Dobré dopoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Přestože terén a úvod zápasu příliš vzruchu neslibovaly, nakonec mělo úvodní utkání skupiny D zimní Tipsport ligy o náboj postaráno. Když šli Šaríšani do vedení, skoro to vypadalo na pokračování smolné podzimní série Prostějova. Favorit utkání nakonec dvěma brankami v podání Suse a Píchala otočil skóre a Hanáci si tak připsali do tabulky tři body.

Zpočátku to vypadalo, že prostějovská obrana chce pořádně otestovat brankáře Muchu, protože ho nechala vyniknout při dvou rohových kopech a na soupeřovu polovinu se Prostějovští dostali až po pěti minutách. Kovařík potáhl dopředu míč a nacentroval na zadní tyč Baďurovi, ten ovšem měl k míči přece jen daleko.
Prešovský Špilár zahrozil už před vypršením první dvacetiminutovky, jenže to ještě neprostřelil klubko těl před sebou. O tři minuty později si naběhl před bránu a pohotově uklidil do sítě přízemní centr z pravé strany.
V následující fázi utkání se aktivita eskáčka omezila na střelecké pokusy Žikola či Zapletala, jenže bez potřebné přesnosti. Vyrovnání ale ještě do poločasu přišlo, když si v závaru po rohovém kopu našel míč Sus a hlavičkou jej dotlačil do sítě.
Do druhého poločasu poslal trenér Machala výrazně pozměněnou sestavu, zůstali pouze Sus, Pernackij a Kovařík. Příchod Fládra se málem zúročil už po dvou minutách, kdy po jím rozehraném trestném kopu skončil míč v brance, pomezní sudí ale viděl ofsajd. Po další pětiminutovce se do vápna razantně vypravil Pančochář, soupeř jej fauloval a z nařízené penalty dostal Prostějov do vedení Píchal.
Eskáčko bylo i nadále aktivnější a po rohovém kopu na zadní tyči nebezpečně hlavičkoval Hapal. Šteiglovu střelu pod břevno jen s obtížemi vytěsnil nad branku Vinclér. Ten se stal i při dalších příležitostech nepřekonatelnou hrází a držel šance Prešova na srovnání stavu. To se málem povedlo minutu před koncem, jenže Gladišovu šanci z bezprostřední blízkosti vychytal Neoral. Hanáci si tak mohli osvěžit už téměř pozapomenutý vítězný pokřik.

Pozápasové hodnocení trenéra
Oldřich MACHALA - trenér 1.SK Prostějov:
„Zpočátku jsme se potýkali s terénem, dělal nám velké problémy, soupeř byl na něj nachystaný lépe. Po obdržené brance jsme po necelé půlhodince srovnali hru a vyrovnali stav. Druhý poločas byl celý v naší režii, akorát nás zradilo zakončení, protože šancí i při standardních situacích jsme měli dostatek. Mohli jsme je dohrát lépe a zvýšit na 3:1, takhle jsme se strachovali o výsledek až do konce. Sestavy do obou poločasů byly podle mého názoru vyrovnané, možná ta druhá sestava se už lépe popasovala s nástrahami terénu, chybělo tomu jen zakončení. Penaltu jsem čekal, že kopne spíš Zdena Fládr, vzal to Píchal, nejstarší hráč (úsměv) a rozhodl. Celkově jsem spokojen, bylo to první utkání, soupeř byl kvalitní, běhavý, porazili jsme druholigové mužstvo, utkání se mi líbilo.“

TIPSPORT LIGA – základní skupina „D“; 1. zápas

1.SK Prostějov - 1.FC Tatran Prešov 2:1 (1:1)
Branky: 37. Sus, 52. Píchal z penalty - 21. Špilár
sestava Prostějova - 1.poločas: Mucha - Slaninka, Janíček, Pernackij, Biolek - Zapletal, Koudelka, Sus, Žikol, Baďura – Kovařík. 2. poločas: Neoral - Pernackij (73. Zapletal), Schuster, Sus, Machynek - Šteigl, Fládr, Pančochář, Píchal - Hapal, Kovařík (64. Baďura). Trenér: Oldřich Machala
sestava Prešova: Vinclér – Dziak, Ondrej, Mitrovič, Maguľák (75. Gladiš) – Kraľovič (65. Hricov), Maník, Strachan, Olejník – Švec (83. Dian), Špilár (65. Dzuričko). Trenér: Anton Mišovec.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...