Dobré dopoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V „A“ skupině I.A třídy Olomouckého KFS zastupuje Prostějovsko osamocená Konice, naopak v „B“ skupině patří téměř polovina účastníků do zdejšího regionu. A krom kolektivů o sobě dávají notně vědět také jednotlivci, právě top střelci okresních týmů tvoří absolutní čelo pořadí kanonýrů. PROSTĚJOVSKÝ Večerník si vybral po jednom z každého celku a pro všechny měl připravenou sadu čtyř otázek, která se jen v případě Konice lehce odlišovala od zbytku.

Největší radost pochopitelně zavládla v Lipové, velmi pozitivně se ale za čtrnácti herními víkendy ohlíželi i snajpři Konice, Čechovic, Plumlova a Protivanova, přestože k vlastním výkonům byli hodně kritičtí. Spíše opačně tomu bylo v případě Určic a v Kostelci naopak po slibném začátku převládlo zklamání.

1. Jak hodnotíte podzim z hlediska mužstva, podařilo se naplnit ambice?
2. Jak jste spokojen sám se sebou, vlastními výkony i počtem nastřílených branek?
3. A Konice: Jste jediným zástupcem regionu ve své skupině, nechybí vám duely s blízkými soupeři?
3. B Ostatní: I.A třída je plná okresních soubojů, vnímáte je jako derby a těšíte se na ně víc než na jiné duely?
4. Co očekáváte od zbytku ročníku a kde byste se chtěli pohybovat?

ROMAN KAMENÝ – Sokol Konice:
1. Podzimní část jsme, myslím, zvládli a spokojenost určitě panuje. Držíme se na čele tabulky, což jsme si kladli za cíl na začátku sezóny. Byly tam sice určité nedostatky a některé zápasy nám nevyšly, jak jsme si přáli, ale pak jsme se zase vrátili na vítěznou vlnu a snažili jsme se na ní udržet. Na začátku jsme měli těžší los a první dva tři zápasy se projevila i nesehranost. Přišli noví hráči a já jsem byl v útoku pokaždé s někým jiným.
2. Popravdě mi vyšel hned první zápas s Pasekou, kdy jsem dal dva góly. Pak mi na dva zápasy vyschl prach a následně jsem odjel na dovolenou do Chorvatska. Jiný termín jsem zvolit nemohl a potřeboval jsem si odpočinout, tak jsem se dohodl s trenérem, že odjedu, i když jsou mistráky. První zápas po návratu jsem byl ještě myšlenkami pryč, ale pak jsem se do toho opět dostal a branky jsem začal dávat, od půlky sezóny už jsem byl zase na vlně.
3. To máte pravdu... Jako derby bereme třeba zápas proti Náměšti, kam je to kousek, ale opravdové derby, kdy je to vyhrocené, a zápas, na který přijde mnoho diváků, nám chybí. Nestěžujeme si ale, že hrajeme jinou skupinu. Některé mančafty jsou tady kvalitnější a jsme spokojeni, poznáváme zase jiné soupeře.
4. Musíme jít do toho naplno a snažit se bojovat o špici. Netvrdíme, že chceme zaútočit na první místo, chceme se ale poprat o druhé nebo třetí. A nemít strach, že by nás někdo předbíhal a šli bychom tabulkou dolů. Bohuňovice mají více než deset bodů náskoku a soupeř, který by chtěl postoupit, by to měl udržet, ale nikdo neví, co se může stát. První zápas jedeme právě k nim a ukáže se, kdo jak na tom po přípravě bude.

RADEK ŠTĚPÁNEK – SK Lipová:
1. Cílem bylo bojovat o nejvyšší příčky, to se nám podařilo nadstandardně. Neočekávali jsme, že skončíme s takovým bodovým náskokem na čele, takže po této stránce jsme spokojeni. Tým se z poloviny obměnil, přišlo čtyři pět nových hráčů a všichni dostali větší chuť. Navíc konkurence na všech postech, lavička byla silná, a sedli jsme si lidsky. Kluci se vzájemně podporovali, všichni jsme tahali za jeden provaz, a když jsme vyhrávali, tak to bylo o to snazší.
2. Vždy si dávám cíl, že bych chtěl mít průměr gól na zápas, ale primární pro mě bylo, abychom hráli o první příčku. Norma byla daná a při tréninku jsem se tomu věnoval, co se dalo, a přestože bych neřekl, že moje výkony byly na nejvyšší úrovni, jakou dokážu odehrát, tak se mi vedlo solidně. Působím u tenistů a hráče taky pořád tlačím, aby šli zápas od zápasu a turnaj od turnaje. A v této soutěži mi gól na zápas přijde celkem reálný, ve vyšší soutěži už je to samozřejmě mnohem těžší.
3. Když jsem přišel do Lipové, tak z kluků a vedení jsem největší napětí cítil proti Protivanovu. Jsou od sebe jen přes les a mají mezi sebou otevřené účty, tak právě tento zápas byl takový nejvyhrocenější za podzim, ale zdravě. A ještě Plumlov, kdy se hrálo o první příčku, i poslední zápas proti Čechovicím byly malým derby, soupeři si chtěli dokázat, že na nás mají, a byly lehce přemotivovaní. Šance byly na obou stranách, nám se to tam ale podařilo dotlačit a jim ne, rozhodla kvalita v zakončení. Celkově jsou tyto zápasy trochu bojovnější a ztrácí se při nich fotbalová kvalita. Nebylo to tak uvolněné a vytrácely se trochu zážitek a radost z fotbalu.
4. Dostal jsem nabídku hrát I.A třídu v Rakousku. Byl jsem se tam podívat a plácli jsme si, takže na jaře už za Lipovou nastupovat nebudu. Tým ale nechce usnout na vavřínech, jarní část nepodcení a bude si chtít minimálně udržet tuto výkonnost. Já Lipové přeji to nejlepší, aby to kluci zvládli.

