Dobrý večer, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Poněkud výjimečný týden prožili po neúspěchu v Hradci Králové fotbalisté 1.SK Prostějov. Všechny bez výjimky, hráče i trenéry, čekaly zásadní pohovory, navíc se objevilo tolik drobných zranění, že původně plánované přípravné utkání s Třincem vedení klubu raději zrušili. Nastává týden příprav na prestižní duel na Zbrojovce. Ten se odehraje tuto neděli od 18:00 hodin. Eskáčko kleslo v tabulce Fortuna:Národní ligy na třináctou příčku, od sestupových pozic má už jen tříbodový polštář...



Po třetím jarním neúspěchu v řadě byla trenérova židle povážlivě vratká. Přiznejme si otevřeně, že v žádném jiném klubu by trenér po takové šňůře bez vítězství, táhnoucí se od 15. září, kdy tým porazil Ústí nad Labem, svůj post neustál. „Situace nás samozřejmě nemůže nechat chladnou. V první řadě jsme hovořili s trenéry i hráči, na základě toho jsme zvažovali úplně všechny možnosti, které se nám nabízely,“ sdělil exkluzivně Večerníku František Jura, předseda 1.SK Prostějov.
Přestože bylo na stole i možné odvolání trenéra, k takovému kroku prozatím nedošlo. „Zdůrazňuji, že v tuto chvíli, neznamená to samozřejmě, že za dva týdny to nemůže být jinak,“ dodal Jura. Vzešlo tedy z porad a analýz vůbec nějaké řešení? „Prozatím jsme se rozhodli rozšířit realizační tým jak z interních, tak externích zdrojů. Další opatření zvážíme podle dalšího vývoje,“ prozradil předseda klubu.
Oldřich Machala tedy pokračuje ve funkci hlavního trenéra a připravuje tým na zcela zásadní utkání na Zbrojovce tuto neděli. V uplynulém týdnu se pravda s mnoha hráči nepotkal. „Měli jsme sice běžný tréninkový program od středy do pátku, ale hodně hráčů nemohlo trénovat vůbec nebo aspoň dvoufázově. Je to řada drobných zdravotních problémů, které by měly být do příštího týdne v pořádku, ale nechceme riskovat,“ osvětlil Machala potíže v týmu, které nakonec logicky vedly ke zrušení přípravného utkání. „Třinec chtěl hrát dopoledne, čemuž jsme vyhověli a naplánovali zápas na jedenáctou hodinu. Jenže jsme nakonec zjistili, že bychom k utkání nastoupili s třinácti hráči, což je za prvé těžko možné, za druhé bychom v tomto počtu riskovali další zranění, což si nemůžeme dovolit,“ vysvětlil peripetie s přípravným utkáním hlavní trenér.
To, že celý týden netrénoval Polák, je v podstatě to nejmenší, protože ten kvůli karetnímu trestu stejně nenastoupí, stejně jako ještě druhý zápas distancovaný Sus. Po jednozápasové stopce bude k dispozici Koudelka a bude nejvyšší čas, aby se upamatoval na své skvělé výkony z minulého jara a počátku podzimu. Při předpokládané taktice na Zbrojovce bude jeho brejkových schopností zajisté třeba. A co na Zbrojovku chystá Machala? „Teprve v pondělí uvidím, jak jsou na tom hráči zdravotně a kdo bude schopen do zápasu zasáhnout. Podle toho samozřejmě přizpůsobíme tréninkový plán,“ chystal se v neděli zkušený kouč.
Jestli jej v neděli od 18:00 hodin podrží v Brně hráči, teprve uvidíme. Chtělo by to ovšem spíše mávnutí kouzelným proutkem, aby všichni potvrdili kvality, které bezesporu mají. Jinak se všichni dostanou do situace, kdy v každém zápase už půjde o všechno. A začne to už v tom příštím domácím proti Znojmu...


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...