Dobré dopoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

S polovinou února začíná jít do tuhého. První liga už o uplynulém víkendu odstartovala svou nabitou jarní část, týmy druhé ligy mají na vyladění formy poslední tři týdny. Fotbalisté 1.SK Prostějov během posledních dnů opět zapracovali na fyzické kondici a v sobotu odpoledne změřili síly s tradičně kvalitním třetiligovým mužstvem Uničova.

Už na první pohled do přípravy týmu promlouvá rozšiřující se marodka. „Na zápas s Uničovem jsme vzali pouze třináct hráčů do pole, protože zdravotní stav týmu nám ani nic jiného neumožnil. Někteří hráči, jako Pančochář, Píchal, jsou zranění, další nemocní. Pokud vím, po zápase další marodi nepřibyli,“ vysvětlil situaci týmu trenér Oldřich Machala.
Zdravým členům kádru dal zato v průběhu uplynulého týdne pěkně do těla. „Hodně jsme běhali, zejména úseky, což je hodně fyzicky náročné. Viděl jsem, že jsou kluci na zápas hodně unavení, o to víc oceňuji jejich odpovědný přístup k utkání,“ pochválil svůj tým Machala.
Možná šlo spíše o shodu okolností, ale do prvního poločasu nastoupilo eskáčko v takřka nejsilnější možné sestavě s Brédou v brance, stabilním složení obrany a útoku, snad jen na postu defenzivního záložníka chyběl Sus. Tomu konečně odpovídal i vstup do utkání. Vysoký presink dělal Uničovu významné potíže při rozehrávce a pod tlakem začal dělat chyby. Favoritu se už po osmi minutách podařilo rozvlnit síť, branku ovšem sudí neuznal. Příležitostí ke skórování bylo i tak hodně, Lutonský šel sám na bránu, obešel brankáře, ale míč směřující do prázdné brány vykopl obránce, stejně se vedlo i po dorážce Šteigla, opět na čáře jistil gólmana obránce. Osamocený Biolek před prázdnou brankou naopak mířil nad břevno. Se skóre pohnula až čtyřiatřicátá minuta, kdy nejprve sólový nájezd na Uvízla proměnil kapitán Kroupa (1:0), téměř vzápětí centroval zprava Lutonský a Šteigl hlavou uklidil míč do branky podruhé – 2:0.
Po změně stran se na obrazu hry projevily střídání a změny na některých postech, což samozřejmě pomohlo i Uničovu se více dostat do hry. Necelých dvacet minut před koncem ještě zdramatizoval utkání Jeřábek, který snížil – 2:1. Opět se tak dohrávalo s určitými obavami o výsledek, což bylo vzhledem k průběhu zápasu a množství šancí naprosto zbytečné.
Eskáčko má v zápasovém kalendáři před sebou už jen poslední dvě prověrky. V sobotu čeká Machalovy hochy ostrá prověrka v Líšni, která suverénně kraluje aktuálnímu ročníku MSFL. I vzhledem k tradičním vztahům obou týmů bude možné očekávat kvalitní utkání s parametry mistrovského, které o připravenosti eskáčka na těžké jarní druholigové boje hodně napoví.

Pozápasové hodnocení trenérů

Oldřich MACHALA
- trenér 1.SK Prostějov:
„První poločas jsme herně zvládli velmi dobře, vytvořili jsme si spoustu šancí. Hráli jsme aktivně, napadali jsme rozehrávku, soupeři už od šestnáctky odebírali balóny. I když jsme vedli ‚jen‘ 2:0, byl jsem spokojen, ale tolik situací, které jsme nedohráli, mě mrzí. Pořád nás trápí koncovka, zápasy s takovým průběhem se musí rozhodnout mnohem dřív. O poločase jsme mohli vést i o čtyři branky. Hráči si musí dát v koncovce víc záležet a trefovat balóny do brány. Ve druhém poločase jsme udělali pár změn, i co se týče postů, druhý poločas už nebyl tak kvalitní, přesto jsme měli další vyložené příležitosti. Jsem především spokojen s tím, jak k utkání kluci přistoupili, protože vím, že byli po tomto tréninkovém týdnu hodně unaveni. Nikdo si po zápase nestěžoval na zranění, což je také důležité.“

Dušan ŽMOLÍK
-trenér SK Uničov:
„První poločas dnešního zápasu jsme příliš nezvládli. Neberu teď výsledkově, ale herně. Prostějov nás dobře napadal, získával odražené míče a dostával nás pod tlak. Góly jsme mohli dát i my, ale soupeř hrál lépe. Na konci poločasu jsme se již do hry začali dostávat více, a především pak v druhém poločase jsme opět hráli kombinační fotbal, dokázali jsme držet míč a vytvářeli jsme si řadu zajímavých příležitostí. Soupeř hrozil z brejků, které kdyby vyřešil lépe, tak výsledek pro nás mohl skončit ostudou. Na druhou stranu, i my jsme měli herní kvalitu na to zápas nejen srovnat, ale i otočit, pokud bychom vyřešili finální fázi přesněji. Každopádně byl to pro nás perfektní zápas a ukázal nám, že když si budeme věřit, hrát rychle, správně se nabízet a dobře napadat, budeme pro každého velice nebezpečným soupeřem.“

1.SK Prostějov – SK Uničov 2:1 (2:0)
Branky: 34. Kroupa, 34. Šteigl – 71. Jeřábek
Sestavy:
1.SK Prostějov: Bréda – Biolek, Schuster, Janíček, Slaninka – Koudelka, Pernackij, Fládr, Lutonský, Šteigl – Kroupa. Střídali: Mucha – Machynek, Polák, Zapletal. Trenér: Oldřich Machala.
SK Uničov: Uvízl - Seibert, Bala, Můčka, Purzitidis - Jeřábek, Svoboda, Bača, Vichta, Strnad - Komenda. Střídali: Koutek, Rajnoha. Trenér: Dušan Žmolík.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...