Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Do druhé poloviny zimní přípravy se přehoupl harmonogram přátelských utkání 1.SK Prostějov minulý pátek, kdy svěřenci trenéra Oldřicha Machaly cestovali přes Karpaty do slovenské Dubnice nad Váhom. S místním druholigovým celkem změřili síly s jednou posilou v útoku. A právě ta vstřelila jediný gól zápasu.

Jak avizovalo trenérské duo, stále je ještě potřebné doplnit kádr o útočníka, který by byl schopen nekompromisně zakončovat. Koho jiného tedy oslovit než dlouhodobě jednoho z nejlepších střelců Moravskoslezské ligy? Útočník Jan Silný si získal renomé především v Kroměříži, odkud už byl zlákán do druholigových klubů, v Sokolově se mu ale na jaře příliš nedařilo. Jak sám říká, šlo o překotné rozhodnutí, které by nechtěl znovu absolvovat. Proto si nabídku Prostějova hodně rozmýšlel a zatím se v kádru objevil na dva tréninky a právě onen přípravný zápas v Dubnici. Podle trenéra Machaly v tomto testu obstál. Právě dnes tak vyjednává s prostějovským vedením o tom, jestli bude na jaře oblékat dres 1.SK Prostějov, své samozřejmě musí říci i kroměřížský klub.
Jak poznamenal Oldřich Machala, v hledáčku eskáčka samozřejmě ještě jsou nějaké alternativy hráčů ze zahraničí, hodně napoví právě poslední lednový týden. Je vcelku pochopitelné, že únorový program přátelských zápasů s relativně slabšími soupeři je nastaven k nacvičování různých herních variant, to by se pochopitelně mělo ideálně dít už s uzavřeným kádrem pro nadcházející sezónu.
Sám zápas v Dubnici se po celých devadesát minut odehrával v režii moravského týmu, který byl aktivnější a silnější na míči. Hosté kromě vstřelené branky ještě nastřelili tyčku a zápas mohli výsledkově rozhodnout už do poločasu. Opět se však opakovaly problémy s finální fází, špatná efektivita zakončení znamenala obavy o výsledek až do úplného závěru. Po půlhodině hry se zranil stoper Aleš Schuster, což jistě není dobrá zpráva. Příští dny ukáží, nakolik jej to bude limitovat v dalším průběhu zimní přípravy.

Pozápasové hodnocení trenéra

Oldřich MACHALA
-trenér 1.SK Prostějov:
„S průběhem zápasu i předvedenou hrou jsem spokojen. Odehráli jsme slušné utkání a vyhráli jsme, což je důležité, protože Dubnica hraje také druhou ligu a je uprostřed tabulky, takže pro nás dobrý test. Vyzkoušeli jsme si některé hráče na jiných postech, Zapletal hrál levého obránce a zvládl to, takže máme i tuto alternativu. Vyzkoušeli jsme si hru na dva útočníky. Šancí jsme opět měli víc, ve druhém poločase některé brejkové situace, které jsme opět nedohráli do gólu. Dostáváme se do pokutového území, ale tam nejsme tak produktivní, zápas mohl skončit výraznějším výsledkem.“

FK Dubnica nad Váhom – 1.SK Prostějov 0:1 (0:1)
Branka: 25. Silný
Sestavy:
FK Dubnica nad Váhom: Digaňa – Beňo, Štefánek, Jánošík, Švec, Pleva, Mikuš, Nosický, Jakúbek, Janco, Vujošević
Náhradníci: Knižka, Pagáč, Klemens, Krela, Buček, Častulín
1.SK Prostějov: Bréda – Biolek (46. Machynek), Pernackij, Schuster (32. Janíček), Zapletal – Koudelka (46. Šteigl), Fládr, Sus, Lutonský, Baďura – Silný.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...