Dobré dopoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Aby měl jakýkoliv sportovní klub v nějaké týmové soutěži po čtrnácti odehraných kolech na svém kontě o třetinu víc bodů než nejbližší pronásledovatelé, to se moc často nestává. Fotbalistům SK Lipová se ale právě tohle povedlo v podzimní části I.A třídy mužů 2018/19. Úvodní půlkou sezóny propluli bez jediné zápasové porážky (pokud nepočítáme dva prohrané penaltové rozstřely) a z vedoucí příčky shlíží hluboko dolů na veškerou konkurenci.

Přitom by jejich trenéra něco takového před úplným startem prý nenapadlo. „Určitě jsme se chtěli pohybovat někde v popředí tabulky, ale že se nám bude dařit až takhle skvěle, to jsem nečekal já a nejspíš ani nikdo jiný. Všechno se však dokonale sešlo, díky velice dobrým výkonům i výsledkům jsme si vybudovali před ostatními výrazný náskok. A samozřejmě jsme naprosto spokojení,“ pravil s úsměvem kouč SK Pavel Růžička.
Jeho mančaft měl raketový vstup, nabranou rychlost navíc příliš neztrácel. „Proč nám to od začátku tak šlo? Vyzdvihl bych dva důvody. Za prvé se nám povedla menší generační obměna kádru, když odešli zkušení Milan Macourek, Martin Liška a Martin Dostál, které nahradili mladší Adam Přikryl, Jan Horák, Sebastian Palla, David Pekař a Radek Štěpánek. Všichni vnesli do mužstva kvalitu i velkou energii, okamžitě se začlenili do party. A celý kolektiv společně šlapal. Za druhé jsme brzy zahájili letní přípravu, během níž panovala na třech trénincích týdně vysoká docházka. A dobrá nachystanost se projevila v samé soutěži,“ zdůraznil Růžička.
Hlavně na vlastním hřišti byli Lipovští vynikající, postupně zdolali všech sedm protivníků! Konkrétně Čechovice 4:0, Beňov 5:0, Určice 2:0, Slavonín 5:0, Kostelec 3:0, Bělotín 3:2 a Chomoutov 2:1. Což znamená impozantní domácí skóre 24:3 (po pěti střetnutích dokonce 19:0!). „Doma se nám skutečně dařilo, věřili jsme si. A prosazovali se kombinačním nátlakovým fotbalem, kterému většina soupeřů nedokázala čelit. Proto tolik jasných vítězství. Neztratit před svými fanoušky za celý podzim ani bod je fakt super,“ těšilo Růžičku pochvalujícího si perfektní spolupráci s asistentem Matějem Vybíhalem.
Ani venku jejich svěřenci v normální hrací době neprohrávali. Připsali si tam čtyři cenné triumfy (včetně těsného derby v Protivanově) + tři remízy, přičemž závěrečné penalty jednou zvládli a dvakrát nikoliv. Dohromady tak eskáčko posbíralo v celé úvodní polovině I.A třídy 37 bodů ze 42 možných! „Venku to pochopitelně bývá těžší, přesto jsme se i na trávnících soupeřů uměli prosazovat. A nepodlehnout tam ani jednou po devadesáti minutách rozhodně je dílčí úspěch, jen škoda dvou zbytečných porážek v rozstřelech, na něž vůbec nemuselo dojít. Každopádně jsme prošli výborným způsobem celým podzimem. Kluci odvedli skvělou práci a zvládli to na jedničku,“ pochválil kormidelník Lipové své hráče.
Otázkou zůstává, kam budou směřovat další kroky jednoznačného lídra B skupiny soutěže. Co případný postup do krajského přeboru, který se už nyní dost rýsuje? „Naším hlavním cílem je navázat v jarní fázi na dosavadní úspěšnost, dál předvádět kvalitní fotbal a pokud možno neslevovat z dobrých výkonů i výsledků. Zároveň můžeme s vedením klubu řešit, jestli bychom využili postupového práva v případě udržení prvního místa. Zatím nic nevylučujeme, teprve jaro ukáže víc,“ odtušil Pavel Růžička na závěr.

Kompletní servis o I.A třídě najdete v PROSTĚJOVSKÉM Večerníku ze dne 4. února

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...