Dobré ráno, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V jednom z posledních termínů, dva dny před startem jarní části druholigového ročníku 2018/2019, uspořádal tiskovou konferenci 1.SK Prostějov. Při setkání s médii se rozhodl prezentovat všechny zimní posily, což vyvolalo skutečnost, že počet žurnalistů a respondentů byl téměř vyrovnaný. Základní myšlenku formuloval předseda klubu František Jura: „Nechceme hrát o záchranu, nýbrž být trvalým účastníkem druhé nejvyšší soutěže,“ pravil první muž eskáčka.

Úvodní slovo si tentokrát vzal sportovní manažer a asistent trenéra Petar Aleksijević, který shrnul průběh zimní přípravy a přidal některé statistické údaje plus informace o příchodech a odchodech hráčů. „V zimní přípravě jsme hráli s kvalitními soupeři tak, abychom byli dobře přichystaní na jaro,“ připomenul duely s prvoligisty Baníkem Ostrava či Opavou. „Z odchodů mohu zmínit například Lukáše Hapala, který zamířil do Třince. Jako náhradu za Filipa Jíchu jsme přivedli Filipa Muchu. A po nešťastné události, kdy se zranila gólmanská jednička Miloslav Bréda, jsme angažovali Patrika Le Gianga. Rádi jsme přivíali také zkušené borce Vošahlíka, Lutonského a Ševčíka,“ podíval se do kádru Aleksijević.
Posledními přírůstky vznikla nebývalá konkurence uvnitř týmu, kterou ocenil i šéf klubu. „Mám za to, že takové množství příchozích hráčů nepředstavil žádný jiný klub ve druhé lize,“ upozornil František Jura. „V mužstvu bude boj o místa v základní sestavě. Uvidíme, jak to trenéři poskládají,“ pousmál se. Poté se vrátil k podzimní šňůře porážek, kdy by mnohý jiný tým už měnil trenéry. „Zápasy jsem viděl. Nedávali jsme góly, protože jsme neproměňovali šance, ale herně to nebylo špaté. Takže za trenéry stojím a věřím, že nás dotáhnou tam, kam se domnívám, že patříme, což je horní polovina tabulky. „Když se nám bude dařit, můžeme ještě promluvit do baráže! V každém případě zdůrazňuji, že nastala doba, kdy chceme být trvalým účastníkem druhé ligy. To je naše zásadní ambice,“ vyhlásil František Jura.
Lodivod prostějovských fotbalistů Oldřich Machala se ohlédl za zimní přípravou, která se na rozdíl od loňska konala v domácích podmínkách. „Přesto se jednalo o velmi kvalitní tréninkový proces a s výkony hráčů jsem vesměs spokojený,“ konstatoval, přičemž ocenil kvalitu příchozích posil, které jsou podle něj vhodnými typy hráčů. „Chtěl bych poděkovat vedení klubu, že dokázalo přivést vhodné typy hráčů jako posily. Kvalitní hráči to zcela určitě jsou.“ Kouč se tak chtěl dobře odrazit hned v úvodním souboji na trávníku žižkovské Viktorie, což se ale nepovedlo (1:4). „Nebude to nic snadného, sám to vím, protože jsem na stadionu Viktorie něco odehrál. Nicméně pokud budeme hrát poctivě, věřím, že tuto partii zvládneme a odpíchneme se tak do dalších utkání,“ plánoval Machala.
Kapitán týmu Karel Kroupa potvrdil, že se před jarní sezónou cítí dobře a v kondici. „Kluci, co přišli, do kabiny zapadli absolutně bez potíží. Hlavně abychom dokázali zvládnout to první kolo jara,“ souhlasil s hlavním koučem.
Záludnou otázku dostala ofenzivní posila týmu Jan Vošahlík, kolik si plánuje na sezónu vstřelených branek? Jak žertem připomenul předseda 1.SK František Jura, podpisem smlouvy se zavázal aspoň k sedmi. „Věřím, že branky budeme dávat všichni, celý tým. Ne pouze Karel Kroupa nebo třeba já. Samozřejmě budu rád, když nějakou přesnou trefou také přispěji,“ zareagoval ještě donedávna plejer Teplic.
Jako poslední se dostal ke slovu brankář Patrik Le Giang, kterému se dostalo uznalých slov od předsedy klubu. Jarní sezónu nebere rozhodně jen jako přestupní stanici do první ligy. „Chci být pevnou součástí prostějovského týmu. Jsem mile překvapený, jak to zde funguje, i co se týče zázemí. Věřím, že všechno zvládneme a budeme sbírat úspěchy,“ prezentoval čistou slovenštinou hráč s vietnamskými kořeny.

Vše ke startu Fortuna:Národní ligy najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 5. března

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...