Příjemnou noc, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

kostelecanky 01Těžkou porážkou se s letošním ročníkem Moravskoslezské divize rozloučily fotbalistky Kostelce na Hané. Na závěr je čekaly druhé Nové Sady, které nic nepodcenily a došlo na „vraždění neviňátek“. Kouče Petra Mertu tak potěšil kromě čestného úspěchu pouze výkon a výsledek „béčka“ proti Boskovicím.

FK Nové Sady - TJ FC Kostelec na Hané 12:1 (5:0)

Branka Kostelečanek: 72. Řezníčková
Rozhodčí: Caletka

Sestava Kostelečanek: Křupková – Václavková (56. Drápalová), Zapletalová, Hrazdilová, Sekaninová – Zemanová – Knápková, Hájková, Vykopalová, Urbanová – Řezníčková. Trenéři: Petr Merta a Mojmír Drápal.

TJ FC Kostelec na Hané „B“ - FC Boskovice 2:1 (1:1)

Branky Kostelečanek: 26. a 75. Křupková
Rozhodčí: Nezhyba – Zdráhal, Krutovský

Sestava Kostelečanek: Zdřálková – Václavková, Hrazdilová, Zapletalová, Pavlíčková – A. Píchalová, Hájková, Kiki, Urbanová – Křupková, E. Píchalová. Střídaly: Drápalová, Vlková, T. Kozlovská, Kučerová. Trenéři: Petr Merta a Mojmír Drápal.

„V Nových Sadech to byl do dvacáté minuty otevřený zápas, kdy jsme kombinovali a dostali jsme se i k náznakům šancí, branka na 2:0 ale znamenala zlom, po němž jsme přestali hrát,“ vracel se k nepovedenému duelu Merta.

Domácím totiž stačily pouhé čtyři minuty na další tři branky a bylo to již 5:0. Nepomohly ani změny do druhé půle, stačil další několikaminutový úsek, aby hráčky Nových Sadů přidaly opět tři branky. Až za stavu 9:0 snížila z pokutového kopu po faulu na Knápkovou Řezníčková, závěr ale opět patřil domácím.

„Soupeř má v kádru velké individuality, které jsou důrazné i technické. Světlým momentem bylo pouze snížení, v horku se ale projevila únava, protože většina holek hrála o den dříve za „béčko“. S body jsem sice nepočítal, přesto je to krutý výsledek,“ dvakrát nejásal nad výsledkem kostelecký trenér.

„A“-týmu začala po tomto zápase letní přestávka, „B“-tým má před sebou ještě jeden duel. V neděli odpoledne nastoupí v Ráječku, utkání začíná v 13.30.

Hodnocení trenéra Kostelečanek „B“ Petra Merty:
„První poločas nám vyšel lépe než ten druhý, měli jsme více ze hry a vytvořili jsme si čtyři, pět šancí. Jednu z nich jsme využili, zbytek pochytala brankářka. Hosté vyrovnali v pětatřicáté minutě a ve druhém poločasu se hrál otevřený fotbal nahoru dolů, ovšem bz šancí. Měli jsme více šancí, když centr z pravé strany poslala skluzem do brány Marťa Křupková. Chválím všechny.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...