Dobré ráno, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Poprvé doma se v odvetné části Clean4you krajského přeboru mužů KFS Olomouc 2018/2019 představili fotbalisté FC Kralice na Hané. A za nádherně jarního počasí poslední březnové soboty to byla premiéra velmi zajímavá, s několika zvraty i gradujícím závěrem. Nakonec se v 18. kole soutěže proti silnému týmu TJ Sigma Lutín podařilo vybojovat jeden bodík za nerozhodný výsledek ve standardní hrací době, který má svou hodnotu. Škoda, že ještě nevyšel penaltový rozstřel. Večerník utkání sledoval živě v rámci své tradiční rozhledny.

Stav před výkopem
Oba celky za sebou měly zahajovací duely jarní poloviny nejvyšší krajské soutěže. Domácí po bezgólové bitvě vyhráli penaltový rozstřel v Dolanech a posunuli se tím s 19 získanými body na jedenácté místo tabulky, hosté v přímém šlágru o čelo pořadí podlehli na vlastním hřišti Jeseníku 2:3 a klesli za něj na druhou příčku (33 bodů).


Vývoj zápasu
Začátek střetnutí byl oboustranně opatrný, vstupní čtvrthodinu se neudálo vůbec nic zajímavého. Postupem času se projevovala větší snaha fotbalovějšího favorita o kombinační překonávání defenzivy Kralic, ale víc nebezpečí znamenala důrazná jednoduchost papírově slabšího týmu. Který šel možná překvapivě, ovšem zaslouženě do vedení.
Po přestávce však úplně přestal hrát a dával soupeři spoustu volného prostoru. Což techničtí plejeři TJ využili k rychlému obratu skóre. Tím se však viditelně uspokojili, zatímco domácí bojovníci s blížícím se finišem vše vsadili na dlouhé nakopávané míče do protivníkovy obrany. Tahle prostá taktika nakonec vyšla zásluhou vyrovnání v nastaveném čase.
Rozhodující penalty? Vítězům dokonale vyšly, poraženým absolutně ne.

Zásadní okamžiky
Úvodní akce hodná zaznamenání přišla až v 15. minutě, kdy odražený balón napálil z hranice vápna Los, aby střelu doprostřed brány nadvakrát kryl Huňka. Zanedlouho utekl na druhé straně levým křídlem Skalník, přihrál Vincourkovi a ten napřáhl ze dvaceti metrů hodně nepřesně. Stejný hráč zamířil ve 24. z přímého kopu těsně za šestnáctkou mnohem lépe k pravé tyči, avšak Nejezchleb nepříliš prudký pokus v pohodě chytil. O čtyři minuty později se k centru Schöna prodral na malém čtverci Hrabálek, jehož špatně trefené zakončení hravě shrábl Huňka. Velkou šanci neproměnili vzápětí též domácí, neboť Vincourkův přetažený centr zprava hlavičkoval Skalník na zadní tyči ze šesti kroků těsně nad. Přesto změna stavu ve 36. minutě nastala. Dlouhý nákop z hloubi pole přeletěl lutínské zadní řady, Cibulka se ocitl sám před bránou a ze šestnáctky přesně přeloboval daleko vyběhnuvšího Nejezchleba – 1:0. Ve zbytku prvního poločasu následovaly průnik Šoupala levou stranou zblokovaný Krobotem na roh plus dvě málo povedené rány Němčíka, respektive Losa.
Také po obrátce se nějakou dobu nic kloudného nedělo, než hosté během necelých deseti minut průběh mače naprosto otočili. V 51. nabídlo špatné odhlavičkování beka výhodnou palebnou pozici Skopalíkovi, který dělovkou ze čtrnácti metrů blízko levé šibenice málem protrhl síť – 1:1. Losův trestňák v 59. minutě technicky zakroucený do pravého vinklu ještě Huňka vyškrábl na roh, ale znovu Los jím našel na bližší tyčce Konečného a ten zblízka trefil mezírku mezi gólmanem a pravým okrajem brankové konstrukce – 1:2. Za chvilku navíc nebezpečně hlavičkoval opět Konečný po dalším rohovém kopu dva metry vedle. Mužstvo Kralic se z hlubokého útlumu postupně zvedlo, aby soupeře v závěru zatlačilo dlouhými pasy do ohně. Jeden střílený Vincourka z pravého křídla musel Nejezchleb těžce vyboxovávat, potíže měl i s několika jinými nákopy. Akrobatická dorážka Blahouška z dálky v 83. minutě však prázdnou svatyni vysoko přeletěla, odražený míč po dalším závaru pomalu směřující do brány pak minutu před koncem uklidil do bezpečí Vymazal. Teprve zkraje nastavení se fanoušci dočkali. Přetažený roh doplachtil až na zadní tyč k úplně volnému Němčíkovi, jenž hlavou zprava nezadržitelně zavěsil pod břevno – 2:2!
Jenže bonusový druhý bod uchvátila po remíze v penaltovém rozstřelu Sigma, neboť všechny své pokusy bezpečně proměnila Skopalíkem, Vymazalem a Šoupalem. Zatímco exekutoři Kralic Krobot, Hlačík i Cibulka si slabými střelami svorně vylámali zuby na zákrocích Nejezchleba.

