Příjemnou noc, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

urcice logoPo měsících spekulací a oddalování jasného stanoviska, co by se stalo, kdyby fotbalisté Sokola Určice uhájili první místo v krajském přeboru, je rozhodnuto. Krátce po odehrání víkendového derby s Kralicemi zasedlo oddílové vedení, které se díky příslibu ze strany obecního úřadu a starosty Vlastimila Konšela vyslovilo pro přechod divize.

„Máme trochu obavy, ale zavládla euforie. Bude to ekonomicky náročnější, někteří hráči budou určitě končit, protože by nezvládali tréninky, pro jiné je to naopak životní šance,“ je trochu na rozpacích z přesunu do čtvrté nejvyšší domácí soutěže předseda klubu Květoslav Petružela.

Věří, že Určice nepůjdou ve stopách Lipové ani Protivanova a nepotká je brzký ani prudký pád soutěžemi. „Nejdeme tam jen proto, abychom se zachraňovali, ale abychom byli uprostřed tabulky,“ řekl odhodlaně a jedním dechem poděkoval za podporu obci i fanouškům.

Stejně tak nepředpokládá, že by se kádr zásadně změnil, i díky pokračující spolupráci s 1.SK Prostějov ale k určité obměně dojde. „Farmou rozhodně nebudeme, 1.SK by nám ale mohlo některé hráče uvolnit a pěti hráči to určitě doplníme,“ předeslal předseda.

Podobně se vyjádřil i kouč Evžen Kučera, jenž mužstvo dovedl ke druhému a letos k prvnímu místu: „Budeme chtít zachovat gró současného mužstva, které se zasloužilo o postup. Je pravda, že někteří jedinci asi skončí a nějaké doplnění bude, ale v této fázi ještě nejsem schopen říci více.“

Ještě na podzim spíše preferoval setrvání v krajském přeboru a pravidelné umisťování se mezi nejlepšími. Na přesun výš se ale těší. „Bude to pro kluky mnohem náročnější, zejména po fyzické stránce. I když je pravda, že je to výzva jak pro mě, tak pro ně. A pocta pro obec Určice, která pro fotbal dělá maximum,“ ocenil úspěšný trenér.

Tréninky plánuje minimálně zpočátku rozšířit ze tří na čtyři týdně a věří, že si hráči poradí i s výkonnostním skokem. „Je rozdíl mezi I.A třídou a krajem, ale mezi krajem a divizí je mnohem větší. Je to na skoro profesionální bázi, hodně mladých hráčů se od tam chce odpíchnout do třetí, druhé i první ligy,“ upozornil Kučera.

Radost z celkového vítězství v krajském přeboru měl i bývalý předseda klubu Milan Sosík, jenž se na konci minulého roku rozhodl pro odchod z výboru. „Je to historický úspěch a vyústění posledních patnácti až dvaceti let, kdy se místní kopaná posouvala nahoru. Gratuluji klukům, že se jim to podařilo dotáhnout do konce,“ vzkázal.

Podobně se vyjádřil i starosta obce Vlastimil Konšel, jenž zdůraznil význam spolupráce s 1.SK Prostějov, ale netouží po vzniku klasické farmy. „V Určicích by si nikdo nepřál, aby to dopadlo jako v Šumperku, kdy Sigma poslala na víkend pět hráčů, kteří museli hrát. Domácí hráči střídali a pak jim utekli do Mikulovic, do Šumperku,“ podotkl. Předpokládá tedy, že by do Určic zamířili perspektivní hráči vycházející z druholigového dorostu a ti, kteří se z výkonnostních důvodů nedostanou do kádru áčka. Hodně si slibuje i od mládežnické výpomoci a zdůraznil, že se fotbalový oddíl může těšit na pokračující finanční podporu, kterou navíc může obec v případě potřeby během roku rozpočtovými změnami navyšovat.

Mírné investice si vyžádá i určický areál, přestože tamější zázemí je na slušné úrovni. „Hřiště jsme dali do pořádku, půjde ale o sedačky a šatny,“ doplnil Květoslav Petružela s tím, že o zařazení do jihomoravské, nebo severomoravské skupiny se rozhodne až na losovacím aktivu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...