Dobré dopoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Předsezónní ambice na horní polovinu tabulky se Určicím naplnit nepodařilo. Hned na úvod inkasovaly šestku od Kostelce, pak sice vyzrály na Lipník, ale v dalších třech duelech nebodovaly. Teprve střední část vyšla týmu vedenému Pavlem Zbožínkem výrazně lépe, což dokládají čtyři výhry v řadě nebo celkem čtrnáct bodů ze šesti po sobě jdoucích duelů. Dohromady to „B“ skupině I.A třídy dává mínus tři body v tabulce pravdy a čtvrté místo od konce, ale jen s mizivou ztrátou na celky před sebou. V Simonu Hejdukovi navíc našli nového kanonýra, dvaadvacetiletý mladík je s devíti góly pátým nejlepším střelcem skupiny.

„Pocity jsou smíšené. V úvodu soutěže nás ale potkalo zranění hned několika hráčů a taky jsme počítali, že se nám do úvodu soutěže uzdraví a vrátí do sestavy ti, co byli mimo hru na jaře,“ nehovořilo se příliš radostně hrajícímu kouči. Mimo hru se tak na nějakou dobu ocitl on, další pilíř Josef Adamec či Petr Halouzka, jenž ke zdravotním obtížím přidal i vyloučení, Jarda Frehar se vracel po zranění a na dlouhou dobu vypadl i Jarda Dračka. Opakovala se tak situace jako před rokem, také tehdy se mužstvo podzimní částí protrápilo, nakonec se dvanácti body přezimovalo dvanácté, nyní je na tom o šest bodů a jednu pozici lépe.
„I když jsme udělali spoustu věcí, abychom navázali na úspěšné jaro, tak objektivními příčinami nám to sklouzlo do stejného formátu. Počítali jsme, že budeme mít k dispozici více hráčů, proto jsme zvolili určitý model s dorostem včetně plánování zápasů. Vinou zranění a vyloučení to bohužel padlo, ale všechno zlé je pro něco dobré a kluci zvládali zápasy dorostu i začlenění do našeho mužstva. Z toho mám výborný pocit,“ odhalil pozitiva.
Stejně tak někdejší ligový fotbalista věří, že přijde i obdobně úspěšná druhá polovina ročníku, loni byly na jaře jen tři týmy úspěšnější než Určice.
„Já to vidím pozitivně. Zimní přestávka je daleko delší a můžete s mužstvem více zapracovat, léto je vždy takové hektické. Takže věřím tomu, že to zopakujeme podobným stylem. A vidíme na klucích, jak se na jaro těší. Já taky a nejraději bych byl, aby začalo už nyní,“ usmívá se bývalý hráč Prostějova, Sigmy nebo Žižkova.
Do karet mu hraje i velice vyrovnaná tabulka, oproti ročníku 2017/2018 ztrácí jen sedm bodů na druhou pozici a bod na desátý Kostelec. „Bude to zajímavé jaro pro všechny, co tuto soutěž hrají, očekávám, že zápasy budou mít správný náboj. Některé týmy měly výborný začátek a pak se už modlily, aby podzim skončil, my jsme to měli obráceně. Chytli jsme se v polovině soutěže a odcházeli jsme do přestávky pozitivně naladěni a s dobrými pocity,“ povšiml si.
A radost mu dělají i neustálá derby, kdy se téměř týden co týden potkávají týmy z blízkého okolí. „To je v této soutěži skvělá věc. Většina hráčů, trenérů i funkcionářů se zná a tato soutěž je tím krásná. Stále se koná nějaké miniderby a sotva jeden týden skončí, už následuje další zajímavý zápas. Panuje tu díky složení mužstev zdravá rivalita, ale odehrává se plně ve sportovní rovině, což je hrozně fajn,“ libuje si.
Osobně předpokládá, že jádro týmu zůstane pohromadě, řeší se jen drobné věci. Před dotažením je podle Zbožínka příchod jednoho hráče, naopak odchod Ondry Halouzky je v jednání. Přípravu odstartovalo mužstvo již na počátku ledna, od té doby tréninky postupně nabírají na intenzitě. „K hale už se nám přidalo i hřiště na eskáčku a za měsíc budeme hrát i první přípravný zápas s Kostelcem. Přáteláky bychom chtěli od sedmadvacátého února sehrát celkem čtyři a jsem rád, že přípravu s námi absolvují i hráči dorostu. Budeme pracovat na jejich plynulém přechodu do mužské kategorie,“ sdělil Zbožínek.
V podzimní části vinou zranění stihl na hřišti jen pět set padesát minut, nyní by toho chtěl odehrát více. „Na jaro se těším. Snažím se i sám připravovat a mám z toho radost. Chtěl bych ho s klukama absolvovat v pozici hráče i kouče a doufám, že nám všem bude zdraví sloužit a všichni si jaro užijeme na plné pecky,“ těší se na nadcházející týdny a měsíce.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...