Dobré dopoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ano,to by ovšem musela platit taková „drobnost“, i po závěrečných bojích v zimní Tipsport lize by eskáčko muselo figurovat na první příčce společné tabulky všech skupin jako o víkendu po prvních dvou zápasech. Kromě výhry nad Baníkem a samozřejmě i Popradem by navíc musel mít Prostějov i nejlepší skóre, na němž proti Prešovu příliš nezapracoval.

Po pouhých dvou trénincích se svěřenci trenéra Oldřicha Machaly vypravili v sobotní sněhové chumelenici na sever Moravy, kde se v Orlové hraje skupina D zimní Tipsport ligy. Odklidit sníh byl pro pořadatele pořádný oříšek, což zapříčinilo půlhodinový odklad výkopu. Na preciznost zvyklý trenér Machala jen kroutil hlavou.
S sebou na úvodní utkání nebral dosavadní brankářské duo Bréda, Jícha. Prvního proto, že jako jedničku jej netřeba testovat, druhého proto, že právě za něj se při očekáváném odchodu na hostování vybírá náhrada mezi Filipem Muchou a Dominkem Neoralem. Každý odchytal jeden poločas. Chyběli také zkušení Kroupa, Polák a Langer, na hřišti se naopak objevil navrátilec z hostování Michal Zapletal, který absolvuje s týmem zimní přípravu, a Rostislav Baďura ze Sigmy Olomouc, který je v Prostějově rovněž na testování.
Oba patřili k nejlepším hráčům na hřišti, v dobrém světle se předvedl především Baďura, který se pohyboval na pravém kraji zálohy a prokázal své rychlostní předpoklady jak směrem dopředu, tak při zodpovědném vypomáhání obraně. Toho bylo třeba hlavně v úvodních pasážích utkání, kdy měl slovenský celek převahu vyjádřenou i gólově, protože se prostě lépe a rychleji adaptoval na mizerný terén se zbytky sněhu.
Druhý poločas naopak opět ukázal současné neduhy eskáčka. Přes vcelku zřetelnou převahu vyprodukoval mančaft pouze jedinou branku, a to ještě z penalty za faul na Pančocháře, od nějž se razantní průnik do vápna rozhodně neočekává. Rovněž poměrně nečekaným exekutorem byl Píchal, jenže jmenovaní hráči Koudelka a Žikol už v té době nebyli na hřišti. „Třikrát jsem se podíval na druhou stranu, přesto brankář uhodl stranu. Původně jsem chtěl trefit střed branky, nakonec jsem si to rozmyslel,“ říkal po utkání David Píchal. Prešovský gólman Milan Vinclér vysvětlil svůj recept. „Nedívám se střelci do očí, ale na nohy. Obvykle platí, kterou nohou první vyběhne, na tu stranu půjde střela. Většinou mi to vychází,“ svěřil se Vinclér a měl i tentokrát pravdu. Stranu sice vystihl, ale míč byl tak přesně umístěný k tyči, že jej neměl šanci vytěsnit mimo branku.
Další dobré příležitosti zůstaly bez využití, takže se Hanáci obávali o vítězství do poslední minuty. A v té mohli Šaríšani opravdu vyrovnat, jenže jim v tom pohotovým zákrokem zabránil Neoral. Vítězství mohlo a mělo být mnohem výraznější, jenže se opět prokázalo, že kromě Kroupy není v kádru stále nikdo, kdo by měl potřebný tlak do branky.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...