Dobré dopoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Podzimní sezónu v Kostelci na Hané nemohou při nejlepší vůli hodnotit příliš příznivě. Jedním z důsledků je fakt, že trenér Jaroslav Klimeš po vzájemné dohodě ukončil své působení v tomto klubu. Sám ovšem nad svými nyní už bývalými svěřenci hůl neláme. „Nemohu mluvit za druhé, ale pokud vyjde vstup do sezóny, tak pořád umístnění do pátého místa je reálné,“ myslí si Jaroslav Klimeš.

Kostelci na Hané podzimní sezóna příliš nevyšla. Až desáté místo s devatenácti body zařadilo Kostelec o jediný bod a jediné místo před nejhoršího zástupce Prostějovska, a sice Určice. Je tedy nabíledni, že odstupující trenér Jaroslav Klimeš s postavením v tabulce nemůže být spokojen.
Začátek sezóny přitom přinesl výrazné výsledky, od nichž se mohlo odrazit sebevědomí jeho svěřenců. V prvním kole deklasoval Kostelec Určice na jejich hřišti 6:1, Chomoutov dostal o branku méně a výsledkem 5:0 skončilo měření sil s Dubem nad Moravou. Pravda podobně vysoká porážka 1:4 přišla od Lipníku nad Bečvou.
„Se vstupem do sezóny panovala spokojenost, v létě se kvalitně potrénovalo a vyšly první zápasy, dostali jsme se na vlnku a tak nějak to šlo samo jako minulou sezónu,“ hodnotí letní start Klimeš. „Pak se nám to trošku zadrhlo, dostávali jsme laciné góly a nedávali tutovky. Fotbal je především o hlavě a tam nám to začalo haprovat. To, co nám šlo, tak to přestalo jít,“ připomněl podzimní kouč Kostelce známou pravdu.
V letní pauze došlo v Kostelci k obměně kádru a to chce vždy nějaký čas, než si to sedne. To je další z možných příčin a Klimeš pokračuje: „V rozhodujících momentech chyběly persony typu Vítka a Palce (Langra), kteří byli osobnosti nejen na place, ale i v šatně. Ti by dali mančaftu řád. To mi tam chybí. Mladí sice mají kvalitu, ale je potřeba tu kvalitu dát ve prospěch kolektivu a nikoli to hrát na sebe. Čím dřív to pochopí, tím lépe pro mančaft.“
Při pohledu na tabulky nelze přehlédnout, že domácí bilance Kostelce byla na podzim opravdu zoufalá. Předposlední místo s deseti body, pokud nepočítáme tristní výkon Dubu nad Moravou, je opravdu na pováženou. V čem hledat příčiny? „Loni jsme si udělali nějaké renomé, takže doma nám soupeři zalezli a my jsme museli tvořit, což není náš šálek kávy. Naše hra byla postavena na přechodové fázi, rychlém přechodu do útoku,“ soudí Klimeš.
Které zápasy zůstaly trenérovi v paměti? „První zápasy mě uspokojily více méně po všech stánkách. Dali jsme hodně gólů, byli jsme dominantní. Pak stojí za řeč ještě ke konci sezóny zápas s Plumlovem, ale ten nedopadl bodově,“ vzpomíná na průběh své zatím poslední štace zkušený kouč.
Příprava na jarní sezónu tak už není jeho starost, přece jen ale může svému nástupci leccos doporučit. „Pokud jde o mě tak by to chtělo posílit na pozicích stopera, střeďáka a útočníka. Ale to v současné době není vůbec jednoduché, protože hráči obecně nejsou, a když jsou a umí zatáčet doprava, tak mají nataženou ruku. Jenže peníze v klubech více méně nejsou,“ uzavírá své hodnocení podzimní sezóny Jaroslav Klimeš.



18× sezóna – ponecháno, ale…
IR

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...