Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

První jarní utkání se Prostějovu vůbec nepodařilo. Místo aktivity a vysokého presinku přišly takřka začátečnické chyby, hráči byli všude o něco později a Mashikemu nestačili rychlostně. Po dvou brankách to vypadalo na ručník, situaci sice kontaktním gólem jednou zachránil Vošahlík, podruhé za stavu 3:1 to už ale nevyšlo. Porážka, kterou Večerník sledoval z hlediště, tímto stylem hodně mrzí.

Úvod nedělního utkání 17. kola Fortuna:Národní ligy nemohl z hlediska Prostějova dopadnout hůře. Už ve druhé minutě přišel centr zleva a Mashike z voleje na hranici šestnáctky napálil břevno! Domácí šli i nadále štěstěně naproti a ta se od nich neodvrátila. Na konci první pětiminutovky si mezi stopery naběhl Auer a jeho střelu namířila nešťastná teč mimo dosah brankáře Le Gianga – 1:0. O pět minut později si Schuster ve vápně neporadil s protihráčem v souladu s pravidly a sudí odpískal pokutový kop. Le Giang zkusil stranu, ale Mashike poslal míč do protilehlého rohu – 2:0.
S hosty to nevypadalo vůbec dobře nejen z hlediska skóre, ale především jimi předváděné hry. Naštěstí eskáčko zužitkovalo standardní situaci. Po rohovém kopu a sérii hlaviček až ta třetí přelobovala domácího gólmana Soukupa a Vošahlík si zapsal první ligovou branku v novém působišti - 2:1.
Pokud se snad lavička hostí začala kojit nadějí na zvrat nepříznivého průběhu, čemuž by lehce nasvědčovala vyrovnanější hra a Koudelkova střela z přímého kopu do náruče Soukupa, vyvedl ji z omylu další nepovedený zásah obrany, který poslal do přečíslení Mashikeho a ten střelou podél vybíhajícího gólmana opět zvýšil náskok – 3:1! Prostějovský gólman pak včasným vyběhnutím vyřešil další rodící se přečíslení. Deset minut před přestávkou měl opět Vošahlík šanci na snížení, jenže jeho střelu z první po centru zprava nohou reflexivně vykopl Soukup na roh. Pět minut před změnou stran poslal do vápna míč Žikol, jenže nikdo z nabíhajících hráčů tuto nabídku ke skórování nevyužil.
O přestávce trenéři sáhli do prostějovské sestavy, obranu stáhli na tři beky a místo Slaninky vyslali do boje ofenzivního Šteigla. Ten si potáhl míč do středu hřiště, jenže střela mířila nad branku. Spolupráci dvou hráčů tmavé pleti zakončil pohotově Mashike, Le Giang ale zabránil jeho hattricku. Po hodině hry si kousek od postranní čáry postavil míč k trestnému kopu Urbanec a zatočil jej nečekaně do branky, takže se gólman eskáčka natahoval marně – 4:1. Od tohoto okamžiku se utkání už v podstatě dohrávalo a temnou kaňkou na něm pro domácí zůstalo vážnější zranění Batioji.
Přestože se domácí fandové mocně dožadovali „bůra“, Viktorka výsledek zpřed dvou let nezopakovala. Přesto je výsledek 1:4 pro eskáčko vážnou komplikací.

Pozápasové hodnocení trenéra
Miloš SAZIMA - trenér FK Viktoria Žižkov:
„Chtěli jsme vstoupit do jarních bojů vítězně, obzvlášť po sobotních výsledcích našich konkurentů. To se podařilo, ale k dokonalosti to mělo ještě daleko. Od dvacáté minuty jsme propadávali ve středu hřiště a měli problémy srovnat se s přechodovou fází soupeře. Naštěstí Vošahlík neproměnil svoji tutovku, což považuji za klíčový okamžik v tomto utkání. Poté, co Urbanec překvapil hostujícího gólmana, jsme už dokráčeli pro tři body.“

Oldřich MACHALA - trenér 1.SK Prostějov:
„My jsme věděli, že asi toto se tady bude odehrávat... Hráče jsme na to upozorňovali, že to bude velmi těžký zápas plný soubojů. Vůbec jsme to nezvládli, z naší strany to byla tragédie, nedokázali jsme se srovnat s domácím nasazením a agresivitou. Dostali jsme nešťastný první gól, druhý z penalty, pak po našem snížení to možná vypadalo, že se vrátíme do zápasu. Jenže jsme dělali hrubky, třetí gól jsme namazali domácím. Pak jsme se zápasem ještě mohli něco udělat, tutovku na 3:2 ale Vošahlík neproměnil a Viktorka si už zápas ohlídala a zaslouženě vyhrála.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...