LUDĚK JAHL – TJ Sokol Čechovice:
1. V Čechovicích panuje spokojenost, pouze jsme se potýkali s řadou zranění. Mohlo by to být vždy lepší, ale myslím si, že trenér Koláček i my jsme spokojeni. V některých zápasech jsme museli látat sestavu, a jak jsme začínali přípravu s dvaceti klukama, tak ve finále jsme podzim dohrávali ve třinácti čtrnácti lidech a s některými body jsme snad ani nepočítali. Boj o druhý flek ještě nevzdáváme, ale s Lipovou je to těžké. Kádr mají parádně poskládaný a hned dvakrát jsme se přesvědčili, že jejich mužstvo může hrát půlku krajského přeboru.
2. Byl jsem na plastice křížového vazu a rok a půl jsem stál, pořád to ještě není ono. Měl jsem hodně strach ze soubojů, bál jsem se o koleno, jestli to vydrží, nebo ne. Po první plastice jsem totiž ještě musel na reoperaci, protože se mi to nehojilo podle očekávání. Není to ještě ono, ale zaberu v celé přípravě a do top formy bych se opět mohl dostat. Celkově děkuji za devět gólů, ale když si promítnu, do kolika šancí jsem se celkově dostal, tak jsem proměnil snad jen jednu z pěti nebo šesti. Mohlo to tak být ještě lepší.
3. Každý říká, že v naší soutěží je spousta derby, ale já třeba zápasy s Lipovou, Kostelcem, Plumlovem neberu jako derby, ale jako každý normální zápas. Nejvíce mě mrzí pád Mostkovic do I.B třídy, to pro nás bylo opravdové derby. Tam nikdo nevěděl, jak dopadne. Lidi přišli a teď nám to chybí.
4. Dostali jsme individuální plány a příprava nám začíná čtvrtého února. Co jsem viděl, tak bychom každý víkend měli sehrát nějaký přátelák, a jestli kluci budou chodit a vyhnou se nám zranění, mohli bychom se na špici i nadále udržet a zabojovat. Lipová už má velký náskok. A jestli jedeme na druhé místo? Ne, to nebudu říkat. Když totiž něco řekneme, tak to nikdy nevyjde. (smích) Půjdeme zápas od zápasu a budeme bojovat na sto procent. V duchu by každý chtěl, aby to na druhé místo dopadlo, ale nahlas to neříkáme.

ADAM HLADKÝ – TJ Sokol Plumlov:
1. Před sezónou jsem ani nepočítal, že se nám bude tolik dařit, první půlka podzimu byla nad očekávání. Potom jsme už měli těžší los a začal se projevovat rozdíl. Nedokázali jsme udržet výkonnost a kádr nemáme tak široký, abychom se dokázali pohybovat na špici po celou dobu. Ale rozhodně spokojenost, současná pozice je adekvátnímu tomu, co jsme schopni hrát.
2. Rozhodně tento půlrok nehodnotím ze své strany jako nejlepší, zažil jsem i lepší. Polovinu gólů jsem dal v posledních dvou zápasech a dlouho to nebyla taková hitparáda. Nestíhám tolik tréninků, kolik bych potřeboval, abych byl v nejlepší formě. A je to i tím, že v našem týmu jsem jediným opravdovým útočníkem, a přeci jen je to složitější než třeba v minulé sezóně, kdy tam byl i Michal Trajer.
3. Osobně mám takové zápasy rád. Derby jsou mi příjemnější a má to tak i většina kluků v týmu. S Lipovou, Kostelcem, Čechovicemi se známe, nejsou to jen protihráči, ale vesměs i kámoši a bývalí spoluhráči, takže utkání má větší náboj. Hodnotím proto kladně, že tam máme tolik soupeřů z našeho regionu.
4. Nemám informace, jestli se bude kádr nějak měnit, a doufám, že se do toho zase obujeme a bude se nám dařit. Nedáváme si žádné malé cíle a ideální by bylo skončit do první čtyřky. A čím výš budeme, tím samozřejmě i líp a budeme spokojenější.

