Dobré ráno, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Až neuvěřitelně naivně vstoupili do jarní sezóny fotbalisté 1.SK Prostějov. Na hřišti posledního týmu tabulky zejména v úvodních pasážích zcela propadli a umožnili tak domácím, kteří zahajují stíhající jízdu za záchranou soutěže, dostat se do zápasu a získat potřebný klid. Přestože se v dalším průběhu objevily i některé světlejší okamžiky, celkový dojem z notně posíleného týmu zůstal hluboko za očekáváním. Výjezd do hlavního města se krutě nevydařil...

Nedalo se samozřejmě očekávat, že první zápas poběží přesně podle not daných papírovými předpoklady. Přesto mohl trenér Oldřich Machala těžit z příznivého losu, který před trojicí horkých favoritů přihrál jeho týmu hratelného soupeře. Navíc na první kolo, které je vždy pro další zápasy velmi důležité.
Ještě ve čtvrtek na tiskové konferenci probíhalo vše v optimistické atmosféře, která vzala mírně za své o den později, kdy vyšlo najevo, že eskáčku bude chybět v tak důležitém utkání kapitán týmu Karel Kroupa. Ten doplatil na virózu, lapenou v domácím prostředí, takže v sobotu nemohl v žádném případě do Prahy odcestovat. Spolu s ním se o druhé hodině odpolední nevydali do Parkhotelu v Průhonicích ani Bréda, Pernackij a vykartovaný Janíček.
Prvně jmenovaný už pomalu začne rehabilitovat. Vzhledem k absenci dvou stoperů bylo zřejmé, že přijde na řadu osvědčená dvojice s minulých let Schuster–Sus. S trochou lítosti je však nutné konstatovat, že oběma oporám defenzivy tohle utkání vůbec nesedlo.
Jestliže v obraně a útoku nebylo z čeho vybírat, volnou ruku měl prostějovský lodivod v záložní formaci, kde dal nakonec důvěru Koudelkovi s Lutonským na krajích a Polákovi s Žikolem uprostřed, kde měli oba sehrát roli defenzivních halvů. Na první pohled velmi silná a respekt budící sestava.
Není divu, že Machala svým svěřencům naordinoval do úvodních minut vysoký presink, aby eliminoval předpokládaný tlak soupeře. Všeobecně se očekávalo, že první gól může rozhodnout o osudu celého utkání. Místo aktivní hry Hanáků však mohla více než tisícovka Pražanů v hledišti sledovat jednoduchou a účelnou hru vlastního týmu, který procházel před branku jako nůž máslem. Varováním mohlo být hned v úvodu nastřelené břevno. Chvíli poté padla první branka a po faulu v šestnáctce, kterému ovšem předcházel sporný zákrok na Suse, i druhá z penalty. A když hosté znovu „namazali“ domácím na třetí branku, bylo v podstatě po zápase.
Je pravdou, že od 15. minuty, kdy Vošahlík vstřelil jedinou branku Hanáků, se hra vyrovnala a šance měli i hosté. Z jedné takové mohl ještě do přestávky Vošahlík opět vstřelit kontaktní branku, jenže gólman se tentokrát vytáhl a vyrazil míč na roh. Mashike ovšem v podobném klíčovém okamžiku nezaváhal.
Střelecká smůla se tak eskáčka drží i v nové sezóně a s novými hráči. Bude zajímavé sledovat, jestli s kvalitním soupeřem přijde i zvýšená motivace a hlavně mnohem větší hlad po gólech. Těch bude rozhodně třeba, má-li vyjít zadání šest bodů z prvních čtyřech zápasů. A to nejde ani tak o odměny hráčům. Ono totiž lehce může jít brzy o existenciální otázky eskáčka ve druhé lize...



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...