Příjemnou noc, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

23 urciceDokonáno. Fotbalisté Určic sice v nedělním derby s Kralicemi po několika letech prohráli, přesto mohli naplno slavit. Dopolední porážka Oskavy v Ústí totiž znamená, že o první místo v krajském přeboru nemůže Určice dva zápasy před koncem již nikdo připravit. Výběr Evžena Kučery tak splnil zimní předsevzetí, uhájil svůj luxusní náskok a má otevřenou cestu do divize, pravděpodobně jihomoravské „D“ skupiny.

TJ Sokol Určice - FC Kralice na Hané 1:2 (1:1)

Branky: 9. Vodák z penalty – 37. Kopečný, 55. Cibulka

Rozhodčí: Ráb – Boháč, Křepský

Sestava Určic: Sestava Určic: Nejezchleb – Pospíšil (46. Ján), Petržela, Skopalík, Peka – Javořík (55. Holly), Hochman, Kocourek, Bokůvka – Vodák, Vaněk. Trenér: Evžen Kučera.

Sestava Kralic: Krejčí – Valtr, Dočkal, Neoral, Jamrich – Petrásek, Vybíhal (81. Šín), Nečas, Cibulka – Lehký (83. Dvořák), Kopečný. Trenér: Petr Gottwald.

„Gratuluji Určicím a přeji jim, ať jim to šlape i ve vyšší soutěži, byla by škoda to nezkusit. Vyhrát soutěž se nepoštěstí každému, já osobně jsem to několikrát zažil a vím, jak je to těžké. Postupová sezona se skládá nejen z dobrých, ale i špatných zápasů,“ poblahopřál letošnímu králi krajského přeboru kralický trenér Petr Gottwald.

Důvod k radosti mají ovšem i v Kralicích. Nejen že zlomili sérii neúspěchů ze vzájemných duelů, navíc se opět přesvědčili, že jsou schopni herně obstát proti komukoli v této soutěži. Domácí sice velmi rychle poslal do vedení Petr Vodák proměněnou penaltou, hosté ale ještě do pauzy dokázali srovnat a po přestávce otočit.

„Patnáct minut jsme byli trošičku více zalezlí, vyplynula z toho penalta a prohrávali jsme 1:0. Pak jsme ale získali více sebevědomí, začali být odvážnější, získávali odražené míče a byli jsme lepší,“ těšilo Gottwalda.

O vyrovnání se deset minut před pauzou postaral po centru ze strany a úspěšném dopíchnutí do sítě Kopečný, druhá branka se po přestávce podařila hlavičkou Cibulkovi. „Byli jsme již jednoznačně lepší a je škoda, že jsme nevyužili některý z brejků. Měli jsme tam další tři čtyři akce, které šly dohrát lépe, ale finální fáze nás trochu trápí,“ přece jen lehce mrzelo trenéra vítězů.

Největší radost mu udělalo, že jeho hráči nic nepodcenili, předvedli svůj vysoký standard a opět je soupeř nepřehrál. „Zasloužili jsme si tři body. Důležitá byla druhá branka, Určice již pouze nakopávaly balony,“ podotkl Gottwald.

Navíc se mu podařilo hráče dobře připravit hráče na styl Určic a domácí fotbalisté tak Kralické ničím nepřekvapili. „Měli hodně špatný střed zálohy, takže nás po zemi nepřehrávali. A standardní situace jsme si pohlídali. Nebráníme je osobně, ale pozičně a podařilo se nám eliminovat jejich skvělé hlavičkáře,“ potěšilo ho, že ze vzduchu neudeřil Skopalík, Vaněk, Peka, Vaněk ani nikdo další.

Kralice tak za dvanáct jarních duelů prakticky vyrovnaly svůj bodový zisk z podzimních šestnácti utkání, když k loňských dvaceti bodům přidaly již devatenáct letošních. „Je to vynikající. Těší mě předváděná hra a škoda jen neproměňování šancí a individuálních chyb. I teď proti Ústí to budeme chtít potvrdit a získat tři body,“ věří v sobotní výhru a úspěšnou rozlučku s domácím prostředím. To Určice se již s vlastníkem rozloučily a nyní zajíždějí do Litovle a pak do Hněvotína.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...