Dobré dopoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Minulé pondělí 26. listopadu se půldruhé hodiny proháněla po ledě prosějovské Víceúčelové haly-zimního stadionu pestrá směsice dresů, tu a tam připomínající nějaký ten klub zvučného jména. Například legendární „Penguins“ zastupoval dres se jmenovkou „Happi“. Netřeba velkého znalce místního fotbalu, aby se pod touto přezdívkou nerozklíčoval útočník Lukáš Hapal. Celkově bylo veselo, jak se na takovou akci sluší a patří..

Zhruba patnáctka hráčů využila možnosti se od práce s míčem odreagovat s hokejkou pohánějící po ledě placatý černý nesmysl. Chyběli hráči z Brna, ze Zlína sice přijel Tomáš Janíček, ovšem pouze fandit ze střídačky, protože jej dostihlo zranění lokte z utkání s Hradcem Králové. „Podrobné vyšetření lokte ukázalo nutnost operačního zákroku. Jsem rád za to načasování, mám teď celý prosinec na rekonvalescenci a do přípravy by mělo být vše v pořádku,“ vysvětlil svoji absenci zpoza mantinelu zkušený stoper.
Zatímco někteří hráči se po ledě pohybovali analogicky jako po trávníku, jiní byli na svém postu překvapením. K těm prvním patřil třeba Jan Koudelka, který po křídle opět předváděl rychlé brejky, na bruslích s pukem si evidentně rozuměl autor několika branek Matěj Biolek. Zatímco jednu branku hájil dorostenec prostějovských Jestřábů, druhé brankoviště ovládal s bravurou Marián Kovařík. Svými zákroky udivoval nejen zoufalé útočníky, ale i ze střídačky přihlížející realizační tým.
Ten se ovšem do hry zapojil také. Brusle obul masér Marek Roba, hlavní pořadatel Tomáš Čepa, nechyběl pochopitelně správce Jaromír Píchal, bývalý aktivní hokejista, na poslední chvíli se naopak z rodinných důvodů omluvil asistent trenéra Petar Aleksijević.
K vidění byl také hokejista evokující svou výstrojí zlaté doby počátku hokeje v Čechách. V teplákách, s větrovkou a čepicí, pouze v hokejových kalhotách. Ale stále s výbornou fyzickou kondicí. Trenér Oldřich Machala sice neoplýval rychlostí, ale technika práce s holí tam evidentně byla.
A výsledek? Není vůbec důležitý, o ten nešlo...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...