Osobnost utkání
Zaujala nás vytrvalá aktivita domácího mladíka Matěje Vincourka i dirigentské schopnosti hostujícího tahouna Tomáše Losa. Ovšem největší uznání přesto zaslouží kralický stoper Lukáš Krobot, který coby hrající kouč dokázal hlasitě i umně dirigovat celý svůj mančaft, a ještě k tomu odvést herně kvalitní výkon.

Zajímavost duelu
Byl to extrémně slušný zápas, a to z obou stran. Ani jeden kolektiv se nesnížil k žádnému příliš ostrému, či dokonce záludnému zákroku, nekonala se ani jedna strkanice či rozmíška, prostě pohoda. Tudíž hlavní rozhodčí vůbec nemusel vytahovat žlutou kartu. Nejvíc neslušného chování se tak paradoxně dopustil trenér Lutína opakovaně sprostým nadáváním svým svěřencům za některé chyby.

Atmosféra střetnutí
Komorní. Před úvodním výkopem se držela minuta ticha za těsně před startem jarní části náhle zesnulého Václava Répala, bývalého předsedu pořádajícího oddílu. Tradičně poklidnou atmosféru fotbalových Kralic poté během utkání víc rozproudily pouze vstřelené góly, dění trochu oživil několikačlenný fanklub fanoušků Lutína včetně závěrečné děkovačky s hráči a realizačním týmem těsných vítězů.



Clean4you KRAJSKÝ PŘEBOR
17. kolo: Kralice na Hané – Lutín 2:2 (1:0) PK: 0:3, Cibulka Josef, Němčík David – Konečný Tomáš, Skopalík Michal, Všechovice – Litovel 1:1 (1:1) PK: 5:3, Plešek Petr – Dragon Petr, Šternberk – Černovír 2:0 (1:0), Smrček Jakub, Zifčák Petr, Želatovice – Zábřeh 1:1 (1:0) PK: 2:4, Zaoral Lukáš – Sitta Marek, Opatovice – Mohelnice 1:2 (1:1), Gerhard Miroslav – 2x Kloss Jiří, HFK Olomouc „B“ - Medlov 0:1 (0:0), Okrouhlý Marek, Velké Losiny – Dolany 8:1 (3:1), 4x Indra Tomšáš, Kobza Martin, Žák Ondřej, Maňka Tomáš, Šinogl Matěj – Pírek Pavel
Průběžná tabulka po 17. kole:
1 Lutín 16 12 0 4 41:26 35 1
2. Jeseník 16 12 0 4 41:26 35 1
3. Všechovice 17 12 0 5 38:24 35 3
4. Medlov 17 11 0 6 23:16 33 4
5. Mohelnice 17 10 0 7 39:30 32 1
6. Želatovice 16 10 0 6 25:18 29 4
7. Šternberk 17 9 0 8 27:16 27 2
8. Zábřeh 17 10 0 7 23:24 27 3
9. Opatovice 17 7 0 10 37:31 23 1
10. Velké Losiny 17 7 0 10 41:26 22 0
11. Kralice n./H. 17 7 0 10 30:43 20 4
12. Litovel 17 6 0 11 13:30 18 3
13. Dolany 17 4 0 13 25:40 15 0
14. Černovír 17 4 0 13 17:42 14 2
15. HFK Olomouc "B" 17 5 0 12 15:43 13 2



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...