FRANTIŠEK POSPÍŠIL – SK Protivanov:
1. Může u nás panovat spokojenost. I přes těsné prohry se nám podzim celkem vydařil, tak nějak to odpovídá našim představám. Chtěli jsme se vyhnout bojům o záchranu, což se nám, myslím, zatím daří, vypadá to na poklidný boj uprostřed tabulky. Zranil se nám gólman a náš trenér Milan Piták a do brány musel nastoupit hráč z pole, posledních pět šest zápasů jsme takto dohrávali. Mara zachytal, a možná i tím, že šlo o hráče z pole, tak jsme se vyburcovali k lepším výkonům a svým způsobem nám to pomohlo.
2. Pět gólů není málo, ale není to ani dost, prostě takový střed. (úsměv) Očekávat se dá vždy něco lepšího, ale jsem rád, že aspoň těch pár gólů mi tam padlo. Celkově jsme měli slabší útok, což ale trochu souvisí s tím, že náš nejlepší střelec z minulého ročníku Ondra Milar musel přejít do obrany, když nám kvůli zranění vypadli stopeři.
3. Všechny zápasy s prostějovskými soky jsou pro nás derby. Je dobré, že nemusíme jezdit tak velké vzdálenosti, i díky tomu je tato soutěž sledovanější a atraktivnější. Jsem za tohle rád, i v ostatních týmech znám spoustu kluků a rád se s nimi setkám a zahraju si proti nim.
4. Nechceme si nechat utéct začátek soutěže. Chce to zachytit start, uhrát nějaké body, a hlavně se vyhnout bojům o záchranu. Na jaře budeme spokojeni i s poklidným středem tabulky.

DAVID PREISLER – FC Kostelec na Hané:
1. Vstup do sezóny nám vyšel, řekl bych, velmi dobře, když jsme z pěti zápasů vyhráli čtyři. Potom to šlo ale z kopce a vyhráli jsme až poslední zápasy, a to jen na penalty. Takže by se dalo říct, že jsme vlastně devět zápasů nevyhráli, což je velká bída. Celkově tak převažuje spíše zklamání, chtěli jsme se pohybovat do pátého místa, což nesplňujeme ani náhodou.
2. Kdybych měl zhodnotit své výkony, tak bych neřekl, že byly nějaké oslnivé, nebo dokonce že bych vyčníval. V návaznosti na výkony celého týmu byly spíše podprůměrné. Samozřejmě počet vstřelených gólů může vypadat dobře, ale herní projev tomu asi úplně neodpovídal.
3. Samozřejmě že když je každý druhý zápas derby, tak to má něco do sebe. Jednak zápasy mají větší náboj, a také většinou přijde více lidí, což dotváří atmosféru derby. Také proti sobě potkávám spoustu známých, takže i z tohoto pohledu jsou tyto zápasy velmi zajímavé. Celkově tedy větší množství derby hodnotím kladně.
4. Do zbytku sezóny rozhodně očekávám zlepšení. Jak herní, tak i tabulkové. Tým na to rozhodně má.

SIMON HEJDUK – TJ Sokol Určice:
1. Tým si potřeboval sednout, ale začali jsme zraněními už na startu. Hodně kluků nám vypadlo, pořád se na někoho čekalo a neměli jsme plnou sestavu. Pak jsme začali mít rovněž individuální tréninky, což nám také pomohlo, a posouvali jsme se, až to začalo klapat. Chtěli jsme se minimálně udržet v horní polovině tabulky, na postup určitě nemyslíme. A hlavně podávat co nejlepší výkony, ať se pak můžeme s klukama zasmát, pobavit se a mít z toho radost.
2. Z vlastních výkonů jsem měl obrovskou radost, do teď jsem gólů moc nestřílel. Jsem takový emocionálnější a prožívám každý gól, co dám. Ale měl jsem celkově radost, jak to začalo klapat a že jsme se mohli spolehnout jeden na druhého. Posledních několik let jsem hrál obránce, ale jako malý jsem hrál v útoku a trenér řekl, že to tak se mnou zkusí, že mi věří. Tato důvěra mi hodně pomohla, projevili se rovněž individuální tréninky i super parťáci, kteří mě tahali dopředu a vyzvedávali mě výš a výš. Nadřel se na to celý tým a já jsem byl jen ten, kdo zakončil.
3. Tyto souboje jsou označované jako derby, pro mě ale jde o utkání jako každé jiné, každý zápas má něco do sebe. Jako derby beru zejména zápas s Čechovicemi, protože jsem tam začínal s fotbalem, to je srdeční záležitost. Podzimní zápas mi udělal neskutečnou radost, dal jsem dva góly a vyhráli jsme 4:2.
4. Je těžké myslet takto dopředu. Hlavně nesmíme nic podcenit a musíme se jako celý tým dobře připravit a jít do každého zápasu naplno. Musíme se vyvarovat určitých chyb, a když si každý bude plnit své úlohy, tak to půjde. Nejvtipnější je, že můžete dvakrát vyhrát, soupeř dvakrát prohraje a jsme rázem druzí, pak ale zase dvakrát prohrajeme a budeme v půlce tabulky. Toto kouzlo se mi ale strašně líbí.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...