Dobré dopoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Radek Štěpánek pomyslnou korunu pro krále střelců I.A třídy nezíská. Za čtrnáct podzimních kol sice nasázel patnáct gólů a vládne celému pořadí „B“ skupiny, žádný další zásah už ale v tomto ročníku nepřidá. Devětadvacetiletý snajpr se totiž po půlroce stráveném v Lipové rozhodl pro další změnu, jeho novým působištěm se pro jaro stává USV Weitersfeld hrající rakouskou I. Klasse Nordwest-Mitte.

„Byl jsem se tam podívat a plácli jsme si. Klub se nachází jen pár kilometrů pod Znojmem a hraje soutěž na úrovni naší I.A třídy. Bude to má první zahraniční zkušenost a těším se na ni. Rád poznávám nové lidi a získávám nové myšlenky, bude to další zkušenost. A kluci jsou v pohodě,“ netajil někdejší hráč Vícova, Ptení, Smržic, Kostelce na Hané, Klenovic na Hané a naposledy Lipové nadšení po úvodním tréninku v novém působišti.
Naopak u hlavního kandidáta na postupu do krajského přeboru Olomouckého kraje tak příjemná nálada nezavládla. Mužstvo ztratilo autora více než třetiny branek.
„Je to jeho volba. Peníze z Rakouska jsou větší než tady v Česku. Domluvili jsme se ale, že když chce odejít za lepším, tak ať si to zkusí. A třeba se pak vrátí,“ poznamenal hrající kouč Lipové Pavel Růžička.

To ostatně potvrdil i sám útočník, který svůj stávající klub neopouští ve zlém a přeje mu úspěšné jaro a udržení komfortního náskoku. „Lipové přeji jen to nejlepší, aby to kluci zvládli. Uvidíme, jak se mi tam bude dařit, a pokud by pak měli zájem hrát krajský přebor, tak se může stát, že budu bojovat o své místo tam. To se uvidí za půl roku,“ pousmál se.
Minimálně na nejbližších dvanáct soutěžních utkání se ale někdo musí chopit uvolněného žezla. Skórovat se sice podařilo další třináctce lipovských fotbalistů, avšak nikdo z nich se za celý podzim netrefil víc než třikrát. „Dát patnáct gólů ve čtrnácti zápasech je skvělá vizitka. Máme ale dost široký kádr a vypořádáme se s tím. Góly padly zásluhou celého kolektivu a většina z nich byla fakt pěkná. Radek je suprový útočník a byl tam, kde měl být, ale posily jsou v jednání a jeden útočník by měl opravdu přijít,“ neobává se Růžička jarních problémů.
A tak zatímco ještě tři roky zpátky válel Radek Štěpánek ve III. třídě OFS Prostějov, tak nyní se přes krátký pobyt v okresním přeboru a I.B třídě úspěšně prosadil i ve druhé nejvyšší krajské soutěži a odměnou mu bude právě počínající rakouská zkušenost v ani ne dvoutisícovém městečku Dolních Rakous.
„Potácejí se na chvostu tabulky, takže nás bude čekat boj o záchranu. Nedávali zatím moc gólů, tak asi sháněli po Jihomoravském a Olomouckém kraji posily, které by měly zájem. Jeden kluk, co tam hrál, jim dal na mě kontakt a domluvili jsme se,“ popisoval sled událostí.
V každém týmu na této úrovni může působit jen několik zahraničních hráčů, konkrétně Štěpánkovi budou dělat společnost gólman Jan Gábor a další útočník Petr Čermák. A společně se budou snažit rozšířit dosavadní třináctibodový náskok z právě třinácti utkání a posunout se z jedenácté pozice ve čtrnáctičlenné tabulce blíže ke středu. „Musím říct, že je tam pár šikovných kluků. První trénink byl ale spíše o tom, abych já předvedl, co umím. Až postupně se ukáže, na co tým má, snad se nám ale podaří dát přes zimu do pořádku a uhrajeme lepší výsledky. Těším se a současně cítím i zodpovědnost,“ přiznává.
Z Prostějova do Weitersfeldu je to po dálnici zhruba sto padesát kilometrů, cesta zabere necelé dvě hodiny. Do Rakouska plánuje dojíždět kromě zápasů i jednou týdně na trénink, další povinnosti má právě i tady na Hané. Mezi jeho tenisové svěřence totiž mimo jiné patří čtvrtfinalista juniorského Australian Open Jiří Lehečka či čerství šampioni z Melbourne Jonáš Forejtek, Dalibor Svrčina.
„Starám se jim spolu se slovenským kolegou Branislavem Bundzíkem o jejich fyzickou a regenerační stránku, takže sportem se bavím ze všech stran. Máme nyní silné ročníky a očekávám, že za pár let by po holkách mohla přijít i úspěšná generace kluků. Do tří čtyř let by se mohli pohybovat mezi nejlepšími v ATP,“ nepochybuje Radek Štěpánek.




IR

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...