Dobré dopoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Asi nejkvalitnější prověrka druhé poloviny zimní přípravy čekala v pátečním téměř jarním podvečeru na fotbalisty 1.SK Prostějov v Brně. Na nové umělé trávě líšeňského areálu nastoupili svěřenci kouče Machaly proti domácímu lídru Moravskoslezské ligy. Domácí využili jednak známého prostředí, druhak poměrně nečekaných chyb soupeře a první poločas na hřišti jednoznačně dominovali. Po vystřídání přišla na hostující stranu zkušenost a Kroupa dvěma brankami aspoň snížil na přijatelný výsledek.

Hned tři momenty pátečního utkání vztyčily tradiční varovný prst. Dostat dva góly téměř jako přes kopírák uličkou středem obrany je hrubá chyba nehodná zkušené defenzivy. Prohrávat s týmem z nižší soutěže, jakkoli jí jednoznačně dominuje, rozdílem třídy také není na spokojené pomlaskávání. A do třetice, aby jediné dva góly vstřelil opět nejstarší hráč na hřišti a jediný produktivní útočník, to je dva týdny před startem druhé ligy mírně řečeno mrzuté...
Eskáčko samozřejmě nadále hledá plnohodnotného útočníka, nejnověji se v hledáčku sportovního managementu objevil Adam Ševčík, odchovanec Sigmy Olomouc. Tento šestadvacetiletý útočník prošel za svou kariéru Znojmo, Nitru, třetiligovou Kroměříž, Frýdek-Místek, momentálně je půldruhého roku v kádru Sokolova.
„Sokolov nám povolil testování, je to typický útočník, vyšší, soubojový hráč. Trénuje s námi od středy, v zápase nezklamal, přestože měl dvě šance, které neproměnil. Má za sebou nějaké zkušenosti, mohl by být přínosem,“ charakterizoval možnou posilu trenér Oldřich Machala.
Kdo četl vynikající humoristický román Patricka Ryana Jak jsem vyhrál válku, musí si v souvislosti s produktivitou útočníků nutně vzpomenout na odvykání netypického kroku hlavního hrdiny. Místo toho, aby si osvojil ten vojenský, během cvičení celé mužstvo naopak přešlo na onen netypický „goodbodyovský“. Podobně i jinde vyhlášený střelec se v prostějovském dresu jako mávnutím kouzelného proutku začne trápit, stačí si vzpomenout na Hapala či Kovaříka. Lze jen doufat, že Ševčík, pokud zůstane, nebude dalším nešťastníkem v řadě.
Trenér Machala měl už k dispozici uzdraveného Žikola, zato zdravotní potíže nedovolily nastoupit Schusterovi, nenastoupil ani Pančochář s Píchalem. Líšeňský kouč Miloslav Machálek svůj tým na Prostějov tradičně dobře připraví, což se evidentně stalo i tentokrát. A použil k tomu stejné zbraně, tedy vysoké napadání a aktivní hru s využitím užšího prostoru. „Myslím, že se nám povedlo soupeře zaskočit vysokým presinkem. Umělka je nová, kvalitní, ale nic neodpustí a je trochu menší. Prostějovu chvíli trvalo, než si na to zvykl, my už máme odehraných několik utkání,“ popisoval úvodní pasáž ex-prostějovský útočník Tomáš Machálek. Právě na něj směřovala kolmice od obránců, míč si zpracoval a druhým dotykem jej uličkou posunul na ghanského forwarda, který otevřel skóre. Poté Krška naopak našel uličkou Machálka, Pernackému prošel míč pod nohou, což „Machymu“ otevřelo cestu na brankáře, s čímž si zkušený útočník poradil.
Po změně stran se do balónu z pětadvaceti metrů opřel Minařík a bylo to už 3:0 pro domácí. Pak se přece jen projevila zkušenost na prostějovské straně. Zapletal využil předchozího zaváhání domácích, poslal krásný centr na Kroupu, který snížil, tentýž hráč v poslední minutě ještě proměnil pokutový kop. „Ladíme formu, v příštím týdnu chceme chodit na trávu, protože je už důležité si zvykat zase na přírodní povrch,“ plánuje na poslední týden zimní přípravy trenér Machala. Generálka na start sezóny má zatím hodně neznámých. Jistý je pouze soupeř, kterým je třetiligový Uherský Brod, hrát by se mělo v sobotu. Vydrží-li příznivé počasí, měla by být dějištěm přírodní tráva v olomouckých Nových Sadech.


7. PŘÍPRAVNÉ UTKÁNÍ
SK Líšeň – 1.SK Prostějov 3:2 (2:0)
Branky Prostějova: 64., 90. z penalty Kroupa
Sestava Prostějova: Bréda – Machynek, Pernackij, Janíček, Slaninka - Koudelka, Fládr, Sus, Lutonský, Šteigl – Ševčík . Střídali: Kroupa, Zapletal, Žikol, Baďura, Polák. Trenér: Oldřich Machala.

Pozápasové hodnocení trenéra
Oldřich MACHALA
- trenér 1.SK Prostějov:
„V prvním poločase jsme udělali množství zbytečných chyb, hru jsme vůbec nezvládli v obranné fázi. Po dvou laciných chybách jsme obdrželi dva góly středem obrany za dvacet minut. Tohle prostě proti kvalitnímu soupeři, který vede třetí ligu, nelze udělat. Podle toho vypadal i celý poločas, který byl z naší strany špatný, málo jsme se pohybovali, vytvořili si snad jednu šanci, to je strašně málo. Proto i poločas dopadl dvoubrankovým rozdílem. Naproti tomu druhá půle byla úplně jiná, fotbalovější. Myslím si, že jsme zápas mohli i otočit nebo aspoň remizovat. Jenže opět nedáváme branky do prázdné brány, obejdeme brankáře a míč skončí na tyči. Soupeř nám dá z šance okamžitě gól, i když nemá lepší kvalitu, ale situaci dobře vyřeší. Tohohle my prostě nejsme schopni. Líšeň byla na zápas jako vždy hodně motivovaná, dohrávala souboje, byla to prostě kvalitní prověrka proti kvalitnímu soupeři.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...