Dobré ráno, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

24 fotbalistky_cechovicePo roční odmlce se bude hrát ženská fotbalová soutěž opět na dvou místech regionu. Po bok Kostelce na Hané se sice nevrací Brodek u Konice ani Lipová, nově se ale utvořil zhruba dvacetičlenný dívčí tým pod hlavičkou TJ Sokol Čechovice. Děvčata se přihlásila do okresního přeboru Blanska, kde již mimo jiné dva roky hraje „béčko“ Kostelečanek. Hlavním koučem se stane Josef Takáč, který má bohaté zkušenosti z trénování mužů, mládeže i žen, asistenty mu budou dělat hráči čechovického „áčka“ Petr Haluza s Františkem Kolečkářem.

„Dohodli jsme se, v pátek 28. června poprvé povedu trénink a 5. července uspořádáme krátké soustředění. Mám z toho dobrý pocit a hrozně se těším. Mládež i muži tu šlapou perfektně,“ svěřil se nadšený Josef Takáč, jenž věří, že mu i hráčkám elán vydrží.

Ocenil fakt, že vedení klubu nikam nepospíchá a před přihláškou do divize dalo přednost nižší soutěži. „V Brodku jsme hráli hned divizi a holky si prošly peklem. Tady je úkolem pro první rok vytvořit perfektní partii, pak se můžeme třeba přesunout do divize. Pokud by byl dostatečný zájem z Čechovic a okolí, můžeme vytvořit i „B“-tým,“ neskrývá optimismus Takáč, jenž se mimo jiné hodlá spoléhat na dobře známou trojici Monika Mikešová, Marie Hanáková, Martina Burgetová.

Čechovice ženy - 1. trénink (fotogalerie)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...