Dobré ráno, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Abnormálně strhujícím závěrem jako vystřiženým z některých bitev zámořských soutěží vygradovalo druhé čtvrtfinálové utkání Chance ligy v čistě moravském boji. Hokejisté Vsetína měli jako na talíři už druhé vítězství v sérii u sebe doma, leč muži Prostějova v úplné koncovce neuvěřitelným způsobem smazali dvougólové manko. Hned zkraje prodloužení pak sahali po dokonání ultra bombastického obratu, ale místo toho vzápětí inkasovali. A soupeř tak přece jen odskočil do zápasového vedení 2:0.

V sobotu praskal zimák Na Lapači ve švech díky návalu diváků ještě víc, než o den dříve. A hned po dvaceti sekundách mohl hromově bouřit, kdyby tutovku úplně volného Březiny famózně nevychytal Neužil. Za minutu odpověděl Mikliš dělovkou z mezikruží, kterou lapil Šelepněv. Ten si následně poradil i se šikovnou tečí Žálčíka a ranami Havlíka + Čápa, v 6. pak Starého přihrávku zpoza brány nepřetavil osamocený Žálčík v otevření skóre ani nadvakrát. Vynikající nástup Jestřábů tedy k ničemu nevedl, navíc jej utnula tři vyloučení krátce za sebou. Dvě z nich se třiačtyřicet vteřin překrývala, tolik času tudíž Valaši hráli dvojnásobnou přesilovku. Měli během ní jedinou loženku zahozenou Pechancem. Na druhé straně po návratu z trestné lavice ujížděl do sóla Pšenička, jenže nezkrotil puk a v kleci skončil místo něj on sám. Na sklonku úvodní třetiny hosté obnovili svou počáteční aktivitu, slibnou příležitost nedal zblízka Divíšek.
V početní výhodě na přelomu první a druhé části Šelepněva střelecky prověřili dvakrát Starý, Nouza i Pšenička. Ve 26. Čápovo nahození ztečoval Račuk těsně vedle, aby vzápětí změnili bezgólový stav domácí. Slováček po nevyužití samostatného úniku uvolnil před bránu Karafiáta, který tváří v tvář Neužilovi trefil mezi jeho betony – 1:0. Uprostřed mače měl výběr ROBE další přesilovou hru a v ní obrovské šance Březiny se Slováčkem, ale obě dorážky do odkryté svatyně fantasticky zmařil Neužil. Podobná situace nastala ve 33. při početní převaze také před Šelepněvem, jenž pro změnu vyřešil tutovou možnost Divíška. Následně se vzrušující dění na ledě trochu uklidnilo, aby zbytek prostřední dvacetiminutovky uplynul bez závažnějších událostí.
Brzy po návratu z kabin protáhl střelecké prokletí prostějovského mančaftu v sérii Dvořáček, neboť ani on v ložené pozici nevyzrál na Šelepněva. Poté propukla hromadná potyčka oceněná řadou vyloučení, načež krátce za sebou prováhali dobré příležitosti Slováček i Dvořáček. A to už se schylovalo k neskutečnému závěru. V 52. jej odstartovala pěkná přesilovková kombinace VHK neomylně zakončená zblízka Teperem – 2:0. Nad elhákáčkem se zatáhly černé mraky, ovšem záhy je aspoň trochu rozehnal Kolář nenápadným nahozením od pravého mantinelu, které dlouho nepřekonatelnému Šelepněvovi zapadlo do bližšího vinklu – 2:1. Už dvě a půl minuty před vypršením normální hrací doby se pak trenér ptačích dravců odlodlal k power play, avšak nedopadlo dobře. Havlíkovu přihrávku v útočném pásmu vystihl Pechanec a bekhendem skoro přes celé kluziště trefil opuštěnou klec – 3:1. Zdálo se být rozhodnuto, jenže zdaleka nebylo. V čase 58.16 si další slabou chvilku vybral Šelepněv, když tentokrát pustil za svá záda střelu Husy stojícího na modré čáře u levého mantinelu – 3:2! Jestřábi pokropení živou vodou potom zase zkusili power play, aby čtyřicet sekund před sirénou opět Husa z levého kruhu nahodil před bránu a Volf tam ideálně tečoval mezi Šelepněvovy betony – 3:3!!
Po tomhle zázračném zmrtvýchvstání tedy přišlo na řadu prodloužení. A hosty v nástupu do něj dělily jen milimetry od završení úžasného obratu. Račukův nádherný průnik ale perfektním zákrokem zlikvidoval Šelepněv, který se tím vykoupil za svá předchozí zaváhání. Z protiútoku totiž Valaši definitivně rozhodli. Po 68 vteřinách extra timu Březinův bekhend z bezprostřední blízkosti vyrazil Neužil k volnému Kucharzykovi a ten z levé strany vymetl bližší šibenici – 4:3! Euforie v jednom táboře i smutek v tom druhém logicky zavládly enormní. 


