Dobré dopoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ve čtvrtek 27. prosince se již tradičně ve sportovní hale v Kostelci na Hané konal 28. ročník Memoriálu Milana Bartoška - turnaj fotbalových rozhodčích v sálové kopané pořádaný Komisí rozhodčích OFS Prostějov. Klání se zúčastnila čtyři mužstva – výběr rozhodčích OFS a hosté, výběr rozhodčích KFS, výběr rozhodčích Moravy a výběr rozhodčích Ligy. Nejvíce umu prokázali sudí z kraje. (red)

Jako každý rok se mezi vánočními svátky z rozhodčích na pár hodin stávají fotbalisté, kteří si na palubovce nedají nic zadarmo. K vidění byly mimo mnohé jiné krásné akce a branky, ale i emoce a tvrdé souboje. Mezi jednotlivými zápasy proběhla i dovednostní soutěž, v rolích protagonistů se předvedly manželky, přítelkyně, popřípadě děti arbitrů. Programu vévodila bohatá tombola s celkovým počtem osmačtyřiceti cen, velké lákadlo pro všechny přítomné představovala hlavní cena, a sice televize. „Tombola bývá poslední roky opravdu bohatá, zajímavé ceny táhnou. Velký dík patří pochopitelně sponzorům restaurace U Hudečků, restaurace Prostějovský Šnyt, Miroslav Knápek – montáže plastových oken, ale i samým rozhodčím, kteří se na ní nemalou měrou podíleli,“ neskrýval spokojenost ředitel turnaje Petr Antoníček.
Samotný turnaj vyvrcholil posledním zápasem, o celkové vítězství hrála družstva KFS a Moravy. Již od začátku byla patrná nervozita na obou stranách, nicméně po utkání, jak by to ostatně mělo být pokaždé, si všichni potřásli rukou. Nakonec se, i přes slibné vedení Moravy o dvě branky, radoval z bodu, tím i z vítězství v turnaji, výběr rozhodčích KFS.
Ještě před vyhlašováním vítězů došlo také ke gratulaci předsedovi OFS Prostějov Milanu Elfmarkovi, jenž 26. prosince 2018 oslavil šedesáté narozeniny. Poté již následovaly vyhlášení a ocenění mužstev, ale také vyzdvižení nejlepších jednotlivců na pozicích brankář, hráč a střelec. Ceny věnoval PROSTĚJOVSKÝ Večerník.
Po turnaji čekalo na všechny přítomné přátelské posezení v restauraci U Hudečků. „Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci turnaje, hráčům za sportovní výkony a pánům Protivánkovi, Weiserovi a Vráželovi v rolích rozhodčích za jejich nestranné řízení. V neposlední řadě patří velký dík OFS Prostějov a KFS Olomouc za podporu,“ vzkázal Antoníček.

28. ročník Memoriálu Milana Bartoška - turnaj fotbalových rozhodčích v sálové kopané
Výsledky: OFS – KFS 1:5, Morava – Liga 1:1, OFS – Morava 0:10, KFS – Liga 4:1, Liga – OFS 6:3, Morava – KFS 2:2
Konečné pořadí: 1. výběr rozhodčích KFS 9 bodů (skóre 11:4), 2. výběr rozhodčích Moravy 5 bodů (skóre 13:3), 3. výběr rozhodčích Ligy 4 body (skóre 8:8), 4. výběr rozhodčích OFS + hosté 0 bodů (skóre 4:21)

Nejlepší brankář: Tomáš „Mlok“ Řezníček
Nejlepší hráč: Pavel „Duchna“ Peřina
Nejlepší střelec: Lukáš „Holas“ Holinka

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...