze sousedního Horního Štěpánova, který se s oběma soupeři teprve potká. Přestože domácí měli od počátku iniciativu na vlastních kopačkách, do zajímavých pozic se dostali i hosté ze Skalky, Khýr z dobré pozice na levém křídle pálil mimo. Početné skupince fanoušků týmu z lázeňské obce zatrnulo při odkopu brankáře Glouzara, který trefil před ním stojícího Koláře, jenže míč si to namířil jenom k postranní čáře.
Domácí byli za svou snahu odměněni po dvaceti minutách, kdy si na nepřímý kop z levé strany naběhl na bližší tyč Burget a míč tečoval do brány ještě před obráncem – 1:0. O čtyři minuty později domácí potáhli balón po pravé straně, po nešťastné teči obránce se k míči dostal před brankou osamocený Michal Grepl, pro něhož nebyl problém zvýšit na 2:0. Dva takřka slepené góly domácí mančaft uklidnily a do poločasu mohl přidat ještě další, kdyby ovšem po rohu Burget nehlavičkoval přímo do brankáře Glouzara.
Přílišné uspokojení se ovšem málem nevyplatilo po změně stran, kdy domácí úplně vypadli z role, a Skalka se usadila na domácí polovině. Přesto z protiútoku Kolář ze zamýšleného centru překvapivě trefil tyč. Neuplynula ani hodina hry, když na hranici šestnáctky Bartoník využil přihrávku spoluhráče a přesnou střelou dosáhl kontaktní branky – 2:1. Vyrovnání viselo na vlásku, ze skrumáže kopnutý balón ale zneškodnil brankář Kováč. Osm minut před koncem dostal Blatner přihrávku vlevo do volného prostoru a podél brankáře pojistil domácím tři body – 3:1. Nic na tom nezměnily ani závěrečné šance Spisara a Zdeňka Koudelky, jejichž střely skončily nad brankou. Závěr zápasu byl poznamenán zjitřenými emocemi hostí, kteří se cítili poškozováni některými výroky rozhodčího.

II. TŘÍDA, 14. KOLO
Jiskra Brodek u Konice - FK Skalka 2011 3:1 (2:0)
Branky: 20. Burget, 24. M. Grepl, 82. Blatner – 58. Bartoník. Rozhodčí: Heger – Grulich, Liška. Žluté karty: 86. Burget, 88. Možný – 50. M. Glouzar, 73. Pinkava, 88. Svozil. Diváků: 50.
Brodek u Konice: Kováč – M. Grepl (75. Svoboda), Blatner, Burget, P. Grepl - Z. Koudelka, P. Koudelka, Možný, Vičar (46. K. R. Grepl) – J. Koudelka, Kolář (60. Hloušek). Trenér: Patrik Müller.
Skalka: A. Glouzar – Prokop, Slamenec, Pinkava, Spisar – Sedlák (80. Svozil), Bartoník, Hýžďál, Khýr – M. Glouzar, Karásek. Trenér: Lukáš Mráček.

Další díl seriálu FOTBAL EXTRA, věnovaný Přeboru OFS Prostějov, najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 25. března

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...