Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V průběhu února čekají prostějovské fotbalisty čtyři přátelská utkání se soupeři z Moravskoslezské ligy. Hned ten první mohl patřit k nejatraktivnějším, jenže Frýdek-Místek teď prožívá krizové období a je jen stínem bývalého druholigisty. Zajímavostí byl start tří bývalých hráčů Prostějova v soupeřově dresu, v němž se představili Kofroň, Hloch a Skwarczek.

První střelu na soupeřovu branku vyslal po pár minutách zleva Šteigl, brankář Kalina musel míč odvracet na roh. Jak je dobré míti Lutonského, se ukázalo po pěti minutách hry, kdy si zkušený záložník posunul míč na střed hřiště a přízemní střelou otevřel skóre zápasu.
Za dalších pět minut bylo ovšem překvapivě srovnáno. V hlavní roli byl brankář Mucha. „Snažil jsem se zabránit rohovému kopu po tečovaném míči, proto jsem šel hodně z branky, jenže míč mě trefil do kolen a odrazil se,“ popisoval gólman po zápase situaci, z níž vzešel pokutový kop, který s přehledem proměnil Förster.
Eskáčko ovšem mělo jasně viditelnou herní převahu, kterou vzápětí zúročilo. Biolek poslal do brejku Kroupu, který naservíroval míč nalevo Šteiglovi a ten dostal favorita opět do vedení přes vehementní protesty soupeře ohledně ofsajdového postavení.
Později si oba aktéři role vyměnili, Šteiglův centr ovšem Kroupa přetavil v hlavičku těsně nad břevno. Kroupa se ale gólu nakonec dočkal, když pohotově reagoval na situaci a dopravil míč za Kalinova záda.
O střelbu tentokrát nebyla nouze, Koudelka prověřil brankáře, Fládr z přímého kopu zatočil míč těsně nad branku, další brance zabránil zvednutý praporek sudího. Na druhé straně musel své umění prezentovat Mucha, když míč po rozehrané standardní situaci uklidil na roh.
Ještě do přestávky navýšil skóre Koudelka, když si po zachyceném odkopu převzal míč a střelou z hranice šestnáctky počtvrté překonal Kalinu. V té chvíli opravdu nikdo netušil, že půjde o gól vítězný.
Po změně stran se změnilo i rozestavení z 4-5-1 na 4-4-2, na hrotu operovali Píchal s Baďurou. Ti se ovšem zásoby míčů příliš nedočkali, naopak eskáčko začalo být pod stále větším tlakem. Pomohla tomu i velmi kuriózní nešťastná branka Pernackého, který dlouhou malou domů překvapil vlastního brankáře. Bréda se pak vyznamenal při brejku Visiče a při přímém kopu Qorriho. Míč však jen vyrazil a na dorážku Mrkvičky už nedosáhl.
Frýdek-Místek se snažil až do samého závěru o vyrovnání stavu, zapojil do toho i lokty, na což doplatil Zapletal, který se ve druhém poločase sotva vrátil do hry. Těsné vítězství se ale nakonec Hanákům podařilo udržet.

Pozápasové hodnocení trenéra

Oldřich MACHALA
- trenér 1.SK Prostějov:
„První poločas byl excelentní a myslím si, že jsme mohli dát daleko víc branek. První obdržený gól byl dost hloupý, to se prostě nemůže stávat, vypadne nám balón a dostaneme gól. Druhý gól si dáme vlastní po malé domů. To si musíme pohlídat, protože pak zápas dostane úplně jiný náboj, soupeř začne běhat a dostáváme se pod tlak. Ve druhém poločase jsme si vyzkoušeli hru na dva útočníky, ovšem v prvním poločase jsme hráli daleko lépe, protože jsme udrželi balóny. Ve druhém jsme neudrželi žádný, takže jsme byli pod tlakem. Máme sice rychlé hráče, ale musíme uhrávat souboje. Karel Kroupa je uhrál, Šteigl, který tam měl výborný náběh, také. Šance, které jsme si po přestávce vytvořili, jsme nedali, naopak jsme hloupě inkasovali.“



1.SK Prostějov - MFK Frýdek-Místek 4:3 (4:1)
Branky: 6. Lutonský, 13. Šteigl, 23. Kroupa, 37. Koudelka - 11. Förster (p), 55. Pernackij (vl), 73. Mrkvička
Sestava 1.SK Prostějov:
I. pol.: Mucha - Zapletal, Schuster, Pernackij, Biolek - Šteigl, Lutonský, Sus, Fládr, Koudelka - Kroupa.
II. pol.: Bréda - Slaninka, Janíček, Pernackij, Machynek - Lutonský (74.-79. Zapletal), Polák, Fládr, Koudelka - Píchal, Baďura.
Frýdek-Místek: Kalina (46. Kofroň) – Literák, Hruška, Förster, Qorri, Vychodil, Hloch, Visič, Kaizar, Vašíček, Bialek. Střídali Mrkvička, Gomola, Skwarczek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...