ÚSTY TRENÉRŮ

Luboš JENÁČEK – asistent trenéra VHK ROBE Vsetín:
„Většinou to bývá tak, že druhé utkání je ještě těžší než první. A je náročné takového soupeře jako Prostějov porazit dvakrát po sobě, i když se hraje doma. Dnes se to potvrdilo, hosté hráli výborně a místy nás dost výrazně zatlačili. My jsme naštěstí vstřelili první branku. Poté byla dlouho taková tahaná o puk. V závěru jsme přidali gól a vypadalo to i za skóre 3:1 na jasný závěr. Bohužel jsme si to zkomplikovali a soupeř se neuvěřitelně vrátil dvěma rychlými góly do utkání. V prodloužení jsme měli naštěstí v bráně vynikajícího Jana Šelepněva, který neskutečně vychytal Račuka. Prakticky hned z protiútoku skóroval Radim Kucharczyk, který si to za letošní výkony opravdu zaslouží. Pro něho takový zlatý gól.“

Jiří VYKOUKAL – LHK Jestřábi Prostějov:
„Jednotlivé zápasy čtvrtfinále už nebudu hodnotit, vyjádřím se až po skončení celé série...“



Chance liga mužů ČR 2018/19 – čtvrtfinále, 2. zápas

VHK ROBE Vsetín - LHK Jestřábi Prostějov
4:3 PP (0:0, 1:0, 2:3 – 1:0)
stav série: 2:0.

Branky a nahrávky: 27. Karafiát (Slováček, Vítek), 52. Teper (Rob, Jonák), 58. Pechanec, 62. Kucharczyk (Březina, Rác) – 54. Kolář (Starý, Žovinec), 59. Husa (Volf), 60. Volf (Husa, Račuk).
Rozhodčí: Dědek, Kopeček – Poruba, Rožánek. Vyloučení: 7:9, navíc Havlík osobní trest 10 minut za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4810.
Sestava Vsetína: Šelepněv – Mikuš, Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Březina, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Karafiát, Šilhavý, Vítek. Trenéři: Jiří Dopita a Luboš Jenáček.
Sestava Prostějova: Neužil – Žovinec, Kolář, Husa, Čáp, Havlík, Mikliš, Krejčí – Žálčík, Račuk, Starý – Dvořáček, Hanták, Pšenička – Nouza, Divíšek, Volf – Prokeš, Meidl, Venkrbec. Trenéři: Jiří Vykoukal a Ivo Peštuka.


Rytíři Kladno – HC ZUBR Přerov 4:0 (1:0, 2:0, 1:0), Branky: 6. Plekanec (Melka, Lakos), 25. Zikmund (Zajíc, Machač), 32. Svedlund (Kubík, Lakos), 56. Melka (Vampola)
České Budějovice – AZ Havířov 0:3 (0:1, 0:1, 0:1). Branky: 13. O. Procházka (R. Veselý, Bořuta), 30. Kotala (F. Seman, Rašner), 60. Rašner (F. Seman)
Dukla Jihlava – HC Litoměřice 1:4 (1:1, 0:3, 0:0). Branky: 10. Skořepa (Pekr) – 18. Jánský (Korkiakoski), 24. Smetana (Jánský), 28. Průžek (D. Merta, Pavlas), 33. Voženílek (M. Kadlec)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...