Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Úspěšně vstoupily do bojů krajského přeboru Kralice na Hané, jediný zástupce prostějovského regionu v této vrcholné krajské soutěži. Na velkém hřišti v Dolanech se sice musely vyrovnávat s plochou, na niž nejsou příliš zvyklé, ale domácím dokázali kraličtí fotbalisté efektivně vzdorovat. Bezbranková remíza potěšila, bonusem byl bod navíc z penaltové loterie.

Utkání bylo od úvodního hvizdu hodně bojovné, na jeho průběhu se podepsalo místní velké hřiště. Především v prvním poločase se hrálo mezi šestnáctkami, bylo k vidění hodně soubojů a zbytečné ztráty. „Musím přiznat, že z naší strany to byl někdy trochu chaos, na velké hřiště nejsme úplně zvyklí,“ přiznal trenér Lukáš Krobot.
Dolany měly pouze jedinou tečovanou střelu, kterou Huňka chytil, jinak dominovaly spíše Kralice. Druhý poločas začali hosté tlakem, měli standardní situaci, kdy domácí zeď už stála ve vápně. „Rozhodčí podle našeho názoru neodpískal domácím čistou ruku, hodnotil ji jako nastřelenou. Měli jsme náznaky šancí, ale nedotáhli jsme je do konce. Domácí si vypracovali šance ze situací na hranici ofsajdu, jedna skončila břevnem, v druhém případě minul domácí hráč hlavičkou prázdnou bránu,“ komentoval Krobot průběh zápasu.
Kralice si udržovaly optickou převahu, z přímého kopu také nastřelily břevno. Zkušený Mazouch vypálil hodně zdálky, brankář se natahoval marně. „Bod je pro nás hodně dobrý, řekli jsme si před zápasem, že chceme hrát s čistým kontem, což se splnilo. Brankář nás podržel. Penalty byly loterií, jako vždy. Hned první domácí Huňka chytil, naši proměnili vše, jejich poslední penaltu rovněž Huňka pokryl, takže sérii nebylo třeba dohrávat,“ vrátil se ve vzpomínkách k penaltovému rozstřelu Krobot.
Kralice si vytkly cílem jara odehrát co nejvíce zápasů s nulou, aby neinkasovaly zbytečné branky. V podzim byly v tomto parametru jedni z nejhorších. „Defenziva je prioritou, pokud skončí zápas bez branek, tak to bereme, vstřelený gól je bonus pro nás,“ potvrdil trenér.
Tuto sobotu 30. března hrají Kralice od 15:00 hodin doma s Lutínem, který doma prohrál s Jeseníkem. „Očekávám velice těžké utkání s nádechem derby. Budeme hrát na našem menším hřišti, což bude více vyhovovat stylu, který chceme hrát, fotbal po zemi, žádné nákopy. Očekávám lepší utkání s větším nasazením a určitě budeme zase chtít urvat nějaký ten bod. Vzhledem k tomu, že Prostějov hraje v Brně až v neděli v podvečer, doufám i ve slušnou návštěvu,“ zve na zápas všechny fanoušky kralického fotbalu jejich trenér Lukáš Krobot.

KRAJSKÝ PŘEBOR - 17. KOLO
FC Dolany
FC Kralice na Hané
0:0, na pen. 3:4
Rozhodčí: Štětka – Grečmal, Pospíšil. Žluté karty: 77. Hrubý, 80. Jíša – 85. Krobot. Diváků: 100.
sestava Kralic: Huňka – Němčík, Krobot, Hlačík, Blahoušek – Dračka (71. Vincourek), Prokop, Mazouch, Skalník (59. Troneček, 81. Petržela) – Nečas, Cibulka. Hrající trenéři: Jan Nečas a Lukáš Krobot.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...