Příjemnou noc, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

24 hanaV posledním domácím zápase  1.A třídy sk.A olomouckého KFS přivítali Hanáci na hřišti Za Drahou mužstvo Sokola Dub nad Moravou. Hosté přijeli notně oslabeni o zraněné hráče, přesto předváděli kombinační hru, se kterou si však domácí Hanáci věděli rady.

TJ Haná Prostějov - Sokol Dub nad Moravou 3:1 (1:0)

Branky: 19. Chum, 48. Kolkop, 69. Zatloukal - 73. Hradil
Rozhodčí: Jelínek - Dokoupil, Milar.
Žluté karty: Neubauer (D)
Diváků: 50

Sestava TJ Haná Prostějov:
Sedláček - Vyskočil, J. Zbožínek, Bartoš (46. Světlík), Chum - Strouhal, Martin Kolář, Krupička, Varga - Kolkop (82. D. Kolář), Zatloukal. Hrající trenér: Daniel Kolář.

Už v 1. minutě mohli jít domácí do vedení. Míč šel po ose Krupička, Zatloukal, Kolkop a posledně jmenovaný zblízka poslal nad Oháňkovu branku. Hráči Dubu se dostali do své první šance až po čtvrthodině hry, ale míč po dlouhém centru napálil Zubal pouze do tyče. V 19. minutě se Haná poprvé radovala. Krupička poslal „svůj“ centr do vápna a Chum hlavou otevřel skóre zápasu - 1:0.

O minutu později už mohli fotbalisté Prostějova vést větším gólovým rozdílem, ale dlouhý Strouhalův centr Kolkop přesně neumístil. Až do konce prvního poločasu se valil jeden útok domácích za druhým na přetíženou obranu hostí a Hanáci je nenechali vydechnout. Ve 22. minutě pronikl odvážně středem hřiště Vyskočil, našel volného Zatloukala, který vrátil na vzdálenější tyč Strouhalovi, jenž skluzem zblízka míč pořádně netrefil. V 37. minutě orazítkoval Zatloukal svojí střelou pouze tyč Oháňkovy branky. Ještě ve 43. minutě prodloužil Martin Kolář Krupičkův  rohový kop k Chumovi, kterému se ale nepodařilo míč dotlačit do brány. A tak se šlo do kabin s hubeným výsledkem.

Hned na úvod druhé půle vystrašil brankáře Oháňku svou dalekonosnou střelou Krupička. O tři minuty později však vedli Hanáci 2:0. Na půlce soupeře drze uzmul váhajícímu hráči hostí míč Kolkop a po kličce brankáři volně zasunul do prázdné branky. V 52. minutě poslal domácí Zatloukal přihrávku Světlíkovi, ten však zblízka proti Oháňkovi přestřelil... V 69. minutě podnikli domácí jeden ze svých postupných útoků a míč po přihrávce  Krupičky putoval z kopačky Zatloukala potřetí do branky hostí. Hosté, i když prohrávali tříbrankovým rozdílem, nesložili zbraně, podařilo se jim po chvilkovém zaváhání domácích „čerstvým“ Hradilem snížit na konečných 3:1.

V posledním dohrávaném zápase se Haná utká v sobotu 22. června na hřišti FK Nové Sady a zakončí tak svou první sezónu v I.A třídě.


 

Ohlasy trenérů:

Daniel KOLÁŘ - TJ Haná Prostějov:
„Z obou stran bezstarostný zápas, ve kterém jsme spálili neuvěřitelné množství šancí, a z toho důvodu jsme zvítězili pouze o dvě branky. Krásné domácí rozloučení s touto sezónou.“

Pavel KORAL - Sokol Dub nad Moravou:
„Hráli jsme v improvizované sestavě. Sedm hráčů máme zraněných a někteří hrají bez tréninku po půlroce. V základu museli nastoupit čtyři dorostenci. Domácí si zasloužili dneska vyhrát.“

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...